Skocz do zawartości

[Rama, amortyzator] Czy opłaca się składać?

kajux15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Jestem nowy na tym forum. Chciałbym wam zadać kilka pytań. Planuję złożyć rower i znalazłem na allegro takie coś:

http://allegro.pl/re...2111703114.html

http://allegro.pl/super-przecena-rama-bop-stonebrakeer-16-i2096068111.html

Kieruję do was pytanie czy opłaca się to składać? Mam do dyspozycji 600zł. Nie jeżdżę jakoś ,,ostro'' tylko lekki frreride. Nie wiem czy te części się nadają. Jeżeli możecie to doradźcie coś, co mieści się w tej kwocie pieniędzy. Tak jak już mówiłem jeżdżę lekki frreride, czyli niewielkie skoki, lekko kamieniste trasy, trochę piachu, błota itd.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Napisano

Witam Cię!

Nie do końca przemawia do mnie stwierdzenie "lekki freeride".. Ale nie to jest najważniejsze!

Wg. mnie nie do końca opłaca się składanie. Może lepiej zainwestować w cały rowerek choć używany.

(zarobisz lepsze części, przy odpowiednio niskiej cenie)

pozdrawiam!

Napisano

Te 55 co pokazałeś to jest trup. Poczytaj sobie opis, a potem polecaj komuś taki zniszczony amor.

A autor tematu niech sprecyzuje o co mu chodzi.

Napisano

duro djd jest do dirtu a nie freeride'u

zresztą ja niedługo wystawie moje djd,bo kupuje sztywniaka

duro dobrze chodzi jak się w nim olej zmieni i stuninguje

a co do ramy to nie będę się wypowiadał bo jej nie znam

Napisano

Za tą cenę to nie ta rama- trzeba szukać używek coś w stylu Sign DS, coś od DunCon , czasem się trafią jakieś ramy od Dartmoora. Ogólnie nic nowego, a jak już znajdziesz coś ciekawego to szukaj na forum ;)

Napisano

Dzięki za dotychczasowe opinie. Możecie polecić jakąś ramę i amortyzator? Mam na ten cel 600 zl. Przeznaczenie do freeride'u. Z góry dzięki.

Napisano

Za 600zł można co najwyżej zacząć szukać amortyzatora do FR. A za kolejne 500 zł myśleć o jakiejś ramie hardtail.

Napisano

Za te pieniądze to jedyne co kupisz to dobrą ramę ;) a w tej kategorii masz bogaty wybór, osobiście powiem Ci, że w FR na początku na wszystkim jeżdżą jednak ja mogę Ci polecić Drag Star Leader Fox rama za dość niską kwotę - wytrzymała i zwinna ;)

Amorek ? jedyny jaki mi przychodzi do głowy za tą kasę to Drop Off ;)

Tyle ode Mnie ;-)

Napisano

Za 500zł można kupić nowego Dartmoora Horneta 2011, plus stery, zacisk sztyca i zmieścisz się mniej więcej w tych 600zł.

Rama którą pokazałeś jest dobra do lansu na mieście, a nie do poważnego jeżdżenia na rowerze.

Napisano

Ta rama jest o niebo lepsza od tego BOP'a. Jeśli nie przeszkadza Ci duża masa to bym brał. Spróbuj się potargować (choćby darmowa przesyłka) i zapytaj czy do ramy jest dołączony hak przerzutki.

Co do amortyzatora to trudno za tą cenę kupić cokolwiek co by zapewniało minimum komfortu i bezpieczeństwa. Najtańsze Duro około 300zł.

Ja bym miał DJ 3 2005 130mm skoku za 300zł plus przesyłka, ale to jest minimum co bym chciał. Plus do tego jak kupisz ramę to się dowiedz jak wysoka główka, żeby się nie okazało, że sterówka za krótka. (Jak coś odezwij się na PW)

Kupując nowy wideł masz jeszcze jakieś 30zł dodatkowego wydatku w postaci gwiazdki i korka plus przystosowanie widelca do montażu.

P.S Do tego Pitbulla wideł 100mm może być za mały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...