seweryn1995 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam ;] Zamierzam dokupić sobie do mojego roweru hamulce hydrauliczne. Czytałem dużo opinii o wielu hamulcach i troche zbłądziłem. Mój budżet to 450-480zł i szukam zestawu na 2 kola z tarczami, a na oku mam: -Tektro Auriga Comp -Shimano Deore BL-M505 -Shimano M596 Jestem także otwarty na inne propozcje, najważniejsze żeby było do 480zł. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mogę Ci polecić M596 sam używam i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A może mechaniczny Avid BB7, banalny w obsłudze i tani w utrzymaniu, siła hamowania ogromna. Na dwa koła zamkniesz się w 400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn1995 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A co sądzicie o Avid Elixir 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeśli masz mocne nerwy i dużo pieniędzy to czemu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Pieniądze najważniejsze, bo serwis droooogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seweryn1995 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To takie awaryjne są?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ogólnie jest pewna awaryjność ale to też zalezy od modelu i szczescia Ja tak jak ktos wyzej polecam M596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 M596 lub BB7 i tyle w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja bym jednak wolał hydrauliki. Mechaniki z Avida też są spoko, ale jednak charakterystyka pracy hydraulika bardziej mi odpowiada:) Te zaproponowane Shimano będą dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Bawiłem się aurigami przez chwilę http://endurorider.pl/2009/01/tektro-auriga-tyl-160mm-my2007/ http://endurorider.pl/2009/01/tektro-auriga-203mm/ i jakkolwiek zdawały się być ok to polecałbym sprawdzone i bardzo popularne shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aerozine Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Interesują Cię tylko nowe ?? Mam w idealnym stanie magury Julie z tarczami CL bo przesiadam sie na shimano ale to pisz na PW bo nie służy ten temat handlowi Jeżeli nie to mozesz pokusic sie na inny model MAGURA są genialne ewentualnie Avid moze w 450zł sie zmiescisz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewczykluk Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 m596 - mialem seryjne Tekro Auriga Comp i jakosciowo gorsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 moim zdaniem mozna zrobic mix, na przednie kolo zalozyc lepszy hamulec , a na tył hamulec troche z niższej półki , w hamowaniu do przód robi główna robote . W necie : http://allegro.pl/shimano-slx-m665-jak-nowe-zobacz-wys-0zl-okazja-i2111176432.html można wychaczyc uzywane shimano slx klamki z zaciskami i klockami za 430zł , + stówa na tarcze , co prawda musiałbys dołożyc 5dyszek do założonego budżetu ale chyba warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Te SLXy są moje. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 więc pewnie możesz je śmiało polecić Sewerynowi1995 ;p nie bez przyczyny (nowe) slx są 2x droższe od deorów Ludzie niepotrzebnie boją sie kupować używki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Pewnie że mogę, przy wszystkich piszę - nie mają żadnych ukrytych wad i działają w 100% ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexracing Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 własnie wrocilem z porannej godzinnej przelotki po mieście, leciałem z góreczki poboczem ponad 50km/h, nagle jak z podziemi z podporzadkowanej wylonila sie maska astry za kierownica stara pruchwa , z lewej jada j samochody z prawej zaparkowane samochody, naszczescie mam heble shimano Saint i udalo sie zatrzymac maszyne na kilku metrach, od razu naszła mnie refleksja ... nie oszczędzajcie na hamulcach! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jak wszystko pasuje bierz SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Kolego hydrauliki to się albo nowe kupuje albo z pewnej ręki tym bardziej, że jak już kupować hydrauliki to tylko dobre czyli Deore i wyżej. Co do Tektro najgorsze dziadostwo jakie może być sam je miałem i nikomu nie polecam - nie będę się dłużej rozpisywał. Aktualnie mam BB7 czyli wg. opinii publicznej hamulce bezawaryjne i tak jest i właśnie te hamulce Ci proponuję ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.