tobo Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Nie zgodzę sie z Toba. Bloto troche widac faktycznie ale wcale nie az tak bardzo. Jesli chodzi o zadrapania, paluchy, kurz to znacznie mniej widac na bialym niz na czarno-czerwonym ktory mialem wszesniej. A juz zadrapania na czarnym znacznie bardziej widac niz na bialym. Najmniej bylo widac to wszystko na ciemnym srebrnym ktory ujezdzalem jeszcze wczesniej. Zielonego seledyna i rozowego to bym nie chcial na pewno. Montując rower "na sklep" lub dla klienta taki który jest biały muszę bardzo dokładnie wypucować a ręce dobrze umyć zanim skończę, bo ślady widać. Inne mogę "zlekceważyć" szmatą i nie będzie problemu Ja brud widzę bardziej na białym niż na innych kolorach, szczególnie ciemnych, no ale ja jestem inny Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy. Raz jeździłem na kolorystycznie paskudnym rowerze, poprzednim moim ibisie, którego wersja niebieskiego budziła odruchy wymiotne; no ale co było robić, tylko taki był dostępny. Kolor przetrawiłem, chyba z miosci do tego roweru.
dovectra Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 kiedyś miałem też różowy majtkowy i do tego damka
Peterp079 Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy. Lub białe gumowe gripy które w moim Trance byly biale tylko do pierwszego wyjazdu rowerem z domu...
Mod Team Puklus Napisano 16 Lutego 2012 Mod Team Napisano 16 Lutego 2012 Ja mam biało czerwony, w sumie to cały biały z czarnym i czerwonym, jest brudny jak świnia, i dobrze mi z tym bo rower ma jeździć i dawać frajde z jazdy a nie błyszczec jak na salonie w Genewie. Czarny mat to jedyny słuszny kolor. No tylko przy uszczerbku lakieru zamaskowanie jest dość ... skomplikowane
kazafaza Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Jeden z moich rowerow jest brazowo-bialo-czarny i moja sliczniejsza polowka ochrzcila go "gowno na sniegu"...mimo wszystko nadal z nia jestem
Niedzwiedz1 Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Przy wyborze roweru wyboru kolorystycznego nie miałem, przy modyfikacjach często rozważam różne kolorystyczne dodatki, ale jak przychodzi do zakupów to stwierdzam, że "oj tam, oj tam" i nie wymieniam dupereli w stylu śrubki czy obejma. Jedynie ostatnio zdecydowałem się na czarne szprychy zamiast srebrnych. A jedyne czego dziś bym chyba nie ścierpiał to srebrna kierownica i sztyca. Muszą być czarne, chociaż kiedyś jeździłem na srebrnych i nic mi się z tego powodu nie stało
rzezniol Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Ja aktualnie stoje na stanowisku że facet rozpoznaje tylko 3 kolory ... 1.Zaj...bisty, 2. Ch(h)...jowy, 3. Pedalski ... Kierując się tym stanowiskiem: Mój Cube - czarny mat (anoda) jest w kolorze 1 ... Mój Giant - myślałem że będzie 1 ale z czasem doszło do mnie (jak zanabyłem Cube`a) że jest jednak 2 Rowerów w kolorze 3 mieć nie będę . Pozdro
djwiocha Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Ja z racji tego że części kupuje raczej używane to nie mam dużego wyboru, po prostu biorę co jest akurat bardziej lub mniej okazyjnie. Jednak mimo tego mój rower mi się podoba, a na dodatek nie widać na nim zbyt dużo brudu (kolor khaki). Teraz w miarę zmian które planuje w rowerku, wygląd będzie się zmieniał raczej w stronę tego co mi się podoba najbardziej.
Victuss Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 Ja nie dawno kupowałem rower, wahałem się między unibike evolution a krossem a6. Muszę powiedzieć że w bardzo dużym stopniu kolor i fajny wygląd krossa wpłynął na to że właśnie jego wybrałem. Unibike wydawał się korzystny wg ceny/jakości, ale nie chciał bym jeździć na takim brzydalu
dejtrejder Napisano 21 Lutego 2012 Napisano 21 Lutego 2012 Co by nie mówić to i tak powszechnie wiadomo, że: zawsze i wszędzie czarny matowy rządził będzie
A7x Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Kiedyś bardzo mi się podobał czarny z elementami czerwonymi- i to jest ciekawe zestawienie. Ale od niedawna szalenie mi się podoba zestawienie czarnego ze złotym(raczej ciemniejszy odcień)- mistrzostwo świata, byle nie przesadzić i zachować proporcje.
