Skocz do zawartości

[rama] Merida Stormbringer Kick FR

Puma [JFK]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądając aukcje allegro.pl natknąłem się na bardzo ciekawą ofertę Roweromanii. Otóż full Meridy, sygnowany znakiem UMF(United Merida Freeriders) w cenie 559 zł :!!: :eek:

Niestety na aukcji jest bardzo mało danych, sprzedawca nie podaje nawet czy rama jest z damperem czy bez(pomimo, iż zdjęcie sugerowałoby damper w cenie). Dane podane:

ROZMIAR: 17", 18,5"

Materiał: Aluminium 7005.

Wzmocnienia: Główka ramy, masywne spawy na wahaczu.

Mufa: 68mm.

Wysokośc główki ramy: 12cm.

Średnica pod sztyce: 27.2mm

Rama sama w sobie wygląda na dosyć solidną i niestety ciężką. Nie wierzę jednak, aby w takiej cenie rama nadawała się do FR jak sugeruje nazwa, ale do Enduro powinna być w sam raz. Podaję link do aukcji:

http://www.allegro.pl/item88553936_wyprzed...ck_fr_nowa.html

P.S. Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić takiego pół newsa, więc wylądowało w testach

Napisano

Tutaj troszke masz...

Ja bym tej ramie zaufał. We wrześniu zeszłego roku miałem nawet zamiar ją kupić... :) Bardzo dobra propozycja dla enduro/lekkiego fr, lecz nie sugerujcie się moja opinią bo nigdy nie miałem z nią styczności (oprucz internetu)... :)

• 1 miesiąc temu...
Gość demonobiker
Napisano

a ja tam sie bujam na tej ramce :) coprawda nie jest to rower w calosci kupiony tylko zlozony przezemnie...co moge powiedziec o ramie,malo sztywna, damper do wymiany ale uwaga 80% sie ine miesci bo jest taka dziwna konstrukcja u gory ze obciera :( trzeba minimum wstawci 130mm z przodu!!chociarz opcjonalnie byloby 150 wtedy zyskuje porzdanegowygladu,no chyba ze kilka podkladek na stery :) przy wahaczu sa dwie dziurki trzeb ajedna dobrze zakrecic sruba ktroej nie ma w kaplecie bo inaczej bedzie sie wahac odkrecal,ale to kwestia zwyklej imbusowej srubeczki rozmiarowo chyba takiej jak od hamulcow...!?w sumie jest ciezka ale nie odczuwa sie tego podcza sjazdy z damperem od giant'a AC sprawuje sie wzoro tylko musialem troszke wczesniej wspomniana gorna czesc w ramie podpilowac delikatnie :)

ogolnie polecam,za te pieniadze jets wypas...

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czy na tego typu ramie można jeździć po mieście i rzadko po cięższych trasach? Zadaję takie pytanie bo nie znalazłem nigdzie tańszej markowej ramy z amortyzatorem ;) Sprzęt generalnie ma służyć do jazdy po mieście ;)

• 5 lat później...
Napisano · Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu

IDIOTYCZNE PO CO KOMU 200 POSTOW ABY PISAC NA GIELDZIE ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...