Piotrek_TM Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam. Zamierzam niedługo wymienić okładziny w klockach i nie wiem czy kupić Rim Wrangler2- 38 zł, czy XTR- 20 zł. Ceny są podane za pare na jedno koło. Za XTR-ami niewątpliwie przemawia cena, ale dotychczas miałem RW2 i hamowały bardzo dobrze i nie wiem co kupić. Które okładziny polecacie, czy jest jakaś różnica między nimi i czy XTR piszczą na mokrym (nie chce się czuć jak na makrokeszu), może nie warto przepłacać? Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 o_O XTR za 20 zł na kolo.... ja tyle za BBB veestop płaciłem [bTW BBB swietnie sie sprawdzaja i nie piszczą ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sector Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Rim wranglery to klocki które najmilej wspominam - jakoś najlepiej mi się jeździ na nich. Aczkolwiek wspomniane BBB też są całkiem fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ja również polecam BBB. Spisują się naprawdę świetnie. Obecnie jeżdżę jeszcze na standartowych RW2 ale miałem BBB w poprzednich Sram'ach 7.0 i były bardzo dobre. na pewno następne klocki do moich Avidów SD7 będą też BBB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Miałem XTR (nie do ceramiczynch uprzedzam już fakt ) dopóki nie zmnieniłem obręczy było oki jak zmieniłem obręcz ,nie mogłem jeździć ,stasznie zdzierały mi ją.Kupiłem BBB i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 rowniez polecam BBB!!! mialem juz ich kilka kompletow na szczekach sram 7.0 i klockach jagwire zawsze spisywaly sie super, zadnych piskow i zadnego zdzierania obreczy teraz zakupilem szczeki SD7 z RW2 i zobaczymy jak sie bedzie na tym jezdzic.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 roznierz szczeki 7.0 i kilka roznych modeli klockow-najlepsze wspomnienia z jagwire/ypk choc szybciutko znikaja a teraz mam BBB(czarne) po 25zł za komplet na dwa kola i zostane przy nich raczej-hamuja bardzo podobnie a sa sporo tansze i chyba ciut dluzej wytrzymuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Witam. Również mam szczęki SRAMa 7.0. Dwa sezony przejeździłem na standardowych klockach (cud :question: ) i razem z nowym sezonem przyjdzie pora na ich wymiane. Chcę zakupić klocki z wymiennymi okładzinami. Nie dysponuję zbyt dużą (a raczej nie będę) gotówką, ale chcę kupić coś sensownego. Myślałem nad: - BBB Veestop (65zł - allegro ; 80zł - sklep) :arrow: dwa koła - XT (49zł - allegro ; sklep - ???? ) :arrow: dwa koła - RimWrangler (55zł - mkbike ; sklep - ????) :arrow: jedno koło XT (49zł za komplet na dwa koła) :question: słyszałem, że podobno strasznie piszczą RimWranglery są drogie, jakby nie patrzeć. Warto dorzucić ponad 40zł :question: (różnica pomiędzy nimi a BBB - przykładowo) Może BBB będą optymalne :question: (jakość/cena) Oczywiście wszystko zależy od tego ile będę miał i ile będę chciał przeznaczyć na klocki kasy. Napiszcię jednak co i dlaczego warto wybrać Dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwb2 Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 hmmm ja planowałem zamienić klocki na XT'ki, ale po waszych wypowiedziach chyba zmienię "zamierzenie" na rzecz BBB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Zrobię chyba podobnie RimWranglery - troooszkę drogawe XT'ki - najtańsze z powyższych, ale piszczące i zdzierające obręcz (nie wiem, czy każde, ale po co ryzykować :question: ) BBB - pośrednie. Nie są tanie, nie są drogie, ale dobre i sprawdzone (jak widzę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 5 Marca 2006 Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 uzywam caly ten rok wkladek BBB czarnych i jestem zadowolony-zostane rpzy nich na jakis czas na pewno wczesniej mialem szufladki z wkladkami jagwire/ypk i takie tez wkladki kupilem pozniej na wymiane,sa jednak drozsze od BBB i to sporo a hamuja niewiele(wieksza sila)lepiej za to zuzywaja sie ekspresowo-BBB tak o polowe wolniej na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.