Skocz do zawartości

[kolor roweru] mężczyzna a świat kolorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie zgodzę sie z Toba. Bloto troche widac faktycznie ale wcale nie az tak bardzo. Jesli chodzi o zadrapania, paluchy, kurz to znacznie mniej widac na bialym niz na czarno-czerwonym ktory mialem wszesniej. A juz zadrapania na czarnym znacznie bardziej widac niz na bialym. Najmniej bylo widac to wszystko na ciemnym srebrnym ktory ujezdzalem jeszcze wczesniej. Zielonego seledyna i rozowego to bym nie chcial na pewno.

Montując rower "na sklep" lub dla klienta taki który jest biały muszę bardzo dokładnie wypucować a ręce dobrze umyć zanim skończę, bo ślady widać. Inne mogę "zlekceważyć" szmatą i nie będzie problemu :)

Ja brud widzę bardziej na białym niż na innych kolorach, szczególnie ciemnych, no ale ja jestem inny :) Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy.

Raz jeździłem na kolorystycznie paskudnym rowerze, poprzednim moim ibisie, którego wersja niebieskiego budziła odruchy wymiotne; no ale co było robić, tylko taki był dostępny. Kolor przetrawiłem, chyba z miosci do tego roweru.

Napisano

Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy.

Lub białe gumowe gripy które w moim Trance byly biale tylko do pierwszego wyjazdu rowerem z domu...

• Mod Team
Napisano

Ja mam biało czerwony, w sumie to cały biały z czarnym i czerwonym, jest brudny jak świnia, i dobrze mi z tym bo rower ma jeździć i dawać frajde z jazdy a nie błyszczec jak na salonie w Genewie. :D

Czarny mat to jedyny słuszny kolor. :thumbsup:

No tylko przy uszczerbku lakieru zamaskowanie jest dość ... skomplikowane :P

Napisano

Jeden z moich rowerow jest brazowo-bialo-czarny i moja sliczniejsza polowka ochrzcila go "gowno na sniegu"...mimo wszystko nadal z nia jestem :D

Napisano

Przy wyborze roweru wyboru kolorystycznego nie miałem, przy modyfikacjach często rozważam różne kolorystyczne dodatki, ale jak przychodzi do zakupów to stwierdzam, że "oj tam, oj tam" i nie wymieniam dupereli w stylu śrubki czy obejma. Jedynie ostatnio zdecydowałem się na czarne szprychy zamiast srebrnych.

A jedyne czego dziś bym chyba nie ścierpiał to srebrna kierownica i sztyca. Muszą być czarne, chociaż kiedyś jeździłem na srebrnych i nic mi się z tego powodu nie stało :teehee:

Napisano

Ja aktualnie stoje na stanowisku że facet rozpoznaje tylko 3 kolory ...

1.Zaj...bisty,

2. Ch(h)...jowy,

3. Pedalski ...

Kierując się tym stanowiskiem:

Mój Cube - czarny mat (anoda) jest w kolorze 1 ...

Mój Giant - myślałem że będzie 1 ale z czasem doszło do mnie (jak zanabyłem Cube`a) że jest jednak 2 :)

Rowerów w kolorze 3 mieć nie będę :).

Pozdro

Napisano

Ja z racji tego że części kupuje raczej używane to nie mam dużego wyboru, po prostu biorę co jest akurat bardziej lub mniej okazyjnie. Jednak mimo tego mój rower mi się podoba, a na dodatek nie widać na nim zbyt dużo brudu (kolor khaki). Teraz w miarę zmian które planuje w rowerku, wygląd będzie się zmieniał raczej w stronę tego co mi się podoba najbardziej.

Napisano

Ja nie dawno kupowałem rower, wahałem się między unibike evolution a krossem a6. Muszę powiedzieć że w bardzo dużym stopniu kolor i fajny wygląd krossa wpłynął na to że właśnie jego wybrałem. Unibike wydawał się korzystny wg ceny/jakości, ale nie chciał bym jeździć na takim brzydalu

Napisano

Kiedyś bardzo mi się podobał czarny z elementami czerwonymi- i to jest ciekawe zestawienie.

Ale od niedawna szalenie mi się podoba zestawienie czarnego ze złotym(raczej ciemniejszy odcień)- mistrzostwo świata, byle nie przesadzić i zachować proporcje.

Napisano

Ja sobie rower przemalowałem. Był czarno-biały i na styku pasek "kolory tęczy" a teraz jest biały z tęczą. Osprzęt głównie czarny, tylko korba srebrna. Zdecydowanie zwracam uwagę na kolor części przy zakupie jeśli chodzi o flagowy rower. Inne to tak z przymrużeniem oka.

