Skocz do zawartości

[kolor roweru] mężczyzna a świat kolorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do was wszystkich panowie jak to jest z wami i kolorami rowerów?? Kiedy kupowałem samochód kolor nie grał dla mnie roli jeżeli któryś był tańszy tylko dlatego że np. był biały wolałem zaoszczędzić. Wydawało mi się że kolor zawsze ma drugorzędny wpływ na zakup. Jednak od niedawna zastanawiam się nad kupnem unibajka 2011 evolution, wszystko mi się podoba osprzęt itp, ale nie mogę za cholerę przekonać się do tej kolorystyki ramy:D

Pytanie czy też tak mieliście??:D

Napisano

Ja mam tego unibike i o początku mi się podobał kolor matowy. Połączenie z niebieskim jest super, z czerwonym też ok choć nie widziałem na żywo. Co do koloru nie widzę problemu zawsze można się przyzwyczaić, chyba że jest to różowy. Jedyne co mi się nie podoba to nieumiejętne dobranie i połączenie wielu kolorów na raz.

Napisano

Według mnie kolor roweru nadaje mu powagi, czasem drapieżności, a czasem neutralności.

Gdy wybierałem swoją ramę miałem do wyboru cztery opcje, wybrałem jak najbardziej neutralną.

Myślę, że każdy z nas dobiera sobie kolor do własnego stylu, nie tylko jazdy ale też i stylu bycia.

Napisano

No jak kupowałem rower to kolor miał znaczenie,nawet bardzo duże. Estetyka też się liczy,przynajmniej dla mnie. Nie chciałbym jeździć na czymś co mi się nie podoba nawet gdyby to był rower full XX :)

Napisano

hhmmm, u mnie skonczylo sie na tym ze nawet kupowalem akcesoria "pod kolor", czasem zmieniajac prawie cala kolorystyke roweru! Dla mnie wyglad roweru jest bardzo wazny - co z tego ze bede miec rakiete co wazy 9 kilo jak bedzie cala pstrokata? Ale na tym koniec - ciuchow pod kolor roweru nie kupuje ;D

Napisano

U mnie wręcz przeciwnie, na 1 miejscu stawiałem dobry osprzęt i dobrą ramę. Niestety malowanie jest ohydne , ale za to jeździ świetne. Jeśli potrzebujesz rower na wycieczki bierz ładny, natomiast jeśli chcesz rower do ścigania to na końcu patrz na kolorystykę.

P.S Takiego brzydala zawsze można potem upiększać dodatkami :)

Napisano

Jakbym miał do wyboru kilka kolorów tej samej ramy to bym się pewnie nad tym zastanowił ale dotąd nie miałem takiej okazji a przez moje ręce przewinęła się pełna paleta kolorów od pomarańczowego zaczynając, po czerwony, zielony, niebieski na czarnym kończąc.

Napisano

Popieram zdanie Schwefela, mając wybór można wybrzydzać. I pewnie sam marudziłbym żeby tylko mieć białą lub czarną, w ostateczności czerwoną, ramę. Ale tak ogólnie, kolor nie jeździ, to najmniej ważna rzecz. Miałem między innymi SELEDYNOWO-czarny rower, myślałem o zakupie brązowej Kony Cinder Cone 2010 (obejrzyj, to jest dopiero brzydkie :P), a i teraz nie uważam, że mój sprzęt jest piękny.

Napisano

Rower musi się podobać jeżeli mamy zamiar z nim obcować. Masz wybór = możesz przebierać, wybierać. Patrzyłem na kolor roweru, chciałem żeby choć troszkę się wyróżniał. I udało mi się :)

Napisano

U mnie i szosa i mtb są czarno-białe.

29er, który jest w fazie kompletowania też będzie czarno biały.

Po prostu uwielbiam to zestawienie kolorów.

Napisano

Trochę trzeba myśleć dopasowując kolor poszczególnych elementów. W sumie jak się jedzie to na rower nie patrzymy ale jeśli chodzi o wygląd to kolorowy rower można trochę porównać do auta które podczas wymiany poszczególnych elementów karoserii nie zostało przemalowane i w efekcie otrzymujemy coś takiego:

auto_istnieje_Zlozono_sie_5354576.jpg

Niby jeździ... ale zaparkowalibyście coś takiego pod domem?

