wojtasin Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Racja - mają bałagan na stronie, ale do tego musiałem obejrzeć schematy (dostępne na stronie) - tłumienie hydrauliczne mają wersje HLO i HRL. Nawet za taką wersję nie dałbym tyle, z takim budżetem można już znaleźć coś sporo lżejszego i lepiej działającego (kiedyś gdzieś widziałem spinner sw7 za 333 PLN). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peze Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ponad 300zł za XCM w tej wersji... kupując na Allegro miałbyś dwa takie. A po 200zł chodzą wersje HLO, z blokadą hydrauliczną. Okay, liczydło mamy takie samo. Jego faktyczna wartość cirklabout 150 zł, to dwa komplety w tej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 SUNTOUR w tym roku rozwalił specyfike oznaczeń amortyzatorów i nawet najtańsze modele są robione z komorą powietrzną dobre posegregowany opis: http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Znajdź potwierdzenie swoich słów. Wszystko poniżej poziomu Raidona Air lub NCX Air oparte jest o sprężynę stalową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 a prosze: xcr 24" air podstawowy ncx D air jest tam jakiś nowy wynalazek Kartridż powietrzny n13-NCX-D LO LITE 700C air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 O NCX wspomniałem. A XCR 24" - zabawka dla dzieci bogatych rodziców. Pełnowymiarowego XCR z powietrzem nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peze Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Okay, liczydło mamy takie samo. Jego faktyczna wartość cirklabout 150 zł, to dwa komplety w tej kwocie. Dopinając już wątek do końca, taki to suchy dopisek - wyczekana odpowiedz z korespondencji mailowej na linii "ja- serwis"; bez komentarza póki co -----Original Message----- From: Sent: Sunday, December 23, 2012 To: BOK CentrumRowerowe Subject: PD: amortyzator SR Suntour XCM napisał(a): widelec o specyfikacji katalogowej: SF11-XCM-V3-P-PM-MLO-26-100 na rok 2011 ----------------------------------------------------------------------------------- Witam. Chciałbym wyjaśnić tę sprawę do końca. Amortyzator zmontowany przez CR obecnie w moim rowerze, XCM V3 MLO nie może odpowiadać temu, co zakładałem przed usługą serwisową. Załączony zostaje paragon na części i usługę serwisu. Kwota 329 zł, którą to zapłaciłem za wspomnany przedni widelec, nie może odpowiadać faktycznej cenie osprzętu klasy SF11 - XCM - prostemu systemowi opartemu o sprężynę stalową/subspręż. blokadę mechaniczną. MLO jest też oznaczeniem, stosowanym w specyfikacji SR, wskazującym na zastosowanie mechanicznej blokady amortyzacji. Nie mogłem o tym wiedzieć, czy zauważyć tego (ani też znać się w tej kwestii) krótko po odebraniu roweru z serwisu. Cena tego typu widelca na rok 2011 wynosiła wówczas wg. cen detalicznych dystrybutora 155 pln. Oddając rower do serwisu decydowałem się bowiem na sprzęt [klasy XCR marki Suntour, LOD (kolor w zależności od stanu dostępności na magazynie)]pracujący w systemie sprężyna/ kartridż olejowy, o nieco lepszych materiałowo goleniach czy sprężynie głównej - co odpowiadałoby cenie 300 złotych. PS. Opierając się na opisach service manual'a producenta (Suntour) weryfikuję mechanizm widelca. Z góry dziękuję za wyjaśnienia w tej sprawie. [tu imię nazwisko] Witam, Wszystkie zmiany serwisiwe o których mowa w Pana mailu zostały przez dałozęniem widelca ustalone telefonicznie. Decydujac się na widelec Suntour XCR z pivotami (kolor nie grał roli) został Pan telefonicznie poinformowany iz nie posiadamy tego widelca na naszym magazynie i w zwiazku z tym możemy Pany założyć widelec Suntour XCM z pivotami biały. Wyraził Pan na taką zamianę zgodę. W innym przypadku nie Zakłądali byśmy panu widelca Suntour XCM. Cena widelca Suntour XCM w owym czasie na naszym sklepie wynosiła 329zł i była to zalecana cena detaliczna tego widelca na okres w jakim Pan nabył ten widelec. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montek Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Moi drodzy , musze założyc coś do mojego Saphixa i padło chyba na SR Suntour NRX o ile wiem co oznaczają literki D E i S (kupowałbym albo E albo S) to prosze o wyjaśnienie czym tak na dobrą sprawę różni się RL-L od LO-L - chodzi o regulację w kierownicy blokady tylko, który jest lepszy, w sumie nie wiem czy warto wykładać więcej kasy za dodatkową manetkę na kierze, a morze jest to bardzo wygodne w trasie , wybieram się do maroka , głównie asfalt ale będzie trochę offroadowo. a jeśli nie NRX to co do 500 pln polecilibyście, lub czy ewentualnie ten model ale Powietrzny (widziełem za 670 pln przykładowo) z góry dzięki, musze na dniach kupić już i szykować cały sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peze Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 o ile wiem co oznaczają literki D E i S (kupowałbym albo E albo S) to prosze o wyjaśnienie czym tak na dobrą sprawę różni się RL-L od LO-L - chodzi o regulację w kierownicy blokady tylko, który jest lepszy, w sumie nie wiem czy warto wykładać więcej kasy za dodatkową manetkę na kierze? z góry dzięki, musze na dniach kupić już i szykować cały sprzęt Co tyczy pierwszego członu oznaczenia, jest tak jak mówisz... RL - remote lock out :szerzej: remote lock lever - zdalna blokada z poziomu dzwigni na kierownicy (on handlebar) względnie RLD - remote lock out + rebound damping adjust LO - speed lock out (mozliwośc blokady skoku w trakcie jazdy, jednakże z korony amortyzatora; na koronie goleni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenon77 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam. Poszukuję nowego amortyzatora to swojego crossa, który zastąpi słabo działającego RST Neona ML. Zainteresował mnie ten Suntour NCX http://allegro.pl/am...9.html#delivery Jednak problemem jest moja mała waga wynosząca ok 62-63kg. Miał ktoś do czynienie z tym modelem? Czy podany amortyzator będzie w miarę dobrze pracował przy tak niedużym obciążeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Do crossa będzie dobry, wielu producentów stosuje go "fabrycznie" w tego typu rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Panowie jak oceniacie tegoroczne modele? Wychodzi na to, że amortyzator powietrzny możemy mieć już za 459zł. Np. taki NRX D-RL/LO air. P.S. A co oznacza oznaczenie "lite"? Są wersji z i bez tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skaecik Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 a czy ktoś jest w stanie określić czy to http://www.domenasportowa.pl/product-pol-31067-Amortyzator-przedni-SR-Suntour-SF13-NRX-E-LO-700C-air.html faktycznie tegoroczny nrx powietrzny? i czy cena jest adekwatna do jakości i możliwości tego amorka? góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi