Skocz do zawartości

[łańcuch] Kupno nowego

malheureux

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę wymienić łańcuch u siebie w rowerze. Do tej pory miałam łańcuch firmy KMC. Chcę teraz kupić coś z Shimano, ale nie planuję dużo wydać na ten element - myślę, że nie więcej niż 30 zł. Mam rower z napędem 3x7, wolnobieg Shimano MF - TZ07, przerzutka tył Shimano Altus, korba - nie wiem, jakaś no name.

Z góry dziękuję za pomoc w wyborze łańcucha :)

Dokładnie, zostań przy KMC. Tym bardziej przy tak budżetowym napędzie. Nie jest to wcale zła firma. Mam HG-40 to się wypowiem trochę o nim. Łańcuch bardzo szybko wyciągnąłem dość sporo. Zębatki to porażka już, ale póki jeździ tj ok. KMC ma podobna żywotność jak nie lepszą. W dodatku cena. Przy agresywnej jeździe budżetowe Shimano nie wytrzymują. ;)

Tzn. nie rozważałam zostania przy KMC, myślałam, że to lipna firma, dlatego chciałam coś z Shimano. Chociaż nie powiem, bo ten łańcuch ma nieco ponad 4700 km... jest już zużyty, ale nie wyrzeźbił mi zębatek, bo jeżdżę po asfalcie na możliwie wysokich przełożeniach, z przodu cały czas największa tarcza i w porównaniu z tą najmniejszą gołym okiem niczym się nie różni. Dbam o sprzęt i jako dziewczyna słynę z tego, że nie niszczę sprzętu :) Więc jeśli waszym zdaniem lepiej będzie zostać przy KMC to bym została :)

jak dla mnie to to samo bo KMC robi dla shimano:).Moze troche lepsze to pierwsze :whistling: .W sumie mialem wyzsza grupe i wydaje sie ze KMC nie wyciagal sie tak bardzo ale jakis dziwnych bocznych luzow dostal na sworzniach.Za ta kase to mozna co wyjazd zmieniac lancuch:) i smarowanie gratis:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...