McAron Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Stałem się posiadaczem widelca sztywnego Kalkhoff'a, który jest o tyle nietypowy, że posiada piwoty do V'ek z tyłu widelca. Z tego co widziałem to Kalkhoff zaklada do nich standardowe ramiona V'ek jak również hydrauliki magury. Ale pytanie jest takie, jaki jest cel takiego montażu piwotów, jakie plusy i minusy ? Ja co do plusów to zauważam: 1. Krótsza linka bo wychodzi po lewej stronie, tak samo jak z tyłu. 2. Siła podczas hamowania oddzialowuje na ramiona w takim samym kierunku jak w tylnych, dociskając ramiona do widelca, a nie ściągając go z niego. 3. Osie piwotów sa osłonięte goleniami widelca przed brudem. Co do minusów, klocki hamulcowe sa wyraźnie skośnie ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlas Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Moim zdaniem szybciej się ubrudzą jakimś błotem itp. Zawsze tył amorka jest bardziej uwalony niż przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 2. Siła podczas hamowania oddzialowuje na ramiona w takim samym kierunku jak w tylnych, dociskając ramiona do widelca, a nie ściągając go z niego. sam sobie odpowiedziałeś głownie o to chodzi. Nie łapią luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.