pawel111 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Znalazłem dzisiaj w sklepie taki rower: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/terrago/7731/45621/ ma kosztować 1290zł mój wzrost to 176cm;87kg masy ciała; wysokośc kroku 86/87cm rozmiar roweru-L Jestem "niedzielnym" rowerzystą - do tej pory od wiosny do jesieni 3-4 razy w tygodniu po 10-25km; czasami 45-50km (na starej szosówce) Chciałbym już coś wygodniejszego na dziurawe i łatane drogi w mojej okolicy. 1.Co sądzicie o cenie? 2. Czy nie będzie dla mnie za duży? 3.Czy przednia przerzutka nie jest za słaba w stosunku do tylnej?
wojtus025 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Sam mam gianta w tym przedziale cenowym(patrz:garaż)tylko mój to treking. Ten jest MTB więc wg mnie zbyt "ociężały" na odcinki 20-30km:) Do ciebie należy wybór:)A co o przerzutek to rzeczywiście różnica klasowa moim zdaniem jest:) Deore to zdecydowanie wyższa półka niż tourney, który jest chyba najsłabszy. Sam mam tylną przerzutkę tourneya ale szczerze: nie narzekam - przejechałem na niej ponad 6000km i działa bardzo sprawnie, nerozregulowana:) Pozdrawiam
timex550 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 pawel111 Odpowiadając na twoje pytania: 1. Cena całkiem, całkiem. Można brać, ale spróbuj się potargować jeszcze (nigdy nie zaszkodzi). 2. Nie powinien być za duży. Najlepiej się przymierz do niego jeśli możesz. 3. Sam ma Tourney'a przy napędzie 9speed i daje radę bez problemu.
nemo2009 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Masz dość długie nogi,jak na Twój wzrost,ale rama 20"(L) może być ciut za duża.18" byłaby ok.
Peterp079 Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Ten jest MTB więc wg mnie zbyt "ociężały" na odcinki 20-30km:) Dobre Ten Terrago jak za ta cene nawet daje radę. Tez mysle ze jeszcze pare zlotych uda Ci sie utargowac, choc nawet jesli nie to i tak moze byc. Chyba ze bys sie rozejrzal za uzywka jakas jeszcze. Tourney w moim starym rowerze wytrzymal ponad 10K km i jeszcze zyje wiec nie jest z nia tak zle.
pawel111 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Napisano 10 Lutego 2012 Wysokość kroku mierzyłem w butach (tak jest na rysunku) - bez butów to ok. 84/85cm Myślę, że jutro pojadę przymierzyć się - chociaż nie mam w tym doświadczenia- jeśli sprzedawca będzie chciał mi go wcisnąć to może mnie wykołować
nemo2009 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Myślę, że jutro pojadę przymierzyć się - chociaż nie mam w tym doświadczenia- Stajesz w małym rozkroku nad rowerem.Miedzy górną rurą ramy,a klejnotami musi być prześwit z 5 cm,jak zmieści sie Twoja pięść,będzie ok.W przeciwnym razie sobie odpuść.
nemo2009 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 i kupiłem 1230 zł Jak odpuszczą mrozy,to pewnie pojeżdzisz.Napisz jak się sprawuje.
pawel111 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 mój syn (14 lat od dwóch tygodni) już go przetestował - przy -7oC ma mtb z makrokeszu (po komunii)- jest zaskoczony jakością jazdy (mimo tego, że jest niższy w stosunku do mnie) zaczynam się bać o MÓJ rower
adziopak Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 mój syn (14 lat od dwóch tygodni) już go przetestował - przy -7oC ma mtb z makrokeszu (po komunii)- jest zaskoczony jakością jazdy (mimo tego, że jest niższy w stosunku do mnie) zaczynam się bać o MÓJ rower kup synkowi carbona hehe. wiadomo, różnica kolosalna, sztywność, waga, precyzja, działanie. ale nie mordujcie tego roweru na start przy -7c. poczekajcie do tej wiosny ;P
pawel111 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Napisano 12 Lutego 2012 Tak sobie oglądam rowerek i zauważyłem pewną sprawę - otóż na rysunku (link w pierwszym poście) obręcze mają napisy "giant" natomiast u mnie nie ma takiego napisu Jest (tylko) na obręczy napis: ETRTO i 559x19 6005A-T5 Natomiast na kasecie nie ma napisu SHIMANO - tylko HYPERGLIDE(chociaż to jest chyba jakaś technologia shimano) opis opon raczej pasuje Przepraszam za pytanie- bo nie kupowałem roweru ze względu na napis tylko na jakość - jednak...Czy to oznacza, że nie mam oryginalnych kół?
adziopak Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Wszystko raczej jest oryginalne. A Hyperglide to shimanowskie HG, czyli masz rację, Shimanowski system Jest jeszcze IG i jeszcze jakieś było, ale nie pamiętam już.
stpman Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Czasem jest tak, że to co na zdjęciu nie pokrywa się idealnie z tym co w rzeczywistości. Ja tak miałem z kolorem ramy. W folderze srebrna, w rzeczywistości takie "kawa z mlekiem", pamiętam, że tam jakieś szczegóły też były inne. Ale zapewne nie wpływa to na wartość i jakość roweru:)
nemo2009 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Jest (tylko) na obręczy napis: ETRTO i 559x19 6005A-T5 Najlepiej zadzwoń jutro do firmowego sklepu w Warszawie(Targówek lub Tarchomin)i zapytaj,czy jest możliwy brak naklejek na obręczach.Ten model jest na 2010 r.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.