Skocz do zawartości

[opony] Kenda SBE czy Kenda Karma

jobba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, czy pomozecie? (:

Mam maly dylemat czyli ktore opony mam wybrac:

Wiekszosc czasu jezdze po ubitych sciezkach albo luznym podlozu typo szuter i kamienie.

Kenda Small Block Eight: Opona KENDA Small Block Eight SBE 26 x 1,95 KEVLAR (2103985546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy te dwie opony sie od siebie czyms ruznia różnią? OPONA KENDA 26 X 1,95 K-1047 "SMALL BLOCK EIGHT" KEVLAR 60 TPI + L3R -PRO - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery

Kenda Karma DTC: Kenda-Karma Kevlar 26" DTC 60 TPI, zwijana Kenda Opony terenowe 26"

Acha wedlug producenta te dwa modele warza ważą po okolo 450 g. A czemu sprzedawcy pisza 480-520?

pozdrawiam Mateusz

Napisano

mam kendy karme 2.0 i moje ważą 480g więc sprzedawcy podają realne wagi, jeżeli jeździsz po utwardzonych powierzchniach i nie mokrych warunkach to chyba SBE będą leprze, na karmie jeździłem 3 sezony i w ostatnim sezonie stały się mało przewidywalne pomimo widocznych na klockach lamelek, guma na brzegach opony przy klockach popękała (przechowywane w domu)

Napisano

dzieki za szybką odpowiedz

a czy ktos moze mi wytlumaczyc ta różnicę wagowa pomiedzy tymi dwoma SBE?

ta pierwsza 490 g druga 420 a producent mowi 450 g.

Napisano

To ta sama opona. W każdym razie ona nie waży ani 420, ani 450. Realnie 480-510g. Deklaracjami producenta nie ma się co sugerować. Sprzedawca może miał jakiś egzemplarz o bardzo niskiej wadze, zrobił sobie zdjęcie i ma taki wabik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...