nakskovnakskov Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Jak w tytule Jak myslicie kiedy jest najlepszy miesiac jaki okres na kupno uzywanych czesci do mtb kiedy najlepiej sprzedac kiedy najlepiej kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubj01 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 według mnie po sezonie koniec jesieni, zima i początek wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Na kupno to myślę,że najlepszy jest okres grudzień - luty, czyli krótko mówiąc najlepsza jest zima,kiedy coraz mniej osób wsiada na swoje rowery. A na sprzedaż? Pewnie maj - czerwiec kiedy to przed wakacjami wiele osób chce podrasować/naprawić swój sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nakskovnakskov Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 według mnie po sezonie koniec jesieni, zima i początek wiosny to jest sezon na sprzedaz czy kupno? z punktu widzenia sprzedajacego czy kupujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubj01 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 jak chcesz coś sprzedać to najdrożej jest od maja do około października ja w ten sposób kupiłem ramę NS Suburban '08 ze sterami O.O warp 2 za 300zł z przesyłką na allegro w sezonie bym za nią pewnie z 400-500 zapłacił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Zima i jesień to dobry okres dla kupujących, ponieważ sprzedawcy obniżają ceny by sprzedać resztki towaru ze starego rocznika. (w teorii) Lato i wiosna to dobry okres dla sprzedających, ponieważ kupujący zaczynają jeździć na rowerze, co oznacza awarie sprzętu i chęć modernizacji tegoż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asp891 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Oczywiście najtaniej kupuje się w grudniu, widać to bardzo dokładnie na przykładzie zeszłego roku, od stycznia zaczęły się spore podwyżki cen,na te podwyżki wpłynął kurs głupiego euro. W sezonie oczywiście drożej z powodów wymienionych post wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszter Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 I dlatego właśnie teraz szukam lepszych części do mojego jednoślada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.