Napisano

mogę o tyle powybrzydzać, że zamiast evolution zakupię a6 krossa który jest dużo ładniejszy jak dla mnie tylko jak kupię unibike to mi jeszcze zostanie trochę kasy jak kupię a6 to już nic:D

Napisano

Moj rowerek jest w czarnym macie ze wstawkami czerwonego i odrobiny szarości i takie zestawienie bardzo mi sie podoba. Do fabrycznej konfiguracji staram się dodać jeszcze kilka akcentów czerwonych. Kolor kasky wybrałem pod rower i ma podobne proporcje kolorów. Jak zdobędę lepszy aparat niż ten w telefonie zamieszczę foto.

Napisano

Moj rowerek jest w czarnym macie ze wstawkami czerwonego i odrobiny szarości i takie zestawienie bardzo mi sie podoba. Do fabrycznej konfiguracji staram się dodać jeszcze kilka akcentów czerwonych. Kolor kasky wybrałem pod rower i ma podobne proporcje kolorów. Jak zdobędę lepszy aparat niż ten w telefonie zamieszczę foto.

ja mam pięknego czarno białego krossa a4 2008 ktory jest o niebo ładniejszy od tej czerwieni menstruacyjnej...

czarno-białe najładniejsze bo i najłatwiej dobrać komponenty, strój, kask. wiekszosc komponentów jest srebrna, czarna.

Napisano

ja mam pięknego czarno białego krossa a4 2008 ktory jest o niebo ładniejszy od tej czerwieni menstruacyjnej...

czarno-białe najładniejsze bo i najłatwiej dobrać komponenty, strój, kask. wiekszosc komponentów jest srebrna, czarna.

Współczuję takiego krwawienia. Co to gustu - każdy ma swój, czarno-białe jest zbyt "zwykłe" wg mnie. Choć zależy od sposobu malowania i stosunku kolorów.

Napisano

Kiedyś chciałem mieć szary rower i taki kupiłem. Obecnie oblepiony naklejkami z kolejnych mas krytycznych :). Ale nie zaprzeczam, kolor jest dla mnie ważny. Wcześniej miałem jakieś tam stalowe ramy to sam malowałem na taki kolor jaki mi pasował a że pracowałem jako lakiernik to mogłem sam coś "uważyć". Teraz w piwnicy od 1,5 roku czeka stalowa Favoritka ale ciągle mam dylemat jak ją pomalować. Być może czarny ale na pewno nie mat bo wideł jest chromowany.

Napisano

U mnie byłe sprawa koloru...zobaczyłem kolor a potem rower :thumbsup:

Moja (juz była, bo sprzedałem) Meridka była biała. większość akcesoriów kupowałem pod ten kolor ramy. Awszystko było w bieli. I przez to był inny od wszystkich. hehehe :woot:

Teraz mam na oku Ramke w czarnym macie :teehee:

Napisano

gdy kupowałem ramę najpierw patrzyłem na cenę i kolor. Najpierw z ram na które mnie było stać odrzuciłem wszystkie czarne, białe i czerwone, a potem z reszty wybrałem te które były w kolorach które mi się podobają, i najlepszą z nich kupiłem :> w ten sposób zostałem posiadaczem czarno-niebieskiej El Norte, której się teraz pozbywam, bo z niej wyrosłem, ale zmieniam na srebrno-niebieską Tormentę ;) myślałem nad zieloną Meridą, ale do tej ramy dokupiłem już dużo niebieskich akcesoriów, z którymi nie miał bym teraz co zrobić ;) W skrócie : nie mogę patrzeć na czarne, czarno-białe, białe rowery, i dodatki (a nawet i większe rzeczy) podbieram pod kolor ramy. Gdyby nie to, że teraz mam już dużo niebieskich rzeczy z Norte poza niebieskim rozważałbym jeszcze zielony i pomarańczowy ;) pozatym lubię połączenie niebieskiego z białym, planuję teraz kupić biały amortyzator do tego, wymieniłbym też koła na takie z białymi piastami i obręczami, ale te niedawno wymieniałem, i dopóki jeżdzą nie będę w nich nic zmieniał ;) Uwielbiam też kolorowe śrubki, zaciski i inne drobiazgi, które świadczą, jak dla mnie o dbałości i zamiłowaniu do roweru ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...