ammisiek Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Wydaje mi się, że siejecie trochę herezje. Na forum dużo osób śmiga na 9speed z korbami dyna-sys i nie piszą, nic o kiepskim działaniu takiego połączenia. Poza tym grubości tych łańcuchów nie są Bóg wie jakie duże, także myślę, że możesz śmiało kupić tańszą korbę, o ile te zębatki ci przypasują. Trzeba było kupić kasetę 11-34
szybkilopez Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Wydaje mi się, że siejecie trochę herezje. Nie do końca bo... Nowe zębatki mają inny system ramp i pinów przystosowany do nowych, "chudych" łańuchów, więc żeby wszystko działało optymalnie, to należałoby też kupić korbę (a właściwie zębatki).
tobo Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 A testowałeś niekompatybilne komponenty? Ostatni wypust szosy powinien mieć łańcuchy kierunkowe, ja używałem innych bez uszczerbku na precyzji zmiany biegów. Łańcuchy 10sp mam w użyciu od roku, także z kasetami 9sp.
Grzech76 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! Przechodzę na 9. Zamówiłem manetki xt 770 i kasetę z łańcuchem hg 50 deore 9. Mam nadzieję, że do maja da się na tym pojeżdzić. Później dokupię przerzutki xt a za rok nową korbę. Ze wzgledu na to, że chcę na tej ramie pojeździć długo (jeszcze z 10 lat) doszedłem do wniosku, że taka inwestycja (sukcesywnej wymiany) ma sens. Pozdrawiam Grzegorz
radekzat Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Po pierwsze łańcuch na 10-rzędowy napęd jest węższy od 9-tki więc... tarcze na korbie są bliżej siebie więc... wypada stosować łańcuch 10 rzędowy, ale jak masz kasetę i tylną przerzutkę, manetki na 9x3 powiem tak lepiej dopłacić te 120,- i mieć święty spokój i jeździć niż ciągle regulować napęd. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Jesteś pewien ze tarcze na korbie 10 są bliżej siebie niż w 9?? Gdzieś doczytałem ze nie ma różnicy. Co innego kaseta. U mnie kaseta slx 9 działa z korbą slx 10 (2x) i przerzutkach x9 przód i tył aż miło. Przednią przerzutke ograniczyłem śrubą i jest ok.
Fenthin Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Ponoć jest drobna różnica. Ale na tyle minimalna, że w żadnym stopniu nie upośledza pracy napędu.
vitesse Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 widac kazdy ma swoja opinie, ja osobiscie czytalem, slyszalem ze korba dyna sys ma blizej blaty blizej blaty i inne piny rampy do lancuchow 10s, a czy dzial sprawnie pod 9tka to juz nie wiem
tobo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Przerzutki dyna działają bez problemu z korbami 3x10 srama. Jeśli shimano jest magiczne pod 10tkę to i sram musi być tak samo magiczny.
GhOsTwrc Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Korba dynasys10 przerzutka przod SLX 10rz działa z 9rzedowa kaseta (XT), i to nawet z 8 rzedowym łancuchem (ConneX800) . tył SramX9 gripshift X0 . Tani dobry zestaw , nie ma co marnowac kasy na dlugie łancuchy...z czasem mozna sobie pozmieniac tarcze na korbie ja zrobilem zmiane na 22-36-44 i to obsluguje Deore 530 na allegro 35 zl. Działa idealnie . Pozatym bylo wiele razy o tym pisane na forum..
rzezniol Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Ja się zastanawiam jak korba Dyna może mieć bliżej blaty skoro nie zmieniła się podziałka indeksacji ? Pozdro
Mod Team Puklus Napisano 23 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 23 Grudnia 2012 Jak to tobo gdzieś pisał ... magicznie ... a najłatwiej będzie wziąć suwmiarkę i zmierzyć raz a dobrze i rozwiać wszelkie forumowe mity. Sam bym to zrobił ale nie dysponuję taką korbą.
