Gość Krzysztof Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Małe pytanie- mam 188cm wzrostu i zastanawiam się, jaki rozmiar felg jest najlepszy?? 26' styknie??? Przy czym ważę 110 kg więc jeśli będą większe to nie będą się ósemkować??? dzięki za odp.
Mod Team safian Napisano 9 Lutego 2012 Mod Team Napisano 9 Lutego 2012 A do czego te obręcze potrzebne? Bo przeznaczenie też wpływa na rozmiar koła Jeżeli mówimy tu o normalnym, lekkim MTB, to 26" lub 29" - w zależności od kasy, którą chcesz wydać, od tego, na czym lepiej Ci się jeździ, wzrost ma tu raczej drugorzędne znaczenie. Możesz kupić wzmacnianą obręcz 26", możesz kupić wzmacnianą 29", jeżeli kupisz 29" z limitem wagowym => 110 kg to raczej będzie ok
Gość Krzysztof Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 A do czego te obręcze potrzebne? Bo przeznaczenie też wpływa na rozmiar koła Jeżeli mówimy tu o normalnym, lekkim MTB, to 26" lub 29" - w zależności od kasy, którą chcesz wydać, od tego, na czym lepiej Ci się jeździ, wzrost ma tu raczej drugorzędne znaczenie. Możesz kupić wzmacnianą obręcz 26", możesz kupić wzmacnianą 29", jeżeli kupisz 29" z limitem wagowym => 110 kg to raczej będzie ok Nie jestem jakimś wyczynowcem , tak do użytkowania ale jakaś wycieczka raz w tyg 30 km zdarza się. Ze wzrostem chodzi o to, czy rower nie będzie za niski- a nawet pomyślałem, że nawet nie wiem jakie ma mój góral hehe Jazda po szosie ale boje się, że mi będzie się psuć obręcz jak czasem wjade w dziurę jakąś... Aha- rower jaki chcę kupić to najzwyklejszy uniwersalny z koszem na zakupy
Pytanie
Gość Krzysztof
Małe pytanie- mam 188cm wzrostu i zastanawiam się, jaki rozmiar felg jest najlepszy?? 26' styknie???
Przy czym ważę 110 kg więc jeśli będą większe to nie będą się ósemkować???
dzięki za odp.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.