crazybiker Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Jak w temacie, poszukuje czegos czym mozna bez problemu i obaw transportowac rower, temat dosc waski bo takowe produkty to towary niszowe ale moze ktos widzial cos takiego lub nawet uzywal. Czekam na sugestie i opinie! Pzdr.
jackes1 Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Torby na rower to ja nigdy nie widzialem. jesli chcesz torbe, to moze jakas krawcowa ci uszyje. Kup jedynie dobry material! Widzialem jedynie cos takiego: http://www.nashbar.com/profile_moreimages....ku=11008&brand= Bardzo fajna rzecz, bez obaw mozna wozic ze soba rower po calym swiecie. Tylko ze to cacko kosztuje 300$
acinpreis Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 w którymś magazynie rowerwym byl test toreb transortowych, kosztowały chyba ok 100. niestety nei pamiętam numeru ani storny internetowej produzenta. może ktoś z was pamięta.
Pawel_P Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Zobacz sobie str. www.zator.com.pl wlasnie tam kupilem dla siebie i jak na razie jestem zadowolony.
crazybiker Napisano 23 Lutego 2006 Autor Napisano 23 Lutego 2006 Niezla propozycja i cena w porownaniu z konkurencja naprawde niezla. Moglbys podac cos wiecej na temat tego pokrowca: jak suwaki, material, wyscielanie- czy jest jakies, transport, czy rower sie nie rysuje!? Po prostu szerszy opis produktu, moglbys wrzucic do dzialu testy jakbys mial czas! Z gory dzieki! Pzdr.
Gość rainier Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 może trochę nie w temacie ale jest taki kawał o torbie -leżą na plaży dwa chó** i jeden do drugiego mówi -ty stary ja idę popływać a ty mi popilnuj torby:)
Pawel_P Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Material to cordura, bez usztywnienia bokow i bez domieszki pianki (np celem dodatkowej ochrony) w srodku sa dwie kieszenie przeznaczone na kola (niestety nie sa zapinane na zamek, ale na rzepy, ale w zupelnosci to wystarcza), zamek zewnetrzny jest dobrej jakosci (ani razu nie mialem problemu). Do pokrowca sa przyczepione raczki (a wiec nie bedziesz miec problemu z przenoszeniem). Do tej pory pokrowiec wozilem samochodem (wraz z rowerem) i sprawowal sie bezblednie. Najbardziej jego zalety docenilem podczas powrotow do domu, kiedy bike byl maksymalnie usyfiony. Jesli myslisz jezdzic samochodem, pociagiem lub PKSem to powinno to Tobie wystarczyc, natomiast transport samolotem raczej odradzam (z reszta mysle, ze sam wiesz jak tam traktuja rzeczy pasazerow). Jesli bedziesz chcial wiecej informacji to pisz na priva (w zasadzie przez przypadek przypomnialem sobie, ze uczestniczylem w tej dyskusji- cos sie dzisiaj chyba kiepsko czuje).
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Autor Napisano 25 Lutego 2006 Hmm no wlasnie tronke mnie zasmuciles bo mialem uzywac jej wlasnie w samolocie! A czy brales pod uwage wzmocnienie jej na wlasna reke!? Jakies wstawki z pianki, kartonu etc? Pzdr.
jackes1 Napisano 25 Lutego 2006 Napisano 25 Lutego 2006 Jesli samolotem, to proponuje Ci skombinowac jakies pudlo po rowerze. Oblozyc styropianem, obkleic tasma i moze leciec!!
Pawel_P Napisano 25 Lutego 2006 Napisano 25 Lutego 2006 Musze powiedziec, ze na samolot to szkoda i tej torby i roweru. Najtaniej i chyba najbezpieczniej to wlasnie skombinowac karton i wypchac go papierami lub styropianem i obkleic tasma, tak jak juz napisal jackes1. W Amsterdamie widzialem tak kilka bikow juz po odprawie celnej i dalej wygladaly jak nowe, wiec musi to dzialac.
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Autor Napisano 25 Lutego 2006 Tylko jest jeden problem, podroz takowa to nie bedzie singiel i od czasu do czasu bede ja powtarzal, wiec potrzebuje mobilnego rozwiazania ktore bedzie wielorazowe, sami rozumiecie! Pzdr.
naiLo Napisano 25 Lutego 2006 Napisano 25 Lutego 2006 Jedynym dobrym rozwiazaniem jest chyba ta skrzynia http://www.evanscycles.com/product.jsp;jse...at1?style=29309 Mapmy przynajmniej pewnosc tak mi sie wydaje ze nie zgniota roweru. Ostatnio chyba Włoszczkowskiej jak leciala gdzies to zniszczyli jej rower. http://www.scicon.it/products/index.php3?o...dd&languageid=1 http://www.wiggle.co.uk/Default.aspx?Main=...Bags%20-%20Bike
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Autor Napisano 25 Lutego 2006 Skrzynia fajny pomysl ale cena bajonska jak na taki wynalazek!
