Jarod Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jest oto taki problem iż potrzebuje przerzutke która będzie obsługiwała 6 rzędową kasete Mam starą meridke która ma 6 przełożeń z tyłu przejechała może ze 2kkm więc kaseta, łańcuch i korby są ok, ale przerzutka nie zmienia jak powinna. Rower służy do jazdy nad jeziorko, albo do sklepu "po bułki" więc szkoda wymieniać więcej. Da rade dostać jakąś przerzutke która to obsłuży? A może macie jakieś inne pomysły, bo ja nie wiem co zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 np.: http://www.allegro.pl/item88064372_przerzu...nowy_model.html ale raczej opłaca sie isc do sklepu rowerowego gdzies tam gdzie mieszkasz, na 6 przłożen sda tanie przerzutki, za 30zł kupisz jakies cos tam i bedzie działac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Kazda przerzutka obsluzy 6 biegow.Za 30-35 zl sa nowe Acery na Allegro ale jak wyzej , sprawdz u siebie w sklepie czy czasem nie maja czegos taniego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Nie musisz się przejmować za bardzo czy przerzutka jest 6 czy osmio rzędowa (jak to zdecydowana większość współczesnych) więc możesz włożyć właściwie każdą maszynkę. Miałem podobny problem i założyłem Accere, potem i taknastąpiła zmiana kasety, i klamek więc rowerek już działa na 8, plusem tego rozwiązania jest więc możliwość ewentualnego późniejszego rozwoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.