Skocz do zawartości

[Odzież]Produkcja ubioru z logiem

Legion84

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Ja niestety ale muszę wypowiedzieć się negatywnie odnośnie firmy TopPrint. Kontakt - tragedia, w ogóle nie raczą odpisywać na maila. Do tego mimo iż wyraźnie zaznaczałem przed składaniem zamówienie że interesują mnie 4 sztuki koszulek i podczas składania zamówienia nie było problemu to po 6 dniach wydzwaniania łaskawie pani sekretarka poinformowała mnie że limit wynosi 10 sztuk i że mi nie wydrukują - normalne szok jak tak można traktować klienta. Nie docierały do niej żadne argumenty że wcześniej się zgodziła na taką ilość - trudno zamówienie wycofane. W osłupienie wprawiło mnie również zlewanie klienta, tabelę rozmiarów po 5 krotnym dzwonieniu przez 3 dni pani sekretarka nie raczyła nawetwysłać mimo że co telefon zapewniała że już wysyła. Ogólnie reasumując szczerze odradzam firmę TopPrint jest to nierzetelny wykonawca, zlewający klienta a zachowanie osób przyjmujących zlecenie jest godne potępienia.

Zapomniałeś dodać,że Pani tak była straszliwie zapracowana , że nie iała czasu nawet na mojego maila wysłać rozmiarówki koszulek - masakra z tą firmą , przypuszczam , że jakbyśmy zamawiali z 30 szt to była by inna gadka ;/

Przez pewien czas zajmowałem się dostarczaniem osobom z tego forum ciuchów od tej firmy. Prawdopodobnie wszyscy którzy przeze mnie zamówili u nich ciuchy byli zadowoleni. Kontakt z tą firmą tylko osobisty. Jako mieszkaniec Łodzi nie miałem z tym problemów. Nigdy do nich nie dzwoniłem/pisałem. Jeżeli się pójdzie na miejsce to można się konkretnie dogadać. Pani sekretarka prawdopodobnie pracuje równieżna produkcji i nie ma czasu :P Nie usprawiedliwiam jej. Ale dla nich 10 sztuk to nic. Chociaż takie podejście jak opisujecie jest skandaliczne, ale widocznie mogą sobie pozwolić na olewkę detalu.

Przez pewien czas zajmowałem się dostarczaniem osobom z tego forum ciuchów od tej firmy. Prawdopodobnie wszyscy którzy przeze mnie zamówili u nich ciuchy byli zadowoleni. Kontakt z tą firmą tylko osobisty. Jako mieszkaniec Łodzi nie miałem z tym problemów. Nigdy do nich nie dzwoniłem/pisałem. Jeżeli się pójdzie na miejsce to można się konkretnie dogadać. Pani sekretarka prawdopodobnie pracuje równieżna produkcji i nie ma czasu :P Nie usprawiedliwiam jej. Ale dla nich 10 sztuk to nic. Chociaż takie podejście jak opisujecie jest skandaliczne, ale widocznie mogą sobie pozwolić na olewkę detalu.

A zajmujesz się jeszcze tym? byś był w stanie kupić u nich jeszcze te stroje ? Bo naprawdę ciężko z tym kontaktem.

Chyba każdy, kto próbował zamawiać cokolwiek w Top Princie przez telefon, czy mail miał identyczne odczucia. Niestety, zamówienia kilkanaście, kilkadziesiąt szt strojów są dla nich drobnicą i podchodzą do tematu mało profesjonalnie.

Trzeba uzbroić się w cierpliwość i codziennie dzwonić i przypominać się. Do skutku :).

Jeżeli jednak mamy słabe nerwy i stać nas na trochę większy wydatek, polecam skorzystać z konkurencji :P

Dla zainteresowanych firma, która drukuje nawet 1 sztukę według własnego projektu http://karguii.pl/www/pl/6/2/1 - firma znajduje się 2 km ode mnie - szukałem w Łodzi a miałem taką firmę pod nosem. Gdyby ktoś potrzebował mogę udać się tam osobiście. Sam zamówiłem tam teraz druk koszulki kolarskiej według mojego projektu.

