bigos97 Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Witam jestem zainteresowany kupnem pedałów do 250 zł. Znalazłem te i sprzedawcy mi je polecają. Czy w tej cenie znajdę coś lepszego ? Pedały montowane są do crossa. Jeśli nie ma nic lepszego prosił bym o link gdzie te pedały są najtańsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareklodz Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ja w zeszlym roku przeszedlem z shimano na exustary ( nie pamiętam modelu jakaś wersja PM) i po pierwszym zezonie jestem zadowolony. Kompatybilność z blokami shimano 100%, luzy zero, waga (275g)i cena zdecydowanie niżej. Bylo trochę obaw w momencie zakupu ale było warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Tu masz opinie o tych pedałach http://www.forumrowerowe.org/topic/33914-pedaly-exustar-e-pm25/page__st__40 Większość narzeka na wgniecenia w korpusie, luzy i gorsze wypinanie niż w Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 [pedały] Pd-m540 czy warto dopłacać do Xt pd-m780? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Czy do M780 mogę założyć to http://allegro.pl/nakladki-platformy-na-pedaly-shimano-spd-m520-m540-i2101931276.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Tak możesz, ale w takim razie bez sensu kupować spd, jeśli masz zamiar jeździć w zwykłych butach.Pomijam już fakt, że za ponad 100zł mniej masz 540, które oprócz kwestii wizualnej niczym się nie różnią od xt.Na dobrą sprawę nawet 520 by spokojnie starczyło do crossa, którego nie wystawiasz na ciężkie próby w terenie.No, ale jednak 520 vs. 540 wygrywa 540, z względu na lepszej jakości łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Nie że będę jeździł w zwykłych butach ale po prostu czasem pojadę do sklepu i nie będę zakładał butów specjalnych. Wiem i skuszę się chyba na M540 bo wyjdzie mnie 200 zł z wysyłką i tymi nakładkami. a M540 są z tą platformą ? W niektórych M780 jest taka platforma która niby jest lepsza do miękkiej podeszwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Z tymi platformami jest tak że jak chcesz ich używać zgodnie z instrukcja obsługi to szbciej założysz buty niż platformy. W przeciwnym razie szybko staną się bezużyteczne... W skrócie poluzuj sprężyny, załóż platformę, dokręć sprężyne ... A po wszystkim demontaż i nowa regulacja pod obuwie. Pozdro TapaTtalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Łoo to chyba będę wyłącznie w bucie spd śmigał nawet " po bułki ". Jesli byście mogli znaleźć mi je najtaniej w jakimś sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Może Ci jeszcze przykręcić do bika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 12 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie że będę jeździł w zwykłych butach ale po prostu czasem pojadę do sklepu i nie będę zakładał butów specjalnych. Mnie zdarzyło się jeździć na spd nawet w japonkach i tragedii nie było. O ile nie będą to dystanse rzędu kilkunastu, kilkudziesięciu kilometrów, to w każdych sandałach bez problemu do sklepu podjedziesz. Łoo to chyba będę wyłącznie w bucie spd śmigał nawet " po bułki ". Jesli byście mogli znaleźć mi je najtaniej w jakimś sklepie Mógłbyś choć trochę się wysilić i poszukać samemu, ale akurat grzebałem na alledrogo, więc podrzucę link:http://allegro.pl/pedaly-sd-shimano-m540-najtaniej-i2105196425.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mnie zdarzyło się jeździć na spd nawet w japonkach To musiało komicznie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Czy gniazda pedałów Deore XT PD-M780 będą pasowały do bloków z 520? (Bloki do butow SPD Shimano SM-SH51) ? na oko wygląda, że tak ale na oko to sobie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 M780 przyjmują bloki jednokierunkowe 51 i wielokierunkowe 56 Wszystko masz w instrukcji http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Pedals/SI_46F0A_002/SI-46F0A-002-ENG_t_v1_m56577569830732602.pdf Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.