Puma [JFK] Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Przeglądając aukcje allegro.pl natknąłem się na bardzo ciekawą ofertę Roweromanii. Otóż full Meridy, sygnowany znakiem UMF(United Merida Freeriders) w cenie 559 zł :!!: :eek: Niestety na aukcji jest bardzo mało danych, sprzedawca nie podaje nawet czy rama jest z damperem czy bez(pomimo, iż zdjęcie sugerowałoby damper w cenie). Dane podane: ROZMIAR: 17", 18,5"Materiał: Aluminium 7005. Wzmocnienia: Główka ramy, masywne spawy na wahaczu. Mufa: 68mm. Wysokośc główki ramy: 12cm. Średnica pod sztyce: 27.2mm Rama sama w sobie wygląda na dosyć solidną i niestety ciężką. Nie wierzę jednak, aby w takiej cenie rama nadawała się do FR jak sugeruje nazwa, ale do Enduro powinna być w sam raz. Podaję link do aukcji: http://www.allegro.pl/item88553936_wyprzed...ck_fr_nowa.html P.S. Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić takiego pół newsa, więc wylądowało w testach
kordzio Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Tutaj troszke masz... Ja bym tej ramie zaufał. We wrześniu zeszłego roku miałem nawet zamiar ją kupić... Bardzo dobra propozycja dla enduro/lekkiego fr, lecz nie sugerujcie się moja opinią bo nigdy nie miałem z nią styczności (oprucz internetu)...
radosuaf Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 Masakrator! Nie wiem, jak się sprawuje, ale wygląda zajefajnie ;-). Niestety, alu . Czy ktoś w ogóle robi ramy AXC z CrMo?
Puma [JFK] Napisano 24 Lutego 2006 Autor Napisano 24 Lutego 2006 Z Cr-mo możesz sobie zamówić sztywniaka od paru ludzi w Polsce. Był taki temat, co do fulli to nie widziałem żadnego.
Gość demonobiker Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 a ja tam sie bujam na tej ramce coprawda nie jest to rower w calosci kupiony tylko zlozony przezemnie...co moge powiedziec o ramie,malo sztywna, damper do wymiany ale uwaga 80% sie ine miesci bo jest taka dziwna konstrukcja u gory ze obciera trzeba minimum wstawci 130mm z przodu!!chociarz opcjonalnie byloby 150 wtedy zyskuje porzdanegowygladu,no chyba ze kilka podkladek na stery przy wahaczu sa dwie dziurki trzeb ajedna dobrze zakrecic sruba ktroej nie ma w kaplecie bo inaczej bedzie sie wahac odkrecal,ale to kwestia zwyklej imbusowej srubeczki rozmiarowo chyba takiej jak od hamulcow...!?w sumie jest ciezka ale nie odczuwa sie tego podcza sjazdy z damperem od giant'a AC sprawuje sie wzoro tylko musialem troszke wczesniej wspomniana gorna czesc w ramie podpilowac delikatnie ogolnie polecam,za te pieniadze jets wypas...
Neuro Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 Czy na tego typu ramie można jeździć po mieście i rzadko po cięższych trasach? Zadaję takie pytanie bo nie znalazłem nigdzie tańszej markowej ramy z amortyzatorem Sprzęt generalnie ma służyć do jazdy po mieście
xeass Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu IDIOTYCZNE PO CO KOMU 200 POSTOW ABY PISAC NA GIELDZIE ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.