Skocz do zawartości

[amotryzator] jak rozróznić modele drop off-a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam szukałem dość intensywnie ale nic nie znalazłem ciekawego. Kupiłem drop off-a triple 2 półke 170 mm skoku. Jaki to model?

włożylem do w rame dartmoor-a street fighter-a 16' i jest ustawiony na ok 190 mm skoku przy włożeniu w rame jak obniże półki do 170 to wystaja korki przy kierwonicy.

Mam pytanie czy on nadaje sie do tej ramy i o ile go obniżyc i czy można go wogóle obniżać.

nie znalazlem nigdzie instrukcji na temat obniżania półek na goleniach górnych.

Dziękuje za odpowiedzi.

może dzis wieczorem dodam zdjęcia o co mi chodzi wizualnie :)

Napisano

Co do rozpoznania jaki to model mogą być problemu jeśli nie masz naklejek. Zresztą przydało by się zdjęcie to by można coś zaradzić.

Zwróć uwagę na kolor korony, goleni dolnych i górnych, rzeczone naklejki i mocowanie koła.

Na tej stronie: http://www.marzocchi...85&IdFolder=122 (Forks - model by year) producenta masz wszystkie BOX'owe wersje ich produktów. Metodą porównawczą przeglądaj kolejne lata, aż trafisz na taki sam amor:)

A nie można by wsadzić podkładek między główkę na górną półkę?

A co do ramy to nie wiem, ale ja generalnie nie widzę sensu we wsadzaniu dwupółek do sztywniaków. Ani to bezpieczne, ani wygodne, kopie geometrie itd.

Napisano

były tylko 2 modele drop offa triple - 2004 i 2005 praktycznie niczym sie nie roznily. Półek nie mozesz obnizyc bardziej niz jest to zgrubienie na goleniach. Pakowanie dwupółki do sztywniaka jest bezsensowne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...