alexracing Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 samych klamek shimano Sainta raczej nie dostane, ale na allegro czesto pojawiają sie klamki slx, interesuje mnie czy zmiana klamek z deorów na slx wyraźnie poprawi hamowanie? teraz nie jest źle, wręcz jest bardzo dobrze ale chyba zawsze może być lepiej tarcze to dwusetki Sainta ( zacisk saint poprzedni model) , a nowe klocki sa w planach , pewnie to beda kool stopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Zmiana klamek wpłynie bardzo pozytywnie na działanie hamulca. Sam zmieniłem Deorkę i Sainta starsze klamki na SLXy i bardzo ze zmiany jestem zadowolony . Lepsza modulacja, klocki szybciej łapią tarczę, trochę więcej siły też jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Zmiana klamek wpłynie bardzo pozytywnie na działanie hamulca. Sam zmieniłem Deorkę i Sainta starsze klamki na SLXy i bardzo ze zmiany jestem zadowolony . Lepsza modulacja, klocki szybciej łapią tarczę, trochę więcej siły też jest. super, dzieki za opinie , na allegro mozna kupic starszą wersje klamek slx dwie w cenie 200zł , oraz 2 klamki najnowszego slx, za ok 270, jezeli chodzi o dizajn bardziej podobaja mi sie klamky starszej wersji, a jak to jest od strony technicznej miedzy nimi ??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 samych klamek shimano Sainta raczej nie dostane, ale na allegro czesto pojawiają sie klamki slx, interesuje mnie czy zmiana klamek z deorów na slx wyraźnie poprawi hamowanie? teraz nie jest źle, wręcz jest bardzo dobrze ale chyba zawsze może być lepiej tarcze to dwusetki Sainta ( zacisk saint poprzedni model) , a nowe klocki sa w planach , pewnie to beda kool stopy http://xtrabike.pl/350/3483,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 o ;D nie sprecyzowałem , że chodzi mi o poprzednią wersje sainta, najlepiej uzywaną , 400zł nie jestem w stanie na klamki wyłożyc , maxymalnie to ok 200zł . widze xtra bike ma lepsze ceny niz allegro teraz zastanawiam sie , co lepsze , nowy model klamek SHIMANO SLX 2011 czy moze jednak starsze i droższe o 30zl SHIAMANO XT http://xtrabike.pl/350/2124,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html ? Proszę o waszą opinie , ciagle się miotam z wyborem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 wg mnie saint nie rozni sie niczym od xt generalnie kazda klamka z servo wave zmieni ci charakterystyke hamulca Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 wg mnie saint nie rozni sie niczym od xt generalnie kazda klamka z servo wave zmieni ci charakterystyke hamulca Pozdro no dobrze, ale stare xt i nowe slx maja ten mechanizm servo wave, wiec rozumiem, brac to co sie bardziej podoba , technicznie sa praktycznie takie same? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 ja bym wzial xt, sprawdzone hamulce i nie sprawiaja problemow nowy slx nie ma zbyt wielu uzytkownikow co wcale nie oznacza ze jest zly ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.