Skocz do zawartości

[Napęd]Wymiana na nowy

Sonix

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sram X7 czy ShimanoSLX

• Sram
      9
    • Shimano
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam zamiar wymienić napęd cały i zastanawiam się nad sram x7 3x10 lub shimano SLX 3x10. Co polecacie kwota to max 1500 zł.

Napisano

Za 1500 powinienes poskłądać XT ... całkiem niedawno to liczyłem

SLX 3x10 poskładałem kompletny (kaseta, korba, łańcuch, przerzutki P+T, manetki) za 1050 złotówek.

A czy Sram czy Shimano ... to indywidualne upodobania , Sram wydaje mi się za drogi .

Pozdrawiam

Napisano

nie powiedzialbym ze sram jest drozszy wystarczy pokombinowac, sa sprzedawcy na alledrogo z ktorymi mozna dobic targu tzn minus prowizja i rabat jak wezmiesz kilka czesci ( poza portalem), ja kupilem sram x.7 w cenie deore;) lub nawet nieco nizej

Napisano

Mile widziane jakieś komentarze za i przeciw osób głosujących pomoże mi to w wyborze sprzetu. Z góru dzięki.

Napisano
nie powiedzialbym ze sram jest drozszy wystarczy pokombinowac, sa sprzedawcy na alledrogo z ktorymi mozna dobic targu tzn minus prowizja i rabat jak wezmiesz kilka czesci ( poza portalem), ja kupilem sram x.7 w cenie deore;) lub nawet nieco nizej

No to gratulacje...

Aktualnie kompletny napęd x.7 3x10 to okolo 1450 zl zakładam ze jest do wyrwania za min 1200 ale jednak blizej 1300 zl i to przy mocnych negocjacjach.

Wywoławcza za slx to 1200 ja urwałem do 1050 ...

Jakoś trudno mi uwierzyc ze nowego x.7 kupileś w cenie deore... skoro mimo wszystko jest drożej od slx.

Pozdro

TapaTtalk'nięte z Andka

Napisano

Wg mnie lepiej sie zastanowic nad manetkami i zmieniarką X0 na 9s w tych pieniadzach.

Liczyłem wszystko na alledrgo i tak jak pisał jeden z forumowiczów za 1500 idzie już poskładać komplet XT i chyba zostanę przy tym zestawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...