Napisano

Nienawidze rowerów w stylu niebieska rama, niebieski amor, niebieskie piasty, niebieskie śruby, nyple, rogi, łańcuch, dętki, olej w amorze... noż kurde sponsoruje kogoś producent farby niebieskiej czy co? Anoloigicznie jest do innych kolorów, jakieś urozmaicenie być musi.

Podoba mi się połączenie czerwonej ramy z białym i czarnymi elemaentami, a osobiśćie mam czerwoną ramę, czarny amora z polerowaną koroną i pare polerowanych detali i głównie czarne rurki.

Napisano

Mi najbardziej podoba się opcja w pełni czarna, czarno-czerwona lub czarno-złota. Mój rower jest czarno-czerwony i każdą część kupuję także pod względem koloru. Choć gdybym musiał kupować używane części, to podejrzewam że zbytnio nie wybrzydzałbym.

Napisano

U mnie byłe sprawa koloru...zobaczyłem kolor a potem rower :thumbsup:

Moja (juz była, bo sprzedałem) Meridka była biała. większość akcesoriów kupowałem pod ten kolor ramy. Awszystko było w bieli. I przez to był inny od wszystkich. hehehe :woot:

Teraz mam na oku Ramke w czarnym macie :teehee:

jak pisałem tak zrobiłem...

posiadam teraz ramę w czarnym macie:)

Napisano

Montując rower "na sklep" lub dla klienta taki który jest biały muszę bardzo dokładnie wypucować a ręce dobrze umyć zanim skończę, bo ślady widać. Inne mogę "zlekceważyć" szmatą i nie będzie problemu :)

Ja brud widzę bardziej na białym niż na innych kolorach, szczególnie ciemnych, no ale ja jestem inny :) Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy.

Czyli każdego innego roweru po serwisie już nie czyścisz, tak? Oj, wstydziłbyś się, tobo :) Ja brud widzę nawet na moim czerwonym Levelu. A kurz z trasy najmniej widać na metalikach. Na ciemnych byle rysa, odprysk a tak bije po oczach że... <_< Za to nie ma to jak dobrze ubłocona biała rama :D

Póki co, gustowałem w ciemnych ramach. Najpierw czarny Level, potem czerwono-metaliczny Vision, teraz czerwony Level (choć mógłby być bardziej krwisty ^^). Pierwsze dwa na czarnym osprzęcie, dopiero od czerwonej ramy w biały zacząłem wchodzić :) Wcześniej podobały mi się rowery na czarnej ramie i białym amorku, a od niedawna biało-czarne ;) (choćby nowy Egoist). Ten Superior też jest fajny http://www.superior....mb_bike_396.jpg, wrrrr....

Co do przekolorowania to rama, amor, piasty, obręcze, korba w tym samym kolorze mi w ogóle nie pasi. Taki całkowicie biały to w ogóle :down: Osprzęt musi być kontrastowy i basta! Chyba że całkowicie czarny :) A jeśli czarny mat to tylko taki: http://img193.images...62/img6668a.jpg ^^

vctrutnova2010115.jpg

Ładny nie :-> ?!

Fajne felgi :)

• 3 tygodnie później...
Napisano
śliczniutki cukiereczek

oooo masakra :D poddaje się- nie mogę patrzeć ;d

ja nie wybrzydzałam - mam składany z używanych części - szaro żółto czerwony- polubiliśmy się...

Spisuje się jako mój mężczyzna ;) zawsze gotowy na jazde

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Właśnie w galerii zamieściłem fotkę swoich rowerów ( Park maszyn w oczekiwaniu na odwilż :) - Park maszyn - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa ) i niech ktoś mi powie, że czarno-białe nie jest piękne :). W naturalnym środowisku prezentują się jeszcze lepiej.

Strasznie ładne, ze smakiem i gustem. Jeżeli miałabym wybierać dla chłopaka to kolorystyka właśnie czarno biała. W prostocie jest piękno czyż nie?

A jeżeli chodzi o mnie samą to przepadam za pastelowymi błękitami, miętą, perłowym delikatnym niebieskim etc. Do tego białe dodatki (chwyty, siodełko), srebrne sztyce i mostek - cud miód, ew. orzeszki:).

Damkę mam błękitną, ale dodatki są czarne, sztyca i mostek też - no tak wyszło, ale również mi się bardzo podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...