Skocz do zawartości

[Obręcz] Piasek w obręczy

Retcel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj podczas wymiany klocków zauważyłem, a właściwie usłyszałem piasek podczas kręceniem koła. Ze słuchu, tak jakby był w obręczy(bądź między obręczami(tą od v-ki a tą stożkową(chociaż wsumie są chyba powinny być połączone). Obręcze mam Grand Rock 26" ( http://roweroteka.pl/Kolo_Grand_Rock_26_cali_przod_lub_tyl-515.html ) Czy to możliwe żeby gdzieś się w tych okolicach znalazł, miał ktoś z Was podobną sytuacje. Jak się go pozbyć, jak zabezpieczyć?

Napisano

ja miałem coś takiego. przy kręceniu kołem było słychać odgłos jakby sypiących się ziarenek piasku. po zdjęciu opony i dętki okazało się że to nie piasek a hm no własnie nie bardzo wiem co to był. kawałek metalu właściwie krążek o średnicy zbliżonej do otworu na szprychę(nie mierzyłem dokładnie). może jakaś pozostałość po wycięciu tego otworu. w każdym bądź razie wyjąłem to i po problemie. zdejmij dętkę i zobacz co tam siedzi u ciebie.

Napisano

dzięki za informacje... jak rozbiorę i się tego pozbędę dam znać czy to rzeczywiście był skrawki metalu (sądzę że to rzeczywiście bardzo prawdopodobne)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...