Skocz do zawartości

[Mini-Zlot dolnośląski, Rudawy Janowickie] Kowary, 30.III - 1.IV 2012

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A ja jednak nie pojadę z Wami gdyż wszystkie przeciwności losu sprzeniewierzyły się przeciwko mnie ;p a do tego jeszcze tak się pochorowałam, ze umieram dzisiaj . Michał oczywiście pisał coś o wywijaniu ale zapewniam , że nie mam z tym nic wspólnego :D

Życzę miłego i owocnego wyjazdu :) żywię nadzieję na kolejny ;p

pozdrawiam Ann

Oki, wiemy już wszystko - Ala potrzebuje na tył Vkę, na przód tarczę z mocowaniem IS i tarczą 6 screw, na śruby. Tarcze centerlock odpadają.

Calego hebla "wolnego" nie mam.. ale tarcze avidowska (G3) 160mm z adapterem IS/PM mam.. Vke jesli jest mega bool moge zdemontowac z dwooch roweroow ;P wiec niech ktos da zacisk z klamka Avida i Dziolcha ma komplet :D

Coś mi się wydaję, że na tym wypadzie współczynnik hamulec:rower będzie się równał 1348:1 :D

ostatecznie na czas zlotu mogę pożyczyć swój hamulec:d ja się już nauczyłem jeździć używając tylko tylnego :D

lepiej tylny niż przedni, nie ? :thumbsup:

naprawiłeś waćpan widelec?

moje zabieganie: praca, uczelnia, praca nie pozwoliło mi na razie na zabawę. może jutro znajdę czas na zabawę.

zdecydowani lepiej tylny :D

Evo_drabie! pisz po naszemu i moow co trza :P jaki adapter ew jaka tarcza itp? :) sie cosik moze wymysli :D

mnie nie trzeba nic:) to ja oferuję przedni hamulec hydrauliczny deore 535 który posiada przewód dł .... a dla koleżanki musicie załatwić tarcze odpowiednią do jej piasty, adapter do zamocowania zacisku do amortyzatora i trytytki:D tyle ode mnie dla zlotowiczuf

ps: zabiel chciał sprężynkę i pamiętam o niej ale do elixirów nie posiadam bo to szmelc plastikowy (bez obrazy) szoppers

ps2:) rama no saint urian 18''z wgniotem+hak+łożyska sterów :) ale nie psujcie już nic więcej

ps3) koła na obręczah dp20 (przednia bez szprychy, tylna z lekka centrą) pod tarcze

ps4) będzie ostro bo zakladam na zlota bombowca wytarniowca -maniek kaput - avid zabił mi ślizgi:D

moje zabieganie: praca, uczelnia, praca nie pozwoliło mi na razie na zabawę. może jutro znajdę czas na zabawę.

zdecydowani lepiej tylny :D

ja w zeszłym roku przejeździłem całą zimę tylko z przednim a tylny...zablokujesz koło i tyle;) ale co kto woli

O Boziu jak tak czytam te wszystkie posty to widzę, że nie tylko ja mam problem ze sprzętem w rowerze :(, na weekend troszkę za bardzo szalałam i rowerek wylądował u znajomego w garażu, ale powinniśmy zdążyć z naprawą do piątku...

Witam wszystkich Dolnoślązaków i nie tylko ponowie w nowym sezonie (trochę późno ale cóż). Zazdraszczam tak zacnej wyprawy, mam nadzieję że tym razem uda Wam się całą trasę i nie tylko oblecieć, ja niestety zbyt późno się zreflektowałam i na wyprawę nie mam co liczyć, niestety weekendy do do dnia 30 kwietnia prawie wszystkie zajęte ( nieszczęsne podatki :verymad: ). Jedyne co mi pozostaję to wierzyć że to nie ostatnia wyprawa i przyjdzie mi jeszcze z Wami pośmigać. Będę starała się na bieżąco zaglądać i mam nadzieję że przyszłe wypady mnie nie ominą. :thumbsup: :thumbsup:

Pilon - czy mógłbyś podać dokładnie (najlepiej gpx-a) gdzie mamy dojechać i jaka jest planowana trasa wycieczki? Tak, aby wcześniej wbić sobie do GPS-a, zerknąć na mapę itp itd

Aha - mam też brać kopię wpłaty zaliczki? Jeśli dobrze pamiętam, to wysyłałem ją Tobie e-mailem zaraz po wpłacie.

Mibas, gpxy trasy wycieczki w dwóch wariantach są od 7. lutego w pierwszym poście ;)

Pytając gdzie macie dojechać masz na myśli gpxa spod Marino we Wro pod Ośrodki? (Adresy ośrodków są w linkach do tychże ośrodków, również w pierwszym poście).

Jestem tak zakręcony robotą, że weź proszę potwierdzenie przelewu, nie ukrywam, że mógłbym zapomnieć...

