Skocz do zawartości

[hamulce] Auriga, deore 505 czy 596

seweryn1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;]

Zamierzam dokupić sobie do mojego roweru hamulce hydrauliczne. Czytałem dużo opinii o wielu hamulcach i troche zbłądziłem.

Mój budżet to 450-480zł i szukam zestawu na 2 kola z tarczami, a na oku mam:

-Tektro Auriga Comp

-Shimano Deore BL-M505

-Shimano M596

Jestem także otwarty na inne propozcje, najważniejsze żeby było do 480zł. ;]

Witam.

Interesują Cię tylko nowe ??

Mam w idealnym stanie magury Julie z tarczami CL bo przesiadam sie na shimano

ale to pisz na PW bo nie służy ten temat handlowi :P

Jeżeli nie to mozesz pokusic sie na inny model MAGURA są genialne ewentualnie Avid moze w 450zł sie zmiescisz

Pozdrawiam

moim zdaniem mozna zrobic mix, na przednie kolo zalozyc lepszy hamulec , a na tył hamulec troche z niższej półki , w hamowaniu do przód robi główna robote .

W necie : http://allegro.pl/shimano-slx-m665-jak-nowe-zobacz-wys-0zl-okazja-i2111176432.html można wychaczyc uzywane shimano slx klamki z zaciskami i klockami za 430zł , + stówa na tarcze , co prawda musiałbys dołożyc 5dyszek do założonego budżetu ale chyba warto ;)

własnie wrocilem z porannej godzinnej przelotki po mieście, leciałem z góreczki poboczem ponad 50km/h, nagle jak z podziemi z podporzadkowanej wylonila sie maska astry za kierownica stara pruchwa , z lewej jada j samochody z prawej zaparkowane samochody, naszczescie mam heble shimano Saint i udalo sie zatrzymac maszyne na kilku metrach, od razu naszła mnie refleksja ... nie oszczędzajcie na hamulcach! ;))

Kolego hydrauliki to się albo nowe kupuje albo z pewnej ręki ;) tym bardziej, że jak już kupować hydrauliki to tylko dobre czyli Deore i wyżej. Co do Tektro :w00t: najgorsze dziadostwo jakie może być ;) sam je miałem i nikomu nie polecam - nie będę się dłużej rozpisywał. Aktualnie mam BB7 czyli wg. opinii publicznej hamulce bezawaryjne ;) i tak jest i właśnie te hamulce Ci proponuję ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...