radeks23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jak się uparłes na tego krossa to bierz, tylko po co? Nie lepiej mieć rower z ramą pod rozbudowę w przyszłości? Sorry ale jednak 1800 czy 1900g to nie jest szczyt marzeń a jednak 400g mniej da się odczuć i jest odczuwalne Te 400g mniej, niestety wpływa na wytrzymałość. Poza tym to nie jest temat o tym, jest gdzieś XTC za 3,5tys??
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Ramy krossa się od siebie różniły. Natomiast słyszałem że zarówno jak i dla Krossa jak i dla Gianta ramy robił Kinesis, i kolega mi powiedział że w przypadku XTC i A8 są one takie same , z innymi napisami. Podobnych info w internecie nie znalazłem. I błagam maniaków danych firm (tutaj kolegę Jarka516). Przestańcie z tymi tekstami że coś komuś nigdy nie dorówna. Akurat XTC jakimś brylantem nie jest. Zwyczajny rower, zarówno jak wszystkie meridy i krossy. Wiem tylko że 2 lata temu w przedziale cenowym do 3000zł wiekszosc kupowala levele, w których nie płacilismy za marke, tylko za dobry osprzet, a ja nawet nie słyszałem wtedy o czymś takim, czym jest XTC (można to tłumaczyć tym, że wtedy mało interesowalem sie konkretnymi modelami i w zasadzie tym ze nie ma XTC w przedziale cenowym do 3-4k)
elkaziorro Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Stare ramy krossa (np rocznik 2008) nie różniły się od siebie, a4 to było to samo co A8. Różnice były w nowszych rocznikach, zdaje się od 2010r. A co do produkowania ram, to Giant ma własną fabrykę i nie robił (chyba że o czymś nie wiem) ram na alu Kinesis. Te w XTC to AluXX SL.
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 no to zwracam honor. tak, w starych rocznikach ramy były te same, a jezeli juz to z drobnymi zmianami. natomist teraz kazda rama ma cos w sobie innego. a roznily sie w sezonach bodajze 2006 i od 2009 do teraz. ale moge sie mylic.
Simonello Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jeden temat, ale zawartość bzdur rzeczywiście imponująca. Jeśli mogę coś podpowiedzieć odnośnie ram w Krossach kolekcji 2011 r. - modele A6, A7, A8, A9 są zbudowane na tej samej ramie.
ditom Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 Okej w takim razie mam pytanie do kolegów : CO MAM KUPIĆ? xD Czy Krossa ,czy Meride czy co? Póki co to wiem że Giant jest nie opłacalny . Ale dalej nie wiem co jest lepsze. Pod względem wagi ramy to nie jestem jakimś maniakiem lekkości.Chodzi mi o wytrzymałość i dobre wykonanie. Jeśłi chodzi o amora to nie wiem o co mi chodzi xD. Chcę żeby wybierał ładnie nierówności i był dobry na maratony. Bardzo bym Was prosił o sprecyzowanie . Szukam dalej :-)
elkaziorro Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jeżeli tylko będzie rozmiar na Ciebie, to zdecydowanie merida.
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Tylko jeżeli już to ta droższa. Bo Avid SD3 za 3200 to troche przesada. Natomiast jak nie chcesz karbonu to bierz kross. Rama jest solidna. Osprzęt tym bardziej dobry. Wybierzesz Meridę, czy Krossa - nie ważne. Będziesz zadowolony. Wybór należy do Ciebie czy karbon z nieco gorszym osprzętem i troche amorem, czy alu ale z lepszym sprzętem. Czekamy na opinie.
radeks23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Ale czy carbon nie jest bardziej kruchy od aluminium?
ditom Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 Okej jestem nastawiony na 70 % na Krossa ale czekam jeszcze na dalsze opinie .
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Ale czy carbon nie jest bardziej kruchy od aluminium? to zależy. Karbon nie jest taki piękny jak go malują. Ale drogi karbon nie jest zły
elkaziorro Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 to zależy. Karbon nie jest taki piękny jak go malują. Przy użytkowaniu roweru zgodnie z jego przeznaczeniem, szansa na pęknięcie ramy karbonowej jest w zasadzie taka sama jak aluminiowej, czyli znikoma. To co pokazują na filmiku nijak ma się do normalnej jazdy na rowerze.
radeks23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Ale zawsze może się zdarzyć że gdzieś kamień odpryśnie, albo się przewrócimy. W alu bedzie wgniot, a w carbonie dziura? Ja nie twierdzę że tak musi być, ale tak mi się wydaje. Fajnie by było jak by ktoś kto na carbonie jeździł sie wypowiedział.
