Skocz do zawartości

[korba] ramiona korby - jak polepszyć ich wygląd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie ramion mojej korby, są w niezbyt dobrym stanie a chciałbym żeby wygladaly lepiej :thumbsup: i tu mam dylemat ... powierzchnia przypomina plastik wiec jak sie do tego zabrac?Chciałbym pozbyć sie tez wgniecen. post-148969-0-64008100-1328558674_thumb.jpgpost-148969-0-98610700-1328558679_thumb.jpg A gdyby bylo trzeba malowac to czy mozna to zrobic sprayem ??

Napisano

Nie ma sensu chyba, że masz straszny sentyment do tej korby to się baw :D

Wżery możesz wypełnić jakimś klejem epoksydowym dwu składnikowym, później wyszlifować, pomalować sprayem, tylko naprawa wyniesie Cie ok 20 - 30 złotych, a nowe takie korby na allegro są po 30 złotych :) Jednak pamiętaj o tym, że jeżeli ma dużo przejechany napęd, może wystąpić konieczność wymiany wolnobiegu / kasety oraz łańcucha więc koszty wzrosną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.