DeLocator Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Czysta radocha, jaką miały dzieciaki, ich rodzice, no i my podczas debiutu Pucharu Skrzata w 2010 roku, dostarczyła impulsu, by regularnie organizować Puchar Skrzata i to aż w czterech odsłonach, na wzór rozgrywek pucharowych pod auspicjami UCI. Tak było w 2011 i tak też uczynimy w 2012. W tym sezonie zapraszamy na cztery imprezy: 28.04 Wisła Stożek (równolegle do Pucharu Polski) 03.06 Żdiar, Bachledowa Dolina (Słowacja, okolice Jurgowa) 21.07 Zawoja Mosorny Groń (równolegle do Mistrzostw Polski) 15.09 Myślenice Chełm (równolegle do Pucharu Polski) Ścigamy się w następujących kategoriach: Dziewczyny – open (do 14 roku życia) Chłopaki: Do 7 roku życia Od 8 do 11 roku życia Od 12 do 14 roku życia Jak to wyglądało w roku 2011 możecie zobaczyć tutaj: Zawoja Trupi Las Co gwarantujemy? Dobrą zabawę, luźną atmosferę, kilka godzin na świeżym powietrzu w górach. Dla "nadpobudliwych" opiekunów planujemy zorganizować ścigankę z pomiarem czasu po tej samej trasie, po przejeździe wszystkich skrzatów. Nie obiecujemy, że będziemy wręczać puchary i ordery, ale zapewniamy konkretny zastrzyk endorfin. Jeżeli okażą się one zaraźliwe, a epidemia ścigania się na rowerach ogarnie wszystkich bez wyjątku, nie wykluczamy utworzenia klasyfikacji rodzinnej, by dowieść, że MTB to dyscyplina wielopokoleniowa. Informacje na bieżąco oraz zapisy na stronie www.frowerpower.com , a także na naszej stronie na Facebooku.
kondiw1 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Czysta radocha, jaką miały dzieciaki, ich rodzice, no i my podczas debiutu Pucharu Skrzata w 2010 roku, dostarczyła impulsu, by regularnie organizować Puchar Skrzata i to aż w czterech odsłonach, na wzór rozgrywek pucharowych pod auspicjami UCI. Tak było w 2011 i tak też uczynimy w 2012. W tym sezonie zapraszamy na cztery imprezy: 28.04 Wisła Stożek (równolegle do Pucharu Polski) 03.06 Żdiar, Bachledowa Dolina (Słowacja, okolice Jurgowa) 21.07 Zawoja Mosorny Groń (równolegle do Mistrzostw Polski) 15.09 Myślenice Chełm (równolegle do Pucharu Polski) Ścigamy się w następujących kategoriach: Dziewczyny – open (do 14 roku życia) Chłopaki: Do 7 roku życia Od 8 do 11 roku życia Od 12 do 14 roku życia Jak to wyglądało w roku 2011 możecie zobaczyć tutaj: Zawoja Trupi Las Co gwarantujemy? Dobrą zabawę, luźną atmosferę, kilka godzin na świeżym powietrzu w górach. Dla "nadpobudliwych" opiekunów planujemy zorganizować ścigankę z pomiarem czasu po tej samej trasie, po przejeździe wszystkich skrzatów. Nie obiecujemy, że będziemy wręczać puchary i ordery, ale zapewniamy konkretny zastrzyk endorfin. Jeżeli okażą się one zaraźliwe, a epidemia ścigania się na rowerach ogarnie wszystkich bez wyjątku, nie wykluczamy utworzenia klasyfikacji rodzinnej, by dowieść, że MTB to dyscyplina wielopokoleniowa. Informacje na bieżąco oraz zapisy na stronie www.frowerpower.com , a także na naszej stronie na Facebooku. Rok temu z rodziną pojechaliśmy na zawody Pucharu Skrzata do WIsły aby pokibicować synowi kolegi. Kiedy moja córka zobaczyła co dzieciaki jej rówieśnicy wyczyniają na rowerach powiedziała cyt. ".. tata ja też tak chcę, nauczysz mnie?". Jeszcze tego samego dnia podjechaliśmy na pobliską Palenicę i tak się zaczęło. Na początek zaliczaliśmy zjazdy Zieloną trasą wokół góry - tak by dziecko opanowało technikę hamowania i oswoiło się z pokonywaniem małych nierównośći, potem zaczęliśmy jeździć na "polance" itd. Na następnych zawodach cyklu, w Zawoi Emi stanęła na podium. 3-cie miejsce było dla niej jak bajka, a fakt że były to ostatnie zawody w 2011 przyprawiał ją o łzy. Rodzice!!! Zabierzcie swoje pociechy na te zawody, zobaczcie jak to wygląda w realu, a jeśli wasze skrzaty zapragną wziąć udział w takich zawodach wesprzyjcie je. My z utęsknieniem czekamy na nadchodzący sezon, zwłaszcza że teraz rodzice/opiekunowie mogą się ścigać na tej trasie po zakończeniu rywalizacji dzieciaków - będzie fun. Organizatorzy odwalają kawał dobrej roboty, za co im dziękuję, oby tak dalej. Polecam wszystkim.
Ada93m Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 wygląda to dosyć ciekawie. Jak wszystko mi będzie pasowało to pojawie się na którejś z imprez z moją małą ścigantką (siostra żeby nie było ) Tak z ciekawości zapytam dlaczego kategoria dziewcząt jest tak uogólniona? Przecierz taka młoda kobieta w wieku 14 ma dużo więcej krzepy niż choćby nawet 10 latki ? Ja bym zasugerowal to zmienić i choć jestem facetem to w tym przypadku ewidentnie był bym za równouprawnieniem.
Ada93m Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Przejrzałem wyniki z 2011r i już wiem dlaczego w kategorii dziewczyn jest tylko Open. Tak po oglądnięciu relacji i filmików wysnuło mi się pytanie, czy to ma więcej z Dh niż z XC ? Jeśli tak to "Lubię to"
kondiw1 Napisano 14 Marca 2012 Napisano 14 Marca 2012 pytanie, czy to ma więcej z Dh niż z XC ? Jeśli tak to "Lubię to" Lubisz to:) Zdecydowanie więcej z DH.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.