jonnybravo Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Cześć, Czy miał ktoś z Was do czynienie z tym urządzeniem (jak w temacie). Jeśli tak to proszę o napisanie kilku słów Czy szybko łapie sygnał, jak długo trzyma bateria, itd. Chciałbym sobie kupić gps do zaznaczania trasy nie interesuje mnie nawigacja. Morze lepiej dołożyć do garmina? Chyba że macie jakieś lepsze pomysły rozpatrzę wszystkie. Dzięki
Arczi Napisano 9 Lutego 2012 Napisano 9 Lutego 2012 Jak bym się decydował to brał bym coś bardziej "markowego" w tej kategorii cenowej sprawdz coś takiego Holux GPS GR-245 teraz w Auchan są w promocji gazetkowej w cenie 249 zł - jak masz jakiś market pod nosem to się wibierz i pooglądaj. Ja osobiście używam Garmina 800 ale to zupełnie inna półka. Ta firma co podałeś to nawet mi się nigdy o uszy nie obiła ...
kenjisan Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Kilka lat temu kupiłem odbiornik gps na bt firmy Navibe i złego słowa powiedzieć nie mogę. Nie jest to firma krzak. Co do w/w urządzenia to nie mam zdania.
RoboD Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Ja również od kilku lat używam odbiornik Navibe, konkretnie model 732 i jestem z niego bardzo zadowolony. Z perspektywy czasu wybralbym teraz jakiś model z logerem, bo odpadlaby wtedy konieczność korzystania z telefonu. Z drugiej strony nie znam za bardzo oprogramowania logerów a chcialbym mieć wplyw na parametry zapisu co najlepiej w takim stopniu jaki oferuje Trekbuddy.
arroyo Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Od siebie polecam GPS Holux GR-260. Umożliwia ustawienie sobie trasy w komputerze (własnoręcznie lub też ściągnięcie z serwisów gps) i podążanie w/g niej. Dodatkowo można wpisać sobie masę punktów orientacyjnych które będą się na tak przygotowanej trasie wyświetlać. Sygnału nie gubi, jest dokładny oraz czytelny. Do ładnie wyświetlających mapy graminów mu daleko, jednak do kwoty 400pln holux to jedyna rozsądna opcja.
wojtas7 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Od siebie polecam GPS Holux GR-260. Umożliwia ustawienie sobie trasy w komputerze (własnoręcznie lub też ściągnięcie z serwisów gps) i podążanie w/g niej. Dodatkowo można wpisać sobie masę punktów orientacyjnych które będą się na tak przygotowanej trasie wyświetlać. Sygnału nie gubi, jest dokładny oraz czytelny. Do ładnie wyświetlających mapy graminów mu daleko, jednak do kwoty 400pln holux to jedyna rozsądna opcja. Pozwole sie podpiac z pytaniem o Holuxa 260. Czy jak w domu wgram slad trasy np maratonu w postaci pliku .GPX, to w gorach to urzadzenie poprowadzi mnie jak po sznurku tak zeby sie nie zgubic? Jak to wyglada w praktyce? W sumie szukam GPS tylko z ta funkcja, tak zeby pojechac w gory bez mapy i nie musiec szukac szlakow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.