Gość voytec Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Nie sądze aby trzeba było zmieniać podziałkę indeksacji skoro różnicę producent wyregulował weższą klatką przerzutki. Zresztą w praktyce odleglość międz koronkami w dyna-sys nie jest tak znacząca żeby nie stosować jej w napędzie 3x9. To coś jak stosowanie przerzutki 9s w napedzie ósemkowym. Producent mówi że nie a praktyka że wystarczy wyregulować.
kondzios230 Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Voytec - klatka przedniej przerzutki w 10s jest SZERSZA, co ma na celu umożliwienie większych przekosów (podobny myk z tego co kojarzę Shimano zastosowało w szosie zamiast półbiegów, ale pewien nie jestem). W dodatku lewa manetka nie jest w żaden sposób oznaczona logiem "DynaSys", co daje nieco do myślenia
lyndowss Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Jak to tobo gdzieś pisał ... magicznie ... a najłatwiej będzie wziąć suwmiarkę i zmierzyć raz a dobrze i rozwiać wszelkie forumowe mity. Sam bym to zrobił ale nie dysponuję taką korbą. tobo Pracuje w sklepie rowerowym o ile dobrze pamiętam to mógłby zmierzyć. Ja się przyłączam do prośby. Zmierzy ktoś w końcu te szerokości i inne wymiary, o które wiecznie jest tutaj spór? Też bym to chętnie zrobił i się dowiedział w końcu jak to jest na 100%, ale również nie mam do tego dostępu.
Niedzwiedz1 Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 Skoro kompatybilność korb, przerzutek, łańcuchów itp jest już znana to może ktoś jeszcze mógłby pochwalić się, jak zębatki dyna-sys pasują do korb dedykowanych 9 rzędom? Na myśli mam założenie zębatek 32 i 42 do korby deore m532. Standard mocowania jest ten sam 64/104mm, ale chodzi mi o kształt mocowań, czy będzie to pasować bez podpiłowywania itp.
GhOsTwrc Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 ja do swojej korby XT 780 dyna sys zamontowalem rozne tarcze 2saint36saint44alivio i wszystko pasuje bez , sadze ze do twojej deorki tez podejdzie.
Fenthin Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 W budowie ramion nic się nie zmieniło. Tym bardziej, że zębatki o różnych "niestandardowych" ilościach zębów produkowane były już lata temu. I myślę, że to wystarczająca odpowiedź.
ac700 Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 Nie sądze aby trzeba było zmieniać podziałkę indeksacji skoro różnicę producent wyregulował weższą klatką przerzutki. Zresztą w praktyce odleglość międz koronkami w dyna-sys nie jest tak znacząca żeby nie stosować jej w napędzie 3x9. To coś jak stosowanie przerzutki 9s w napedzie ósemkowym. Producent mówi że nie a praktyka że wystarczy wyregulować. Producent wiadomo, zawsze będzie tak pisał żeby wpłynąć na ilość sprzedanych podzespołów zasłaniając się przy tym bezpieczeństwem użytkowania. Choć w praktyce te tzw. niekompatybilne podzespoły pracują normalnie, bez żadnych niedogodności dla użytkownika, ba czasami zwykły brud wpływa na prace gorzej niż ta " niekompatybilność". Nie wiem, ale jak dla mnie to czasem za bardzo wchodzi się w zbyt daleko idące szczegóły (jak by to miał być np. napęd rozrządu silnika spalinowego. Nie te prędkości obrotowe, nie ta skala ewentualnych zniszczeń itd.) mimo, że jestem bardzo wymagający jeśli chodzi o kulturę pracy napędu, z tego względu b. często zmieniam łańcuch na nowy, gdzie inni jeździli by na nim ze 3-4 razy więcej
MokryxD Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 Może w moim pytaniu nie bardzo chodzi o kompatybilność, ale nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu. Po co w korbie HT2 jest taka plastikowa śrubka pod gwiazdkowy klucz?
rzezniol Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 Kasujesz nią luz na łożyskach przed skręceniem śrubek lewego ramienia ... działa analogicznie jak kapsel w sterach a-head ... Pozdro
Gość voytec Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 Na myśli mam założenie zębatek 32 i 42 do korby deore m532. Standard mocowania jest ten sam 64/104mm, ale chodzi mi o kształt mocowań, czy będzie to pasować bez podpiłowywania itp. Tarcza z m532 i 590 pasują do siebie idealnie. Dodatkowo do shimanowskich korb pasują niektóre blaty Suntour'a (u siebie w m442 mam zamontowany 42T z xcm v2).
kilroy Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Obecnie używam 2 tarcz z przodu: 36T oraz 22T. Manetki to gripshifty. Przerzutka - Sram X9 pod 9sp. Z racji, że jest ona dość wysoko (zawadzała o dolne widły) zastanawiam się nad zmianą na przerzutkę pod 36-38T (pod 10sp). Zatrybi coś takiego? Będzie poprawa pracy?
Emiks Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 witam Proszę o pomoc: Czy przednia przerzutka dedykowana do napędu 9 rzędowego będzie współpracowała z napędem 10 rzędowym, liczba blatów w korbie =3.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.