Dostałem dzisiaj wycenę i materiały z jakich produkują potrzebne mi części garderoby. Byłbym wdzięczny za Wasze komentarze odnośnie materiałów, których ta firma używa do produkcji tych rzeczy.

> Koszulka kolarska, konstrukcja sportowa z rękawkami z Lycry, reszta to materiał ION SILVER z jonami srebra, trwałe działanie bakteriobójcze na powierzchni skóry, przewiewny, szybko schnący, 100% ochrony przed UV, nie blaknący na słońcu. Najlepszy obecnie materiał na koszulki stosowany w kolarstwie. Zamek 35mm kryty YKK, 3 kieszenie na plecach i dodatkowa na zamek. Guma z powleczeniem silikonowym u dołu koszulki.

> Spodenki z sublimacja po obwodzie nogawek. Materiał Exlipse Teflon Plus, z powleczeniem teflonowym, zwiększający aerodynamikę sportowca, oraz nie chłonie brudu jak standardowe materiały tego typu Włoska wkładka Essegi Silver 3D ze srebrną nitką

> Bluza długi rękaw, konstrukcja sportowa doskonale układająca się na ciele, materiał elastyczny włoski Superroubaix, zamek długi rozdzielczy. Dodatkowa kieszeń na zamek. Guma z powleczeniem silikonowym u dołu koszulki.

>Spodnie zimowe długie na szelkach, materiał włoski elastyczny Superroubaix doskonale układający się na ciele, wkładka Silver 3D ze srebrną nitką)

>kurtka jesienna, jedna kieszeń na zamek z tyłu, materiał 3-warstwowy z membraną Storm Light 140g/m2, „zamek włoski” Guma z powleczeniem silikonowym u dołu koszulki.

• 1 miesiąc temu...

Minęło trochę czasu od ostatniego postu, a ciuchy już dotarły. Zdecydowaliśmy się na produkcję w firmie Martombike. Produkcja trwała ok 3 tygodni licząc od dnia złożenia zamówienia i wliczając w ten czas długi weekend majowy. Poniżej przedstawiam materiały z jakich zostały uszyte poszczególne "elementy" rowerowej garderoby :)

- koszulka z krótkim rękawem - konstrukcja sportowa z rękawkami z Lycry, reszta to materiał ION SILVER z jonami srebra, trwałe działanie bakteriobójcze na powierzchni skóry, przewiewny, szybko schnący, 100% ochrony przed UV, nie blaknący na słońcu. Najlepszy obecnie materiał na koszulki stosowany w kolarstwie. Zamek 35mm kryty YKK, 3 kieszenie na plecach i dodatkowa na zamek. Guma z powleczeniem silikonowym u dołu koszulki - 138 zł

- spodenki krótki z "pampersem" z szelkami - materiał Exlipse Teflon Plus, z powleczeniem teflonowym, zwiększający aerodynamikę sportowca, oraz nie chłonie brudu jak standardowe materiały tego typu Włoska wkładka Essegi Silver 3D ze srebrną nitką - 146 zł

- bluza z długim rękawem ( delikatny "meszek" od spodu)- konstrukcja sportowa doskonale układająca się na ciele, materiał elastyczny włoski Superroubaix, zamek długi rozdzielczy. Dodatkowa kieszeń na zamek. Guma z powleczeniem silikonowym u dołu koszulki - 152 zł

- Kurtka transparentna materiał Windy - przezroczysta - 150 zł

Pierwszy raz wystartowaliśmy w tych strojach w MTB Mazovia w Legionowie i jesteśy bardzo zadowolenie z jakości ubrań. Jedyny minus to szew przebiegający na przodzie krótkiej koszulki oraz kurtka, która nie odprowadza wody na zewnątrz.

Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę wstawić fotki strojów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...