elkaziorro Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Dwóch moich znajomych jeździ na karbonie, zaliczają maratony, góry, nie oszczędzają rowerków i nie mieli żadnego problemu z pękaniem ramy, a nie raz zaliczyli przysłowiową glebę. Jak masz pecha to połamiesz wszystko, czy to będzie alu, karbon czy stal
Jarek516 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 W sytuacji gdy kamień odpryśnie nie zrobi się dziura, tak samo przy wywrotce, już nie róbmy ramy karbo jakby była z papieru zrobiona. Tak jak pisze elkaziorro jak masz rozwalić rame karbo to rozwalisz i alu
Megan23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Bierz Meride i się nie zastanawiaj. Rama 2 klasy wyższa od Gianta, Krossa, amor porządny, wątpię abyś zauważył istotną różnicę w działaniu względem Recona, napęd nie powala ale to i tak się prędzej, czy później zużywa- wtedy wymienisz na lepszy.
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Bierz Meride i się nie zastanawiaj. Rama 2 klasy wyższa od Gianta, Krossa, amor porządny, wątpię abyś zauważył istotną różnicę w działaniu względem Recona, napęd nie powala ale to i tak się prędzej, czy później zużywa- wtedy wymienisz na lepszy. Chyba ukoloryzowałeś. Recon to Recon no i tyle. Ustawiasz go jak chcesz, tańczy do Twojej muzyki. Z first airem różnie to bywa. Ale różnica między nimi jest i dla przeciętnego rowerzysty zauważalna. Twoim tokiem myślenia można wszystko wymienić. W zasadzie zrobiłbym to co Ty. Kupiłbym Meridę i jak najszybciej wymienił napęd. Autor tematu jak przeczytałeś woli aluminium i dobry osprzęt. Więc bierze Krossa.
Megan23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Twoim tokiem myślenia można wszystko wymienić Recon to Recon no i tyle No jeśli twój tok myślenia jest jedyny mądry i słuszny to już się lepiej nie wtrącam... Czy poza tym, że na Reconie jest naklejka Rock Shox możesz wskazać jakieś różnice przesądzające na jego korzyść? I ten i ten to amory powietrzne, więc ustawić je można pod każdą wagę. No ale Recon to Recon, Reba to Reba. No i tyle. Recon powalającym amortyzatorem nie jest, więc nie widzę sensu faworyzowania go- ot taka trochę lżejsza Tora- o klasę gorsza od Reby i Sida ale ma naklejkę RS. First Air działa całkiem fajnie, trudny w serwisie nie jest, działaniem nie ustępuje Reconowi. Jego jedyną wadą jest to, że został wyprodukowany przez Rozwal Sobie Twarz
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 RST to dobry amortyzator, ale jest w klasie Tory i zawsze jak ktoś sie zastanawia co kupić w tym przedziale to pyta się czy RST czy Tora. I dużo jest takich tematów RST vs. Tora. Ale "Recon to Recon" klasę wyżej. Działa po prostu lepiej, jest droższy i tyle. Wybór należy do autora
radeks23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 @Megan23 "ot taka trochę lżejsza Tora" no nie przesadzaj, działa też lepiej
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 A jeździłeś na RST first air? Ja nie ale czytałem i słyszałem dużo opinii że to jednak widelec dużo lepszy niż typowy RST. Radeks to nie do Ciebie.
elkaziorro Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 @adziopak Argument, że Recon jest lepszy, bo droższy, jest bez sensu. W takim razie Epicon jest klasy Darta? Bo przecież jest tańszy od Tory. Najpierw piszesz, że rama Giant niczym się nie różni od konkurencji a jest droższa, bo dopłaca się za markę, ale w Rock Shox już tego nie zauważasz.
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jeździłem, 2-3 razy. Typowych RST nie znam, wiem że kiedyś były fatalne. elka@ to nie argument, wymieniałem po prostu. z samych opiń można wywnioskować ze recon działa lepiej.
Jarek516 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Dobrze powiedziane, kiedyś ale teraz nie koniecznie
Megan23 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Jeśli bazujesz na opiniach przeczytanych w necie, a nie na własnych doświadczeniach to się nie dziwię twoim wypowiedziom. A porównywania First Aira do Tory już nie komentuję- moim zdaniem jedynym gorszym amorem powietrznym jest raidon. No ale zdaniem wielu Tora jest droga, czyli dobra, podobnie Recon. Nie będę nawet walczył, tylko jeszcze raz doradzę Meride
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.