TenTyp Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam Które hamulce będą się lepiej sprawować z klamkami Avid FR-5: Avid Single Digit 3 czy Shimano Acera/Altus BR-M421 Pozdrawiam Witam Które hamulce będą się lepiej sprawować z klamkami Avid FR-5: Avid Single Digit 3 czy Shimano Acera/Altus BR-M421 Pozdrawiam W grę wchodzi jeszcze Shimano Alivio BR-M432 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yamaha1 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Avidy na pewno lepiej , wkońcu wszystko z jednej stajni ale sh*tmano tez nie bedzie pracowało źle. Ja bym wolał Avidy szczerze mówiąc. Wazne by założyć dobre okablowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TenTyp Napisano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Dziękuje za odpowiedź, więc wezme Avidy. A jaką linkę i pancerz wziąć. Rower jest trekingowy i nie będzie używany w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yamaha1 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 najtansze i dbre to podstawowy komplet z Shimano za około 7zł pancerz z linką na jeden hamulec, myslę , że to powinno Ci wystarczyć , a cos lepsiejszego to już ceny większe ale czy Ci to potrzebne?? A fajke polecam znaleźć na allegro ostatnio widziałem xtr za jakieś śmieszne pieniądze nową oczywiście http://allegro.pl/fajka-shimano-xtr-element-ukladu-hamulcowego-i2090682256.html http://allegro.pl/promocja-linka-hamulca-tylnego-pancerz-shiamno-i2102041128.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renn Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ze swojej strony mogę polecić Hamulce Shimano , posiadają one nawet dobre standardowe klocki . Co do pancerzy moge polecić pancerze accenta , ale najlepiej będzie jak podejdziesz sobie do rowerowego i przytną Ci gotowe pancerza na wymiar . Ponieważ trudno jest je przeciąć, jeśli nie ma sie odpowiednich narzędzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domcio222 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ja pancerze normalnie przycinam szlifierką kątowa i nie ma z tym problemu. A swoją drogą to ostatnio zainwestowalem w hamulce shimano br- (bodajze m40.. czy cos takiego) i bardzo ładnie pracują jak za takie pieniążki. Pięknie odbijają. W weekend sprawdze jak hamują. Mam nadzieje że sie nie rozczaruje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.