Gregh Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Witam Szanownych Forumowiczów - to mój pierwszy post na tym forum. Przywiodła mnie tu potrzeba zakupu roweru. Do tej pory jeździłem MTB, jeśli tak można opisać niefirmowy rower kupiony 12 lat temu. Aktualnie szukam cross'a chociaż rozważałem też 29er'a, oba ze wskazaniem na amortyzowany przód. Stawiam na niezawodność w eksploatacji, chciałbym też kupić rower bez konieczności dalszych jego przeróbek oraz raczej nieużywany. Ujeżdżane przeze mnie drogi to będzie w 60% asfalt w 40% w większości utwardzone nawierzchnie, bardzo sporadycznie piach lub las. Mam 188 cm i 97 kg i w sezonie mogę poświęcić na jazdę maksymalnie 100 - 150 godzin. Kilkudniowe poszukiwania w sieci doprowadziły mnie do modelu Cube Cross Pro http://rove.pl/rowery-kolekcje/rowery-cube-2012/rower-cube-cross-pro.html Zdaję sobie sprawę, że w tym wyborze jest sporo intuicji i subiektywnego wrażenia dlatego proszę o ewentualne wytknięcie słabych punktów tego modelu lub wskazanie na modele alternatywne. Z góry dzięki za pomoc i każdy przejaw dobrej woli
wrobertw Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Zobacz jeszcze model cube cross cc, kupilem dla zony taki w wersji Lady, waga rzeczywista 12760 g plusy tego roweru rama i jej malowanie - anodyzowane aluminium -PRO malowanie zwiekszajace mase ramy, kola piasty XT, PRO ma SLX, korba XT - PRO ma deore, manetki XT -PRO ma SLX przerzutki kaseta lancuch.Odnosnie korb jezdzilem na korbach trekkingowych XT SLX i Deore - najbardziej podatna na wykrzywienia jest korba SLX minusy amortyzator model PRO ma tlumik powietrzny, pedaly jak w rowerze komunijnym waga 450 g, stery PRO ma znacznie lepsze na maszynach, opony Performance - PRO ma EVO - tylko w plaszczyznie wagi to samo detki PRO ma lzejsze ale bardziej podatne na przebicia, waga roweru Cross CC katalogowo wieksza o 0,9 kg. Jezeli nie planujesz nic ulepszac to sugerowalbym rower Cube Cross PRO, pomysl takze o rowerze http://ktm-bikes.at/trekking/offroad/hardtail-alu/Liferace.php?lang=DE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.