kondi2211 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Witam Tak jak w tytule , mam problemy z wyciekami w RS judy xc , Rower stał cała zime na balkonie i po krótkiej jezdzie zauwazyłem ze wycieka olej spod uszczelek . Moje pytanie brzmi , co moge zrobic aby go uratowac , znalazłem uszczelki za 130 zł ale nie wiem czy sie opłaca je wymieniac ,czy wartosc naprawy nie przekroczy wartosci amortyzatora . Zastanawiałem sie czy moze by go nie wymienić na cos nowego . Jaki amortyzator mozecie polecic do kwoty 400 zł (chodzi mi oczywiscie o nowy amortyzator ze skokiem ok 100-120 mm) .
NoLimited Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Cała zima na balkonie????? BRAAAAAWOOO, masz odpowiedź..
olomaster Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Co się stało to się nie odstanie. Za 400 zł masz budżetowe powietrze czyli - SR Suntour Raidon
Rybka33 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Pewnie mu się uszczelki skurczyły. Spróbuj go potrzymać w ciepłym pomieszczeniu przez dłuższy czas. Możliwe, że się zmniejszy jego potliwość A jeśli nie, to wtedy wymienisz
kondi2211 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Napisano 12 Lutego 2012 Niestety nie mam gdzie go trzymac bo mieszkam w bloku , trzymałem go w domu 2 dni i nie wiele to pomogło , i chyba wybiore tego raidona bo wmiare godny amorek , dzieki za pomoc
kadargo Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 I tak co zimę będziesz amora wymieniał? Reszta roweru też dostaje i to mocno. Dobrze że masz kasę to nie musisz oszczędzać.
M333 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Uszczelka/uszczelki olejowe do wymiany (niewidoczne). Nie wiem jak z dostępnością zamienników- jeżeli to popularny rozmiar to jest jakaś szansa zakupu takich za kilka złotych. Sam amortyzator bardzo prosty w budowie i w serwisie. Trudno coś zepsuć. Przy tym trwały i o dość dobrej pracy. Piszę to z perspektywy użytkowania modelu 00. Gdybyś decydował się na samodzielny serwis i miał jakieś pytania to pisz, pomogę. Mam nawet jakieś zdjęcie tego amortyzatora w częściach. Szkoda, że nie wpadłem na to, żeby zmierzyć uszczelki olejowe.
Schwefel Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 To nie jest popularny rozmiar (kiedyś tak) bo golenie mają tylko 28mm. Same uszczelki to 70zł.
kondi2211 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 Był bym wdzieczny gdzie je moge kupic poza allegro . Piwnica w bloku jest ale co stego jak jeden mi juz z tamtad ukradli i postanowiłem nigdy wiecej niczego tam nie wkładac . Czy w rowerowym takie dostane ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.