wikrap1 Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Ja sobie rower przemalowałem. Był czarno-biały i na styku pasek "kolory tęczy" a teraz jest biały z tęczą. Osprzęt głównie czarny, tylko korba srebrna. Zdecydowanie zwracam uwagę na kolor części przy zakupie jeśli chodzi o flagowy rower. Inne to tak z przymrużeniem oka.
sokol06 Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Nienawidze rowerów w stylu niebieska rama, niebieski amor, niebieskie piasty, niebieskie śruby, nyple, rogi, łańcuch, dętki, olej w amorze... noż kurde sponsoruje kogoś producent farby niebieskiej czy co? Anoloigicznie jest do innych kolorów, jakieś urozmaicenie być musi. Podoba mi się połączenie czerwonej ramy z białym i czarnymi elemaentami, a osobiśćie mam czerwoną ramę, czarny amora z polerowaną koroną i pare polerowanych detali i głównie czarne rurki.
crashbash1 Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Mi najbardziej podoba się opcja w pełni czarna, czarno-czerwona lub czarno-złota. Mój rower jest czarno-czerwony i każdą część kupuję także pod względem koloru. Choć gdybym musiał kupować używane części, to podejrzewam że zbytnio nie wybrzydzałbym.
maciej83 Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 dlatego właśnie teraz mam problem kupić meride trail 100d która jest zielona i jak później dobierać do tego komponenty?
pazurq Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Ładny nie :-> ?! śliczniutki cukiereczek ) na takim tylko w białych kozaczkach ....
Qleek Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 U mnie byłe sprawa koloru...zobaczyłem kolor a potem rower Moja (juz była, bo sprzedałem) Meridka była biała. większość akcesoriów kupowałem pod ten kolor ramy. Awszystko było w bieli. I przez to był inny od wszystkich. hehehe Teraz mam na oku Ramke w czarnym macie jak pisałem tak zrobiłem... posiadam teraz ramę w czarnym macie:)
kilroy Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Montując rower "na sklep" lub dla klienta taki który jest biały muszę bardzo dokładnie wypucować a ręce dobrze umyć zanim skończę, bo ślady widać. Inne mogę "zlekceważyć" szmatą i nie będzie problemu Ja brud widzę bardziej na białym niż na innych kolorach, szczególnie ciemnych, no ale ja jestem inny Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy. Czyli każdego innego roweru po serwisie już nie czyścisz, tak? Oj, wstydziłbyś się, tobo Ja brud widzę nawet na moim czerwonym Levelu. A kurz z trasy najmniej widać na metalikach. Na ciemnych byle rysa, odprysk a tak bije po oczach że... Za to nie ma to jak dobrze ubłocona biała rama Póki co, gustowałem w ciemnych ramach. Najpierw czarny Level, potem czerwono-metaliczny Vision, teraz czerwony Level (choć mógłby być bardziej krwisty ^^). Pierwsze dwa na czarnym osprzęcie, dopiero od czerwonej ramy w biały zacząłem wchodzić Wcześniej podobały mi się rowery na czarnej ramie i białym amorku, a od niedawna biało-czarne (choćby nowy Egoist). Ten Superior też jest fajny http://www.superior....mb_bike_396.jpg, wrrrr.... Co do przekolorowania to rama, amor, piasty, obręcze, korba w tym samym kolorze mi w ogóle nie pasi. Taki całkowicie biały to w ogóle Osprzęt musi być kontrastowy i basta! Chyba że całkowicie czarny A jeśli czarny mat to tylko taki: http://img193.images...62/img6668a.jpg ^^ Ładny nie :-> ?! Fajne felgi
Marynaaaa Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 śliczniutki cukiereczek oooo masakra poddaje się- nie mogę patrzeć ;d ja nie wybrzydzałam - mam składany z używanych części - szaro żółto czerwony- polubiliśmy się... Spisuje się jako mój mężczyzna zawsze gotowy na jazde
Abelja Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Właśnie w galerii zamieściłem fotkę swoich rowerów ( Park maszyn w oczekiwaniu na odwilż - Park maszyn - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa ) i niech ktoś mi powie, że czarno-białe nie jest piękne . W naturalnym środowisku prezentują się jeszcze lepiej. Strasznie ładne, ze smakiem i gustem. Jeżeli miałabym wybierać dla chłopaka to kolorystyka właśnie czarno biała. W prostocie jest piękno czyż nie? A jeżeli chodzi o mnie samą to przepadam za pastelowymi błękitami, miętą, perłowym delikatnym niebieskim etc. Do tego białe dodatki (chwyty, siodełko), srebrne sztyce i mostek - cud miód, ew. orzeszki:). Damkę mam błękitną, ale dodatki są czarne, sztyca i mostek też - no tak wyszło, ale również mi się bardzo podoba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.