Skocz do zawartości

[klocki] Rim Wrangler2 vs. XTR

Piotrek_TM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam niedługo wymienić okładziny w klockach i nie wiem czy kupić Rim Wrangler2- 38 zł, czy XTR- 20 zł. Ceny są podane za pare na jedno koło. Za XTR-ami niewątpliwie przemawia cena, ale dotychczas miałem RW2 i hamowały bardzo dobrze i nie wiem co kupić. Które okładziny polecacie, czy jest jakaś różnica między nimi i czy XTR piszczą na mokrym (nie chce się czuć jak na makrokeszu), może nie warto przepłacać? Dzięki za odpowiedź. :)

Ja również polecam BBB. Spisują się naprawdę świetnie. Obecnie jeżdżę jeszcze na standartowych RW2 ale miałem BBB w poprzednich Sram'ach 7.0 i były bardzo dobre. na pewno następne klocki do moich Avidów SD7 będą też BBB :)

rowniez polecam BBB!!!

mialem juz ich kilka kompletow na szczekach sram 7.0 i klockach jagwire

zawsze spisywaly sie super, zadnych piskow i zadnego zdzierania obreczy :(

teraz zakupilem szczeki SD7 z RW2 i zobaczymy jak sie bedzie na tym jezdzic..

pozdro.

roznierz szczeki 7.0 i kilka roznych modeli klockow-najlepsze wspomnienia z jagwire/ypk choc szybciutko znikaja a teraz mam BBB(czarne) po 25zł za komplet na dwa kola i zostane przy nich raczej-hamuja bardzo podobnie a sa sporo tansze i chyba ciut dluzej wytrzymuja

Witam.

Również mam szczęki SRAMa 7.0. Dwa sezony przejeździłem na standardowych klockach (cud :question: ) i razem z nowym sezonem przyjdzie pora na ich wymiane.

Chcę zakupić klocki z wymiennymi okładzinami. Nie dysponuję zbyt dużą (a raczej nie będę) gotówką, ale chcę kupić coś sensownego.

Myślałem nad:

- BBB Veestop (65zł - allegro ; 80zł - sklep) :arrow: dwa koła

- XT (49zł - allegro ; sklep - ???? ) :arrow: dwa koła

- RimWrangler (55zł - mkbike ; sklep - ????) :arrow: jedno koło

XT (49zł za komplet na dwa koła) :question: słyszałem, że podobno strasznie piszczą :)

RimWranglery są drogie, jakby nie patrzeć. Warto dorzucić ponad 40zł :question: (różnica pomiędzy nimi a BBB - przykładowo)

Może BBB będą optymalne :question: (jakość/cena)

Oczywiście wszystko zależy od tego ile będę miał i ile będę chciał przeznaczyć na klocki kasy. Napiszcię jednak co i dlaczego warto wybrać :)

Dzięki, pozdrawiam

Zrobię chyba podobnie :)

RimWranglery - troooszkę drogawe

XT'ki - najtańsze z powyższych, ale piszczące i zdzierające obręcz (nie wiem, czy każde, ale po co ryzykować :question: :) )

BBB - pośrednie. Nie są tanie, nie są drogie, ale dobre i sprawdzone (jak widzę) :)

uzywam caly ten rok wkladek BBB czarnych i jestem zadowolony-zostane rpzy nich na jakis czas na pewno wczesniej mialem szufladki z wkladkami jagwire/ypk i takie tez wkladki kupilem pozniej na wymiane,sa jednak drozsze od BBB i to sporo a hamuja niewiele(wieksza sila)lepiej za to zuzywaja sie ekspresowo-BBB tak o polowe wolniej na oko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...