rowerownia Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Witajcie mam pytanie. Jak zmienia się skok w amortyzatorze Rock Shox Reba Race Dual Air ze skoku 100 na 120. Wiem ze chodzi o rozebranie sprzętu i wyjęcie podkładki wtedy podniesie się o te 2 cm czy 1,5 .. 1,6 cm. Chodzi mi o jakieś szkice rysunki instrukcje albo filmiki. Oczywiście prosił bym też o fachową poradę na ten temat. Mam też jeszcze jedno pytanie, czy ten amortyzator nadaje sie do takiego bardziej agresywnego wykorzystania, pytam bo w sumie jest to sprzet do xc jest dosyć masywny ale jedek lekki.
maltan Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Specem od Reby to ja jeszcze nie jestem, ale od jakiegoś czasu przesiadłem się na rowerek z takim amorkiem. Odpowiem zatem tylko na drugą część Twojego pytania Tak RS Reba to amor stworzony pod XC. Świetna kompresja i tłumienie, sztywność, a co do wagi, może nie jest najlżejsza (szczególnie w opcji Race) ale są też zdecydowanie cięższe amory w tej klasie. Także wybór na pewno doskonały. Co do serwisu musisz poczekać na wypowiedź kogoś bardziej kompetentnego niż ja
czerwonee Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 To proste. Spuszczasz powietrze. Zdejmujesz dolne golenie odkręcając je imbusem i kluczem 10mm. Zdejmujesz zimering z dołu lewej goleni (tej z powietrzem) po czym ciągnąć za pręt wyciągasz całe bebechy. Wtedy widzisz czy w ogóle są tam jakieś podkładki, które można usunąć. Wyjmujesz podkładki. Składasz górną goleń do kupy zalewając ją 5ml oleju 5W. Po wszystkim zalewasz dolne lagi po 15ml oleju 15W.
broklyn20 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 A ja bym nie powiedział że ten amor nadaje się do AGRESYWNEGO xc znajomemu w drugim sezonie użytkowania na większych kamykach wybiło uszczelkę z lewej goleni być może przypadek losowy, ale jednak...
kubek20 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 To że wybiło mu uszczelkę to nie znaczy że ten amor się nie nadaje. Równie dobrze mogło by mu ją wybić w Fox'ie 40. Mi to się stało w Magurze Durin przy wcale niezbyt intensywnym użytkowaniu.
andi333 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Tu znajdziesz wszystko. http://www.forumrowerowe.org/topic/28734-amortyzatorrock-shox-reba-dostrojenie/page__hl__%2Breba+%2Bdostrojenie__fromsearch__1
szkoder Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 w najbliższym czasie planuję zmienić skok z 80mm na 100mm.. chciałem się zapytać czy konieczna jest przy tym wymiana uszczelek na nowe? i jakby się ktoś orientował ile oleju w przybliżeniu potrzebowałbym na taką operacje...
stefan2810 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Wymiana uszczelek nie jest konieczna, no chyba że są zużyte, lub reba przepuszcza powietrze (to wtedy wymiana o-ringów), jeżeli wszystko z uszczelkami okej to nie ma potrzeby wymiany. Jeżeli chodzi o ilość oleju to zapoznaj sie z tym:
szkoder Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 dzięki,,, no to mam zabawę na łikend- zmiana skoku w Rebie i zalanie moich Formułek nowym DOTem
rowerownia Napisano 10 Lutego 2012 Autor Napisano 10 Lutego 2012 Dzięki wszystkim za szybką odpowiedz , już mi się tak trochę wyjaśniło będę korzystać z linków . Pozdrawiam
stefan2810 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Reba ma bardzo prostą konstrukcje, jak wszystko zrobisz tak jak na filmikach które Ci wyżej pokazałem to nie masz czego sie bać. Przy zmianie skoku z 80mm na 100mm dodatkowo wystarczy tylko pozbyć się jednej podkładki i to cała filozofia. Dasz rade to nic trudnego.
Artwro Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Tylko czy kółka kolegi nadają się do agresywnego xc?
broklyn20 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 To że wybiło mu uszczelkę to nie znaczy że ten amor się nie nadaje. Równie dobrze mogło by mu ją wybić w Fox'ie 40. Mi to się stało w Magurze Durin przy wcale niezbyt intensywnym użytkowaniu. No tak datego mówię że być może to przypadek losowy jednak o czymś świadczy. A Magura durin za pancerniaka nie uchodzi odsyłam do linku
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Nie świadczy o niczym podobnie jak połamane Avy czy pęknięty Army. Jeżdżę bardzo ostro nie oszczędzając amora w ogóle, mam 82kg i Reba działa jak działała.
uuki Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Reba da radę. Jeździłem na Rebie SL cały zeszły sezon, bardzo agresywnie - góry, wyścigi, skoki... ważyłem wtedy 82-85 kg. i kompletnie nic się nie stało. Reba jest w stanie idealnym. Pozdrawiam. PS. Dodam tylko, że kumpel jeździ też na takiej Rebie (100mm), waży 120kg, i też się nic nie dzieje. Wcześniej katował jakiegoś Bombera i co dwa tygodnie był w serwisie. Wnioski wyciągnijcie sami.
rowerownia Napisano 12 Lutego 2012 Autor Napisano 12 Lutego 2012 Reba jest bardzo porządnie zrobiona. Ja tez już nie raz słyszałem że ten sprzęt wytrzyma nie jedno. Moi koledzy nawet używają ten widelec w 4X i też daje rade bez problemów. Kolega tam wyżej pytał jakie mam kółeczka; otóż mam Mavic Cross Ride uzbrojone w opony Maxxis Ardent 2.25 i tarcze Avid 185 przód 160 tył. Pozdrawiam
rowerownia Napisano 28 Lutego 2012 Autor Napisano 28 Lutego 2012 Wielkie dzięki szczególnie za porady i linki do stron
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.