asked Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Cześć, był kiedyś dość ambitny projekt gdzie każdy mógł zarejestrować swój rower na stronie. Teoretycznie strona działa ale projekt chyba jest martwy. Możemy własnymi siłami stworzyć podobną bazę. W chwili obecnej, żeby nie ponosić kosztów możemy postawić bazę + stronę na jakimś bezpłatnym serwerze lub mogę udostępnić swój (bezpłatnie). Stronę mogę przygotować...w ciągu miesiąca byłaby ready (również bezpłatnie). Idea jest taka, żeby w projekt nie pakować kasy (zbiórek żadnych pieniędzy nie będzie...nie ma zbiórek nie ma szans na oszustwo = większe zaufanie społeczne). Z czasem jest szansa, że strona miałaby swojego sponsora i można by wtedy rozejrzeć się za płatnym hostingiem. Może jako słuszna inicjatywa udałoby się uzyskać jakieś dofinansowanie... Nie chodzi mi o to żeby stworzyć kolejny martwy projekt, ale żeby czuć się bezpieczniej. Co sądzicie o takiej akcji i czy są osoby chętne do pomocy... Więcej! Czy są osoby które korzystałyby z takiej bazy? Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysieek Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 http://bazarowerow.pl/ ten? Czemu uważasz, że martwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asked Napisano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 http://bazarowerow.pl/ ten? Czemu uważasz, że martwy? Dokładnie. Gdzieś wyczytałęm, że administrator przestał odpowiadać na maile i urwał się z nim kontakt. Szukałem też naklejek jakie oferują (sam nie wiem po co) i gdzie bym nie dzwonił mówią że od dłuższego czasu ich brak... I tu zrodził się pomysł.. można by nawet pokusić się o połaczenie baz danych (jeśli uda się z nimi nawiązać jakiś kontakt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dokładnie. Gdzieś wyczytałęm, że administrator przestał odpowiadać na maile i urwał się z nim kontakt. Szukałem też naklejek jakie oferują (sam nie wiem po co) i gdzie bym nie dzwonił mówią że od dłuższego czasu ich brak... I tu zrodził się pomysł.. można by nawet pokusić się o połaczenie baz danych (jeśli uda się z nimi nawiązać jakiś kontakt). Ja kiedyś korzystałem z tego serwisu. Uważam, że to świetny pomysł. Potwierdzam jednak, że serwis upadł i nie jest rozwijany. W sieci wiele osób to potwierdza, że serwis nie działa. Sam próbowałem się kontaktować z twórcami, zero odpowiedzi. Nie ma możliwości edycji danych, zalogowania etc. to co wisi to ruina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Przed chwila zalogowałem się, zmieniłem dane i w ten sposób wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asked Napisano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Przed chwila zalogowałem się, zmieniłem dane i w ten sposób wszystko działa. To, że strona działa to fajnie - też to zauważyłem. Fajnie, że można zarejestrować rower i że można wyszukiwać ale mimo że strona jest i baza jako tako działa to sam projekt wydaje się być martwy. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zrobić bliźniaczy serwis + ewentualnie (jeśli uda się komuś dogadać z adminami) połączyć bazy. Obawiam się, że któregoś pięknego dnia, kiedy skończy się dzierżawa serwera strona zniknie...i wszystkie dane też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zrobić bliźniaczy serwis + ewentualnie (jeśli uda się komuś dogadać z adminami) połączyć bazy. Przecież na tym forum jest cos takiego jak "Garaż", gdzie można dodawać swoje rowery z opisem. Nie można tego rozbudować do bazy anty-kradzieżowej? Wystarczy przecież dodać pole z numerem ramy i opcję wyszukiwania po tym polu. Może trzeba zaproponować Adminom rozszerzenie w ten sposób funkcjonalności garażu? Jakis stat juz jest, przy okazji promocja takaiej bazy wypromowała by forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.