szkoder Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Hej Przez zimę rozebrałem sobie rower aby go ładnie wyczyścić. Jednak po złożeniu go w całość zauważyłem znaczny spadek siły hamowania tylnego hamulca ( Formula ORO K18). Jako że klocki kwalifikowały się do wymiany, zakupiłem nowe z A2Z. Po wymianie klocków nic szczególnego się nie poprawiło. No to następnym krokiem była wymiana DOTa na nowy i odpowietrzenie. Ale ten zabieg też nic nie dał.. czy macie jakieś wskazówki co powinienem zrobić?
mixchris Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Nic dodać nic ując co Andrew powiedział. Nie ma tarczówki która po wymianie klocków na nowe będzie z biegu działać jak żyleta proces dotarcia jest konieczny
szkoder Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 tarcza raczej nie jest tłusta, ale na wszelki wypadek ją odtłuszczę...a klocki pomału zacznę docierać i zobaczymy- mam nadzieję że będzie wszystko OK
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.