Tomash Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Przyszedł czas na zakup nowych tarcz hamulcowych na 6 śrub, 180mm (ich rozmiar nie podlega dyskusji, naczytałem się o tym na forum i taką podjąłem decyzję, może przemyślę pozostawienie 160 z tyłu). Poszukuję więc takich, które będą dobrze zgrywać się z zaciskiem Shimano XT (BR-M775 lub 776, nie wiem dokładnie). Nie ukrywam, że zależy mi na masie, ale nie jest to parametr najważniejszy. Najistotniejsze będzie dla mnie to, żeby tarcza dobrze działała z tym zaciskiem i była w miarę wytrzymała. Chwalicie tarcze Avida, ale czytałem, że do Shimano najlepiej używać ich tarcz więc pierwszy wybór padł na XTRy, ale nie widzę, żeby były dostępne w wersji na 6 śrub?! Pozostaje więc XT. Czy mogę spokojnie używać tarcz korzystających z technologii Ice Tech? Naczytałem się też o wszelakich Ashimach, Dartmoorach, KCNC że nie ma co w nie wchodzić, bo rozgrzane robią się plastelinowate - poprawcie mnie jeśli się mylę . Na czym polega fenomen tarczy pływających? Przy okazji poszukuję też adapterów z PM160 na PM180 i z IS160 na PM180, jakie są godne polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 adapter jak adapter, to tylko kawalek metalu - kazdy jest dobry ja uzytkuje tarcze slx ice tech z zaciskami xt 775 i jestem bardzo zadowolony nic nie dzwoni wczesniej mialem dartmooro podobne tarcze i niestety je pogialem : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.