Skocz do zawartości

[Odzieź] Zestaw na wiosnę.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jeśli chodzi o sprawy doboru odzieży rowerowej, to przyznam się bez bicia - nie mam najmniejszczego pojęcia o tym. Niedawno zakupiłem mój pierwszy rower z "lepszej" półki (tak, tak "lepszej" nie "wyższej" - do tego jeszcze daleka droga) i mam zamiar zacząć organizować długie wypady. Dodam, że obecnie moim miejscem zamieszkania jest Wielka Brytania. Każdy wie jaka tu pogoda panuje. Dodam, że mimo wielu opinii nie jest aż tak strasznie deszczowo - wietrznie i owszem. W ciągu 2 kolejnych tygodni mam zamiar kupić kurtkę, spodnie oraz rękawice (bezpalcówki) na okres wiosenny. I tutaj kieruję moją prośbę do was, trochę bardziej już obeznanych z tematem. Co mam kupić, żebym później nie narzekał? Przedział cenowy to mniej-więcej 700pln (140 funtów). Z góry dzięki za pomoc i porady!

Od osób bardziej obeznanych z tematem sugestia żebyś przewertował dobrze dział z ciuchami na forum. Tematy zima, wiosna, lato, jesień przewijają się systematycznie wraz z daną porą roku - a producenci aż takich postępów nie poczynili ani takich hiper nowości nie wprowadzili.

A z mojej strony:

- bezpalcówki na wiosnę - to chyba już późną jak będzie ciepło

- załorocznie używam przeciwwiatrówki montane, na wiosnę można ją połączyć bez problemu z potówką z długim lub krótkim rękawem

- spodenki krótkie plus nogawki, zestaw używalny przez cały prawie rok.

Inaccessible4U pewnie, ze nie jest tak zle, dla rowerowania jest duzo lepiej niz w Polsce, a deszczowa Anglia to mity, szczegolnie tu gdzie obaj mieszkamy, south-east.

Co do ubioru na wiosne:

To raczej kupownanie windstoppera nie ma sensu, te membrany, jak dla mnie, spisuja sie doskonale do max 12stC.

Podane linki i sklep tylko dla zobrazowania o czym jest mowa.

Taki zestaw pokryje Ci tutaj okres od Marca do Listopada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...