Skocz do zawartości

[Mini-Zlot dolnośląski, Rudawy Janowickie] Kowary, 30.III - 1.IV 2012

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

No, Miśki :D

Kto tam jeszcze pacnie 60 PLN do piątku na Podgórze? ;) Rozmawiałem dziś z Landlady i dwa przelewy doszły, jeszcze trzeci i 180 zł zaliczki w zupełności wystarczy :)

Renn, pisałeś z kimś w tej sprawie? Bo też nie chcę wprowadzać Ci zamieszania :)

podajcie namiary na konto, to zrobię przelew póki mam kasę :D

powiem Wam, że chciałbym już końcówkę marca i ten nasz wspólny wyjazd :) nieodparta chęć dłuższego jeżdżenia powoduje, że powoli zaczynam wariować :(

To weź rower na dach i jedź w góry. W zeszłym tygodniu były idealne warunki na rower w górach. Ścieżki udeptane, słoneczko świeciło....

Po śniegu super się jeździ, przy okazji skilla się podnosi :P

zima 2011

P.S. Foto z zeszłego sezonu !

Wlasnie z ubiorem bedzie najwiekszy problem bo trzeba wziasc cos jakby mialo byc cieplo i w razie czego gdyby bylo zimno - z dolnych czesci biore i grubsze spodnie na ujemne temperatury i normalne letnie plus nogawki i jakas dluga bielizne termoaktywna pod spod. Gorzej z rekawiczkami bo mam albo grube zimowe albo stricte letnie bez palcow.

Rozumiem że temat " w co się ubrać" dla jaj jest? ;)

Jak dożyjecie moich lat będziecie wiedzieć jak się ubrać w góry :P No i plecak jest podstawą, zawsze tam można wrzucić ciuch gdy jest za ciepło, bądź wyciągnąć jak chłodno się zrobi . 3 lata z 18-to litrowym plecaczkiem pomykam i jest naprawdę fajnie + rola ochraniacza w razie gleby :D Już nie wspomnę o apteczce i narzędziach, które mogą nam uratować zabawę w górach ( miałem okazję prowizorycznie naprawić złamany wahacz, zdarzyło się skracać pancerz)

:027:

To weź rower na dach i jedź w góry. W zeszłym tygodniu były idealne warunki na rower w górach. Ścieżki udeptane, słoneczko świeciło....

Po śniegu super się jeździ, przy okazji skilla się podnosi :P

P.S. Foto z zeszłego sezonu !

jeszcze żeby mieć czas na ten wyjazd :) kręcić w zimie kręcę, ale to nie to samo co całodniowe wypady :)

Zadymciu naturalnie, ze nie dla jaj :) co my, miastowe cwoki, mozemy wiedziec o tym jakie temeperatury panuja na tych wielgasnych pagorach, ktore znamy z pocztowek i widokowek? Dozylem Twoich lat i nie wiem jak sie ubrac nie tylko w gory, ze o innych lokalizacjach i okazjach nie wspomne.

Lepiej zapytać niż potem mieć karpia na twarzy bo za zimno/ciepło :)

Ja biorę długą lycre zimową i 3/4 letnie + nogawki ewentualnie do założenia. Góra to moja norma: 2 warstwy+membrana. Rękawiczki: moje nieśmiertelniki z btwina które z powodzeniem używam w zimie na -10*C :) I jak Bóg da i wyrobię ze wszystkim do wyjazdu to może Endura singletrack przetestuje :)

PS Maxxis Rendez 2.1 z przodu i High roller I z tyłu da radę? :P

OPONA RENDEZ

2.png

Zaprojektowana specjalnie do agresywnej jazdy po ścieżkach

Jeżeli nie masz zamiaru jeździć agresywnie, zmień :)

HR to klasyk, co prawda nie lubie tej opony i ogólnie wkurza mnie zawyżony rozmiar maxxis'a.

Za to lubię 2Ply i 42a :D

No piękne tereny, tak samo jak pogoda, ale zapakowanie ekstra ciuchów to 1 kg i jakieś 3-2 litry przy dobrym pakowaniu, a zawsze mogą poratować w razie w. :)

Ten rendez wygląda jak crossmark z inaczej profilowanymi klockami, a że od zaszłego sezonu crossy poszły o jakieś 60% w cenie do góry to nie zamierzam kupować drugiego kompletu, pomimo że dzielnie służyły mi przez prawie 4k km :) Chciałbym znaleźć jakąś gumę która będzie miała dobrą przyczepność i jednocześnie rozsądną wagę i opory toczenia, bo jednak mam 50/50 teren asfalt jak dojeżdżam do tras :)

ja polecam Conti x king, weź 2,2 race sport

zalety (supersonic 2.0)

-waga 404g (RS około 460)

-lepi sie do wszystkiego (pozytywnie)

-przyzwoite opory toczenia

-da sie jeździć na niskim ciśnieniu (nie wariuje)

- ładne żółte napisy

wady

-cena około 140 zł

-mizerna wytrzymałóść

Waży 404g, ważyłem po wyjęciu z kartonika, szerokość balona 50mm,

mała wytrzymałość jest wadą, ale plusy tej opony są większe, po prostu trzeba się na niej przejechać.

zaraz zważę i wrzucę fotę

Ha ha, ja dętki mam cięższe od tych opon! Produkty / CzÄ�Ĺ�ci rowerowe / DÄ�tki / DÄ�tka MAXXIS DH 26 x 2,5-2,7 AUTO -Zico-bike.pl

O , mam pomysła, taką oponę założę pod swoją Schwalbe Mudy mary 2.5 1125gr, drut http://www.rowerowy.com/czesci/opony/muddymarry

, dętkę lajtową i na snejki powinno być git :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...