MCT Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Powoli śnieg ustępuje i moje terenowe oponki zaczynają potwornie szumieć i słabo się toczyć. Rozglądam się za slickami na wiosnę. Znalazłem na allegro dwie poniższe ofery: http://www.allegro.pl/item88135658__s_s_op...najtaniej_.html http://www.allegro.pl/item88135824__s_s_op...najtaniej_.html Bardziej bym się skłaniał za Kenda Kwest Slick 1.5. Czy może ktoś z Was używał tych opon? Jakie są Wasze opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Koledzy mieli opony kendy (zdaje sie, ze inne modele) i twierdzili, ze jazda po mokrym to jak jazda po lodzie. Sam mam continentale sportcontact i moge sie o nich wyrazic tylko w superlatywach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ja miałem kiedyś slicki Continental Travel Contact super się sprawowały, z dosyc twardej gumy są więc się powoli ścierają tylko że cena jednej sztuki to 46 zł tu masz link: http://www.cyklotur.com.pl/go/_info/?id=33...2debb16b3b1dc3f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Moj brat ma w rowerku oponki Kenda Kwest 1,5. Jezdzilem troche na nich i sprawuja sie calkiem dobrze. Do swojego bika mam slicki Ritchey Tom Slick 1,4 i wydaje mi sie ze nie ma miedzy tymi oponami duzej roznicy (ale ciezko to ocenic poniewaz rower brata i moj dzieli technologiczna i sprzetowa przepasc, najwieksza role tu odgrywa waga kół) Na sliskiej nawierzchni takiej jak mokry asfalt oponki Kendy daja rade, przyczepnosc nie jest zła ale wiadomo od slickow nie mozna za wiele oczekiwac, poprostu na zakretach trzeba mocniej zwalniac. Opory toczenia sa bardzo male i spokojnie mozna na nich osiagac wysokie predkosci srednie. Moj brat jezdzil na nich nawet po kamienistych drogach na ktorych wydawaloby sie ze slick musi sie przebic odrazu ale o dziwo te opony wytrzymaly wszystkie trasy bez kapcia. Zostaly kupione za 21 zl za sztuke. Wydaje mi sie ze w tej granicy cenowej to najlepszy wybor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 23 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Te kendy to i karol ma i marix .I też słyszłem opinie że ślisko na nich po mokrym ,ale czy na innych slikach jest lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Zaden slick nie nadaje się na mokrą nawierzchnie ze względu na skromną ilość bieżnika. Ja na wiosne będę zakładał kende kontender http://www.bikom.pl/product_info.php?cPath...959013812e204e2 Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Tak wiec na opnie że ślisko nie ma co zwracac uwagi .Jeśli się nie myle to był test w magazynie rowerowym tych opon Kenda Kontrader.Wypadły pozytywnie opytmalne ciśnienie to 9 atmosfer nie na moje obręcze.Chyba też warto na to zwrócić uwage im cieńsza opona tym wiecej powietrza trza wbić a jak wiadmom nie każda obręcz to zniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Test tej Kendy 1.0 był w bB i chwalili ją, szczególnie za bardzo niską masę i cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 ma ktos fotke roweru na slickach w rozm. 1.0 - 1.5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 http://forumrowerowe.jgc.pl/Opony-Kenda-Kontender-t4175.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 dzieki skrzynia, ja wlasnie jestem w trakcie skladania 2-go kompletu kol i z oponkami w zblizonym rozmiarze mysle, ze warto od czasu do czasu na takich kolach posmigac po szosie.... (wyglad gorala na takich koleczkach raczej do przyjecia... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Wbrew pozoram jazda po szosie tę jest spoko opony znowu tak źle nie wyglądją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 ma ktos fotke roweru na slickach w rozm. 1.0 - 1.5 ? masz tu fotki mojej meridki, opony to kenda kwest 1.5 po 24.90 z allegro, z opon jestem bardzo zadowolony, przejechałem na nich koło 2k km bez żadnej kolizji aż do dzisiaj, jadąc 10km/h zaliczyłem srogi upadek na zamrozonej powierzchni, uszkodziłem prawy róg kierownicy, oraz łokieć a co do opon to szczerze je polecam, idealnie nadają sie do jazdy po utwardzonych powierzchniach, w lekkim terenie tez dadzą rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 dzieki lis, jednak wizualnie roznica jest pomiedzy opona 1.0 i 1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam ! Ja sezon 05' trenowałem w moim góralu na oponkach Richtey Tom slick 1.4 , fajna lekka oponka , troszke szersza dzięki czemu na leśnych duktach także daje rady A w deszczu jak w deszczu nie ma tak źle ale raczej oponka na suche warunki Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja polecam te: http://www.allegro.pl/item88135654__s_s_op...najtaniej_.html waga - 660gr o ile się nie mylę, o dziwo na mokrym nie złapałem żadnego poslizgu, natomiast nieciekawie jest na chodniku minimalnei posypanym piaskiem, o śniegu i lodzie nie wspomnę aczkolwiek gleby nie zaliczyłem , tylko kilka lotów . No i przydało by się poszukać troche węższej wersji bo 1,95 to trochę za dużo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 3 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jeszcze mam pytanie do użytkowników "cienkich" oponek. Czy do standardowej obręczy XC (np.: AlexRims DH22) oponka np.: 1.0 - 1.25 bedzie pasowac?? Moze to głupie pytanie, ale czy nie będzie za wąska i nie będzie problemów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Nie wiem jak szeroka jest ta obręcz ale moja ma wymiar zew 29,2 a wew 23,5 i oponka 1,2 spokojnie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Nie powinno być problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GregSX Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Właśnie musze sobie kupiś jakieś "slicki" bo własnie zamuwiłem rolik Tacx'a na allegro i musze coś skołować ale nie wiem co wybrać chciałem kupiś kende kontracher ale na allegro strasznie zdzierają bo chcą 50 zł za szt. z dętką a w sklepie ponoć śa po 33zł co wy na to ??? poradzicie coś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Właśnie musze sobie kupiś jakieś "slicki" bo własnie zamuwiłem rolik Tacx'a na allegro i musze coś skołować ale nie wiem co wybrać chciałem kupiś kende kontracher ale na allegro strasznie zdzierają bo chcą 50 zł za szt. z dętką a w sklepie ponoć śa po 33zł co wy na to ??? poradzicie coś ?? Chyba kende kontender . Tutaj jest za 34zł, ale do tego przesyłka i dętka więc nie wyjdzie wiele taniej niż na allegro, ale coś tam taniej. Najlepiej byłoby kupić w normalnym sklepie (nie internetowym). Musisz pochodzić po sklepach u ciebie w mieście i popytać o nią. Jeśli nigdzie jej nie będą mieli to może da się załatwić żeby ci ją sprowadzili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 to ja sie rewanzuje fotka na slickach (swieza bo z dzisiejszego dziona): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 wyzej to ja, sorry nie zalogowalem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 no to teraz wiem jak wygląda Gary na slickach... paskudnie :/.... ale ja mam krótszy mostek to może będzie lepiej... w każdym razie nie tylko wygląd się liczy... jak będzie kasa, to w wakacje tesh sobie takie chyba sprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 haha... krotka pilka... no to Author na slickach Author 1.5.. duzo wyzszy profil... moze warto zalozyc takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.