pebe.pl Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 hmmm teraz male pytanko na temat obreczy. zastanawiam sie czy kupowac mavica XC717(chyba juz nie jest produkowany w tym sezonie??) o wadze 440 i cenie 189 czy moze lepiej zaoszczedzic i kupic sunrims MachIV(405gr cena 99zl) lub cr18(waga 440gr cena 69zl)?? Acceny tez w tym roku wypuscil obrecz Pathfinder (waga430,cena59). warto kupic tego mavica?? wiec ktos cos o tym accencie?? waze okolo 75-80 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pebe.pl Napisano 1 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 czyzby za trudne pytanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Osobiscie zawsze bylem zwolennikiem obreczy mavica. Kojarza mi sie z jakoscia. Jednak jest to opinia bardzo subiektywna bo zawsze jezdzilem tylko na mavicach. Wiem tylko ze gdybym musial skladac jakies kolka dobre to na x717+xt/xtr/hugi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Nie używałem w/w felg, ale o sunrimsach (machach) była już mowa - http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=5377&hl=mach. Poza tym kojarzę te obręcze (nie jestem pewien czy dobrze) z świeżo złożonymi kołami naszego wspólnego Kolegi z mtbcross - wspominał coś o limicie wagowym bikera. Trzeba by to sprawdzić. Generalnie proponowałbym trochę cięższe, ale cieszące się dobrą opinią Alexrims-y DH 19 (około 530g, do 85 zł) http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=1585. Pozdrawiam - góral z tych samych gór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 hmmm teraz male pytanko na temat obreczy. zastanawiam sie czy kupowac mavica XC717(chyba juz nie jest produkowany w tym sezonie??) o wadze 440 i cenie 189 czy moze lepiej zaoszczedzic i kupic sunrims MachIV(405gr cena 99zl) lub cr18(waga 440gr cena 69zl)?? Acceny tez w tym roku wypuscil obrecz Pathfinder (waga430,cena59). warto kupic tego mavica?? wiec ktos cos o tym accencie?? waze okolo 75-80 kg Widzę, że robi się ciasno od ziomków na forum- i bardzo dobrze, bo myślałem, że u Nas już nikt na rowerze nie jeździ poza mną A co do obręczy: Mavic czemu nie, ale drogi, gdybym miał brać coś podobnego wagowo, to nową Crostini albo XT z Alexrimsa. Co do Accenta (bo chyba o tą firmę Ci chodziło), to nie mam zaufania do firm, które poza spodenkami, smarami, sztycami (kto wie, może i gwoździami, meblami i magnetofonami) robi jeszcze obręcze Ważysz sporo, jak weźmiesz tandetną obręcz, to na pewno gdzieś się rozkraczysz, pytanie gdzie? przed domem jak wsiądziesz na rower, czy na podjeżdzie pod Telegrafem, albo co gorsza na zjeździe . Bierz tylko sprawdzone marki, a ponieważ na lekkie Sunrimsy poza UFO wszyscy użytkownicy narzekają (no chyba, że ważą 50-60kg i jeżdzą trekkingowo), to na polu walki pozostają drogie Mavici lub świetne Alexrimsy- Twój wybór Pozdrówko SCYZORYKI i BIKERZY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acinpreis Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Tak jak mówi Arni bierz alexy. Ja jeżdzie na DH22 i jestem bardzo zadowolony, szkoda tylko że są takie wąskie. Ale mimo to przy moich 90 kg sprawują sie doskonale no i cena jest atrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.