axelfoley19 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Witam, mam zamiar kupić amorek Manitou, z rurą sterową 1.5" posiadam ramę NS Central 2(coś jak suburban, tylko sprzedawany jako cały rower), sprzedający ramy napisał mi że stery to a-head, a główka ma szerokość wewnętrzna 34mm, nigdzie jednak nie mogę znaleźć kompatybilnych sterów - pod główkę ramy 34mm i rurę sterową 1.5", czy takie połączenie jest wogóle możliwe?
axelfoley19 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 na pewno? wiem że do bitcha wejdzie, bo kolega ma tam stanca 1.5", ale nie wiem jaka jest główka Bitcha. Chciałbym mieć HT do Freeridu, a większość amortyzatorów do tego sportu jest na 1.5"...
stpman Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Głowy nie dam, ale wydaje mi się, że NS Bikes nie robiło ram pod 1.5". Zresztą 1.5 cala = 3,81 cm, 1.125 cala = 2,86 cm. Po za tym średnica wewnętrzna główki to nie wszystko, bo jeszcze muszą ci przyjść miski sterów. A co do tego, że większość widelców do FR ma główkę 1.5" to moim zdaniem naciąganie faktów. Na Allegro łatwiej jest kupić widelec ze standardową rurą. Inną sprawą jest, że te 1.5 są tańsze (bo ram na 1.5 jest mało).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.