Skocz do zawartości

[Amortyzator] Jaki amortyzator do tej ramy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym się dowiedzieć jaki amorek kupić do mojej ramy : auhor a.m a-gang 4mm jest to rama roz. 14 i chciałbym nią pojeździć w fr . Obecnie mam do duszy amorka rst launch 100mm geometria jak dla mnie jest trochę za niska. Jestem trochę za duży do tej ramy ale nie wywalę jej :P Mam 190 cm wzrostu i ważę 80 kg . Mój przedział cenowy to do 600 zł (mogą być używane amorki bo o nowych to nie mażę marzę bo bały przód muszę zrobić ;D ) Ta rama przeżyła lądowanie na przednie koło porządne i główka nie pękła więc jest jak dla mnie dobra . Jak sądzicie dwupułka amortyzator dwupółkowy to przesada ? Chodzi mi głównie jaka marka amorka skok itp . a główka 1 1/8 cala . DZIĘKI Z GÓRY ;D

Napisano

Dwupółka to przesada. Z tego co pamiętam to A:M jest przystosowane do amorka 130 mm, ale 140 mm powinien łyknąć bez obawy na główkę. Ponad 140 mm to zmieniłbym rame.

Napisano

Może i tak a jaki amorek byś zaproponował jakiegoś rs manitu czy marzoka 66 55 pike reba czy cos jeszcze innego . Wkońcu ten author jest zbudowany na prawie tych samych częściach co sign ds 1 prócz korby

Napisano

Kurde.. myślałem coś o amorku z QR20, bo amorki o dużym skoku mają dużą prace "boczną" i może Ci pewnego razu pęknąć booster a w najgorszym wypadku korona.

Napisano

Znaczy słuchaj ja już trochę techniki mam i umiem skakać a na razie o dropach nie myślę więc wiesz mi chodziło o stan tego amorka bo on w sumie mi się podoba no i CENA! jaka ;) . Może i licytacja

Sherman jest trudno dostępny a domainy są drogie i mają spory skok główka możę nie wytrzymać ;)

Napisano

Stan jest świetny jak na amorka do FR. Bardzo polecam 66, świetna praca, idealnie tłumi. Skok to pewnie 160 mm i to będzie dużo jak na A:M :/

Napisano

Recon dałby rade w 4x ale nie w FR :/ W FR musisz mieć już jakiegoś masywniejszego amorka. Zadzwoń do tego od 66! Może nie będzie chciał zedrzeć skóry z Ciebie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...