jackes1 Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 Tak czy siak ja nadal upieram sie za podlem, Podlo mozesz skombinowac za friko a za profesjonalna skrzynie musisz zabulic 300 funciakow. Skrzynia ta jest z jakiegos plastiku- lepszego, gorszego, jest jak najbardziej narazona na pekniecia. W samolotach na przeladudku chlopaki sie nie patyczkuja, napierdzielaja ile wlezie!! Osobiscie bal bym sie wywalac tyle kasy. Nie lepiej kupic sobie lepszy amorek?? Albo buciki??
mip Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Proponuję odświeżyć temat. Większość linków jest już nieaktualna... Czy poza Zatorem macie jakieś inne propozycje. A jeżeli już chodzi o Zator,czy ktoś testował / używa: http://www.zator.com.pl/sklep/catalog/prod...;products_id=30 Może niekoniecznie do samolotu, ale do autobusów i pociągów wydaje się naprawdę super. Pzdr. MIP
Skamander Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Witam, Nie wiem czy temat jeszcze kogoś interesuje ale jeśli tak to: Od dłuższego czasu jestem posiadaczem torby Accent. Torba ma trzy kieszenie środkowa na ramę i dwie boczne na koła. Stosunek jakości do ceny oceniam bardzo wysoko. Torba jest wytrzymala i w miarę wygodna (o ile rower w torbie może być wygodny). Podróżowałęm juz z nią samochodem, autobusem, pociągiem i samolotem. Jeśli chodzi o trzy pierwsze środki transportu to spisuje się bardzo dobrze, chroni sprzęt uszkodzeniem a środek transporu przed zabrudzeniem jeslli akurat wracamy z błotnej wycieczki . Pozatym czesto chroni nas przed nieprzyjemnościami ze strony konduktorów, np. w Szwecji nie można przewozić rowerów pociągami (przynajmniej dalekobieżnymi) ale rower w torbie już jest ok. Najgorzej jest z samolotem. Torba chroni rower przed porysowaniem natomiast nie przed poważnym uszkodzeniem. Tak więc w przypadku samolotu polecam: odkręcić tarcze hamulcowe, wyciągnąć osie z piast (nie przebiją torby i nie zostaną pogięte), dobrze zabezpieczyć tylną przerzutkę, unieruchomić korby, dobrze jest też zdemontować kierownice. Elementy takie jak mocowanie licznika czy manetki zabezpieczam folią bombelkową. Ja w swoich samolotowych podróżach miałem już pogięte tarcze i hak przerzutki a kolega dziury w torbie po różnych wystających elementach. Jeżeli lecicie w jedną stronę to rozsądniejsze wydaje mi się zapakowanie roweru w porządne pudło, natomiast jeżeli potrzebujecie rozwiązania wielorazowego to myślę że moge polecić tą torbę. W swojej planuje w najbliższym czasie wzmocnić jedynie dno resza jest ok. Pozdrawiam
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Października 2009 Mod Team Napisano 12 Października 2009 Klaniam, Torbeczka wyglada zacnie ale jak wnioskuje nie posiada zadnego wytlumienia piankowego lub gabkowego. Sam mialem kiedys torbe miekka Zator ---> http://www.zator.com.pl/sklep/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=31 ale zrezygnowalem z niej po pogieciu tarczy. Kosztowala mnie wtedy 250ziko czy jakos tak. Potem przesiadlem sie na twarde skrzynki: http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/dhb_Elsted_Bike_Box/5360026102/ a aktualnie: http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Roof_Box_Bike_Safe_Bike_Box/5300002583/ Problemy znikly jak reka odjal. Niestety takie bezpieczne wynalazki maja jeden powazny minus. Wage... Aktualny RoofBox to 14 kg walizy Karton jest niby ok ale jakos tak bym sie cykal... Znajac moje parszywe szczescie i deliQutasnosc bagazowych na lotniskach... Szacunek... I.
Skamander Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Witam, Słusznie przypuszczasz IvanMTB, torba nie ma żadnych wytłumień piankowych, ale przy subtelności bagażowych na lotniskach to chyba nie ma większego znaczenia. Osobiście bardziej wrażliwe elementu roweru zabezpieczam pianką lub folią bąbelkową bezpośrednio na rowerze. Jak się chce być spokojnym to trzeba mić taką skorupę jak zaprezentowałeś, jedynie cena troche odstrasza no i jest mało poręczna jak chcemy ją wozić ze sobą . Pozdrwaiam
mikejoke Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Co do lotów samolotem to myślę że torba taka http://www.zator.com.pl/sklep/pokrowce-rowerowe/xl.html w zupełności wystarczy. Oczywiście należy zabezpieczyć jeszcze dodatkowo rower szmatami, zipami i cały owinąć folią bombelkową. Cała duża rolka którą owiniesz ze 4 rowery to koszt około 25 zł. Ja transportowałem rower samolotem w zwykłym pokrowcu od deszczu, takim ortalionowym i dało rade to w takiej torbie też da rade:). A pudła kartonowe faktycznie to dobra opcja, ale jak lecisz w jedną stronę, to wtedy takie pudło masz za free albo za jakieś grosze, każdy sklep rowerowy ma takich pudeł pod dostatkiem. Jak jedziesz na rowerku w dane miejsce i to w dodatku na jakieś zadupie to lepiej mieć taką torbę przy sobie, zawsze się gdzieś taką zwinie i pod sakwe wsadzi. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.