Mibas, gpxy trasy wycieczki w dwóch wariantach są od 7. lutego w pierwszym poście ;)

Jestem tak zakręcony robotą, że weź proszę potwierdzenie przelewu, nie ukrywam, że mógłbym zapomnieć...

OK, jak znajdę..

O gpx-a pytałem, bo tamte trasy są z Gruszkowa, czyli z miejsca, gdzie pierwotnie (przed zmianą na Kowary) mieliśmy stacjonować.

Komunikat motoryzacyjny - mechanik się nie wyrobi w tym tygodniu, dopiero w następnym :-( Ale według niego możemy spokojnie jechać nawet z tym hałasującym łożyskiem. Tyle tylko, że będziemy mieli dodatkowy podkład (mało)muzyczny podczas jazdy..

Mibas, dalej jesteś chętny na zwiedzanie tych sztolni w kowarach?

Ludkom sypią się rowery, a mnie zdrowie. Przyciąłem palucha rozpędzoną tarczą i spuchł jak bania. Oby się do soboty rano naprawił. No i jestem bez założonego hamulca, bo nic tą łapą nie zrobię.

Ehh

Mibas, dalej jesteś chętny na zwiedzanie tych sztolni w kowarach?

jestem. Geiger - Miller też ;-)

Ludkom sypią się rowery, a mnie zdrowie.

mi też, coś niestety zaczęło kolano mi się odzywać. Jednak mam nadzieję, że z hasła pt. impreza rowerowa nie zostanie tylko pierwsza część..

Szybkie pytanie:

Czy ktoś byłby chętny w niedziele po wymeldowaniu się z ośrodków uderzyć na Singla do Czech?

Liczę na równie szybkie odpowiedzi;)

Ech.. ja bylbym ultra chetny.. ale w w pon rano smigam dalej w swiat.. o jakich ramach czasowych myslisz? :D Jesli moj wspol-samochodziarz Pilon wyrazi chec (zeby nie zostal na lodzie) i nie masz zamiaru tam smigac po ciemaku to w sumie chyba dla mnie spoko opcja :D

Szybka odpowiedź to szybka odpowiedź ;)

Mianowicie byłbym chętny jeśli nie wiązałby się z tym powrót do Wrocławia mocno po 18:00 i jeśli nie będzie rzeczonych wszędzie +3 stopni i deszczu ze śniegiem w tymże regionie (i dla Kowar, i dla Świeradowa)... ;)

mnie nie trzeba nic:) to ja oferuję przedni hamulec hydrauliczny deore 535 który posiada przewód dł .... a dla koleżanki musicie załatwić tarcze odpowiednią do jej piasty, adapter do zamocowania zacisku do amortyzatora i trytytki:D tyle ode mnie dla zlotowiczuf

ps: zabiel chciał sprężynkę i pamiętam o niej ale do elixirów nie posiadam bo to szmelc plastikowy (bez obrazy) szoppers

ps2:) rama no saint urian 18''z wgniotem+hak+łożyska sterów :) ale nie psujcie już nic więcej

ps3) koła na obręczah dp20 (przednia bez szprychy, tylna z lekka centrą) pod tarcze

ps4) będzie ostro bo zakladam na zlota bombowca wytarniowca -maniek kaput - avid zabił mi ślizgi:D

Bylo juz "pozno" i troszke zle zrozumialem ;) tak wiec spoczko ze oferujesz hebel dla Kolezanki :)

Elixiry nie maja nic plastikowego Gosciu, tak?! :P to nie Minute ;)

Pozdroow Pania Evo'wa, ktora mijalem dzisiaj ok 15:45 na wyszynskiego przy da grasso jak smigala Porszakiem :D

Hej ponownie wszystkich!

Wyszły kolejne problemy mianowicie

Dzwoniłam do serwisu i nie mam złożone roweru ponieważ:

Moja rama wygląda tak: Google Images

Powiedział, że moja przerzutka przód = deore xt nie da się jej zamontować.

Ponad to stwierdził, że nie ma jakiejś śruby od lewego ramienia korby - chociaż ja wiem, że dawałam mu całą kompletną korbę - moja korba deore xt.

Czyli aktualnie mój rower wygląda tak: widelec zamontowany, kierownica, przerzutka tył.

Powiedział, że na tą chwilę nic więcej z rowerem nie może zrobić bo nie ma jak ?;/

Chociaż podrzuciłam mu wszystkie części - takie jak mam w specyfikacji tutaj na stronce.

Ponad to dowiedziałam się, że mam mecz w tą sobotę w Brzezinach - pierwszy w tym sezonie, więc tym bardziej muszę być.

Dziękuję bardzo wszystkim za chęć pomocy mi i mimo wszystko przepraszam. Mam nadzieję, że uda mi się z Wami wybrać na jakiś kolejny wypad.

Pozdrawiam Was i życzę udanego wyjazdu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...