Skocz do zawartości

[grupa] Nowy napęd

Kamil515

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

z powodu nowej ramy ( http://www.scott-sports.com/us/en/products/221936006/frame-scale-10-hmf-bb92-s/ ) jestem zmuszony zakupić nowy napęd. Dotychczas jeździłem na napędzie 3x9:

Korba : SLX

Manetki : SLX

Przerzutka przód: X9

Przerzutka tył : XT

Kaseta : XT

Łańcuch : deore,lx,xt,connex 9sg

W tym seoznie planuje przesiąść się na napęd 2x10. Tutaj proszę Was o poradę, gdyż nie wiem co wybrać.

Startuję w maratonach MTB i XC. Napęd będzie katowany w każdych warunkach i miejscach zaczynając od morza aż po same góry. Na napęd planuję wydać od 1500zł do 2200zł. Głównie myślałem o grupach X7 i X9.

Jakie kombinacje polecacie?

Co myślicie o wsadzeniu dura-ace do przodu?

Co sądzicie o połączeniu korby, manetek, przerzutek srama z kasetą i łańcuchem shimano ( xt )?

PS. Są przerzutki e-type do 2 rzędowych korb?

Napisano

ano przepraszam faktycznie;), ale korby srama bym nie bral - facet od ktorego mialem calego X7 twierdzil ze sa klopoty z suportem - jakies mniej wytrzymale i sam doradzal cos z shimano

Napisano

Co sądzicie o napędzie:

Korbra: Aerozine X12-FX-A2D 42/29 730 gram, 500zł

Kaseta: Sram PG-1050 11-36t 362 gram, 225zł

Łańcuch: Sram PC-1051 277g 100zł

Przerzutka przód: Shimano Ultegra 89 gram, 135zł

Przerzutka tył: Sram X9 średni wózek 204 gram, 334zł

Suport: Shimano PressFit 75g 130zł

Manetki: X9 Trigger 2x10 232g 339zł

Całość kosztuje 1735zł a waży 1984g.

Napisano

Witam,

z powodu nowej ramy ( http://www.scott-spo...-10-hmf-bb92-s/ ) jestem zmuszony zakupić nowy napęd. Dotychczas jeździłem na napędzie 3x9:

Korba : SLX

Manetki : SLX

Przerzutka przód: X9

Przerzutka tył : XT

Kaseta : XT

Łańcuch : deore,lx,xt,connex 9sg

Gdybyś planował sprzedać korbę, manetki SLX i przerzutkę tył XT to daj znaka. Właśnie szukam.

Jak coś to pisz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...