Skocz do zawartości

[Mini-Zlot dolnośląski, Rudawy Janowickie] Kowary, 30.III - 1.IV 2012

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

zakładać już umiem :) tym razem sprężynka poszła, bo klocki się skończyły i tarcza powykrzywiała sprężynkę. fajnie by było mieć na Mini-zlocie sprawne hamulce :) więc jakiejś wielkiej presji czasu na razie nie ma :D

Skoro poszły klocki i sprężynka, to wystarczy kupić klocki nowe, zazwyczaj sprężynka w komplecie jest :D

Jakby się paliło i waliło, to niestety mnie do niedzieli, 18. marca, do 21:00 nie ma, jadę do lasu narobić hałasu ;)

Szykujta ciepłe gacie na zlocik, bo jeśli prognozy się sprawdzą, to wpadniemy co do dnia prosto w ochłodzenie z temperatur dzień/noc z 14/6 do 7/-3 :D Wiosna chłodno nas może powitać :D;)

Jakby się paliło i waliło, to niestety mnie do niedzieli, 18. marca, do 21:00 nie ma, jadę do lasu narobić hałasu ;)

Szykujta ciepłe gacie na zlocik, bo jeśli prognozy się sprawdzą, to wpadniemy co do dnia prosto w ochłodzenie z temperatur dzień/noc z 14/6 do 7/-3 :D Wiosna chłodno nas może powitać :D;)

I co teraz w taką pogodę mamy jezdzić? Za zimno! Nie da się !

Tak na poważnie, temperatura nie ma znaczenia, ważne żeby nie padało a błoto może być :D

U mnie 2 lata temu przy -7 deszcz padał, gorszej pogody nie da się wymyśleć chyba ;)

Mi gorąco to się już dzisiaj zrobiło - w środku nocy, o 10 rad ranem, obudzono mnie bardzo skutecznie telefonem, że za tydzień w piątek mam rozmowę kwalifikacyjną w związku z poszukiwaniem innego, nowego miejsca pracy. Tak więc bardzo proszę o mocne trzymanie kciuków od godziny jedenastej :-)

Mibas - trzymamy kciuki :)

Słuchajcie - zostaje równo 10 dni do wypadu, pora pomyśleć o transporcie i dojazdach. Byłoby super jakbyśmy do przyszłego wtorku, 27. marca wiedzieli kto, jak, z kim jedzie itp...

Ja zacznę od siebie, z wielkim "niestety", ale nie będę miał auta na ten weekend. Siła wyższa, zarabiać trzeba, dodatkowo teściowa przylatuje do nas 31. marca, więc samochód zostaje z żoną. Tak więc miejsca nikomu nie mogę zaproponować, z chęcią się do kogoś jednak przytulę i przybenzynię, ewentualnie mogę pojechać PKPem, no problemo :)

Jak tam u Was?

z uwagi na konieczność wzięcia wolnego w najbliższy piątek (pierwsza, wstępna rozmowa kwalifikacyjna przez telefon) nie będę mógł mieć wolnego w następny piątek, czyli w dzień wyjazdu. Ale myślę, że uda mi się wyrwać wcześniej z pracy, tak więc najprawdopodobniej mógłbym ruszać z Wrocławia około 13. Czekam jednakże jeszcze na wieści od mechanika, bo niedomaga mi jedno łożysko w samochodzie i jest problem ze zdobyciem części zamiennej. Najwyżej byśmy musieli się spokojnie i nieśpiesznie doturlać na miejsce. Mam bagażnik na hak dwurowerowy, ale to troche mało, więc trzeba by coś próbować upchnąć w bagażniku. Samochód to stary Mercedes E-klasa kombi (coś w tym stylu http://static.motor-...36001970710.jpg ), tak więc trochę miejsca w środku jest (http://autoautomobil...e-s124-1986.gif ), ale rowerów w ilości więcej niż jeden w środku jeszcze nie upychałem (po złożeniu siedzeń z tyłu mój Spec z kołami 700cx45 wchodzi spokojnie na płasko bez demontażu).

Ktoś Cię na bank łapnie, tylko podaj chociaż zakres godziny może +- 15 minut, o której to zajedziesz na Wrocław Główny. Chociaż z kierunków poznańskich to bym polecał Nadodrze, bo prościej zaparkować :)

Panowie, a czy ktoś przygarnąłby mój plecak do autka? Będę jechał najprawdopodobniej pociągiem w piątek około godziny 16-17 i nie wiem jak się zabrać z plecakiem. Do ostatnich chwil będzie się ważyć jeszcze opcja auta, ale na razie zostaje pociąg, dlatego szukam chętnego :D

Witam - postaram sie zrobic cos pozytecznego w sprawie tego mini zlotu i ogarnac temat dowozu zainteresowanych - o czesci osob juz wiem jak zamierzaja dotrzec, o pozostalych przeczytalem tutaj - zainteresuje sie tematem i cos podzialamy tak aby kazdy mial zapewniony transport z Wroclawia na Rudawy.

Zaraz powysylam PM i do soboty bede juz mial nakreslony plan dzialania.

Pozdrawiam

Michal

siema! z mojej strony mogę powiedzieć tylko tyle iż gdyż ponieważ auto będę miał duże - peugeot-expert-120355250511u32.jpg

OLE397p2d.jpg

do środka wchodzą 3 osoby przy czym dwie prawie przytulone do siebie:) także sorry Piotruś - z Tobą będzie ciasno ale myślę że damy rady.

Na pakę obstawiam że wejdzie hmm 5-6rowerów+ ew graty np ziabiela czy kogoś tam jeszcze.

Jedyny problem jest taki że raczej w pt nie wyrwę się wcześniej niż 15 z roboty...z bielan muszę podjechać po Anię jej rower i to jest ad priori a później możemy zbierać ekipę :)

Jak się komuś nie spieszy w pt to z chęcią zgarniemu ok 17-18 pozdrower

Dzięki za odzew transportowy :)

Z newsów - przed chwilą ostatecznie przekazałem Podgórze Rennowi, Pani Iza z Podgórza właśnie już wie, że nie będę szefował ja, jeno Renn.

Renn - prośba o telefon:

--

POKOJE GOŚCINNE "PODGÓRZE"

ul. Podgórze 38

58-530 Kowary

woj. dolnośląskie

tel. kom. 508 240 449

izabela.jankowska@wp.pl

--

około przyszłej środy, z krótką informacją dla Szefowej, co do godziny Waszego przybycia :)

Witam - postaram sie zrobic cos pozytecznego w sprawie tego mini zlotu i ogarnac temat dowozu zainteresowanych - o czesci osob juz wiem jak zamierzaja dotrzec, o pozostalych przeczytalem tutaj - zainteresuje sie tematem i cos podzialamy tak aby kazdy mial zapewniony transport z Wroclawia na Rudawy.

Zuchy prosze o deklaracje ile ew osoob byloby do zabrania z wroclawia "poza tymi" ktorzy zabraliby sie z Evo do paczkowozu? jesli sytuacja mimo propozycji Evo bylaby wciaz patowa (mimo ze z tego co rozumiem to rowery moga isc do Evo a ludziki do Merca Mibasa) to prawdopodobnie bede mogl zadysponowac ok 6-8 miejscami rowerowymi i 4ema ludziowymi (wliczajac mnie)..

Kubus bo rozumiem ze nasz osrodek nie jest w srodku lasu posrod skal tylko w jakims "cywilizowanym miejscu"? i kampis da rade sie przebic.. czy nie masz danych?

Zuchy prosze o deklaracje ile ew osoob byloby do zabrania z wroclawia "poza tymi" ktorzy zabraliby sie z Evo do paczkowozu? jesli sytuacja mimo propozycji Evo bylaby wciaz patowa (mimo ze z tego co rozumiem to rowery moga isc do Evo a ludziki do Merca Mibasa) to prawdopodobnie bede mogl zadysponowac ok 6-8 miejscami rowerowymi i 4ema ludziowymi (wliczajac mnie)..

Kubus bo rozumiem ze nasz osrodek nie jest w srodku lasu posrod skal tylko w jakims "cywilizowanym miejscu"? i kampis da rade sie przebic.. czy nie masz danych?

Ja baaaaaaaaaaaaaaaardzo chętnie :D i rundka Ibiszem zapewniona !! :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...