Cox Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam Planuje zakup nowej ramki i na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/rama-merida-matts-carbon-alu-flx-team-nowa-i2073194582.html cena myślę że dobra, w komplecie ze sterami, itd zależy mi na opinii kogoś kto spotkał się z taką ramą, lub widział/ czytał coś w internecie strasznie ciężko cokolwiek więcej znaleźć jak jest z trwałością takiej ramy, z tłumieniem drgań i ze sztywnością ? A może jakieś inne propozycje do 900 zł mam nadziej ze poczuje różnice względem Kross'a A6 2008, już ma 2,5 roku i trochę "zmiękł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jak dla mnie możesz brać jak troche stargujesz, ale okazja to to nie będzie. Takie ramy nie sa jakoś bardziej sztywne niż całe aluminiowe- miałem Kellysa Hackera z karbonowym tyłem (nowy kosztował 800 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/53882-10999g-merida-matts-hfs-flx-900d-by-jaktro/ choć za dużo ta nią jaktro nie jeździ Ramka fajna, cena wg mnie całkiem dobra - swego czasu kosztowała w detalu przynajmniej 2x tyle. Miałem zwykłą HFS z tego rocznika, poza słabym lakierem była w porządku. Miałem też Garego z karbonowym tyłem i nie ma czego się obawiać, wytrzyma na pewno. Trudno powiedzieć czy takie rozwiązanie jest sztywniejsze, na pewno karbon coś tam tłumi i np. na tarce jakoś mniej telepało niż na zwykłej ramie. Jak Ci pasuje malowanie i rozmiar to śmiało bierz, nie zawiedziesz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 a popatrzcie na głowke ramy od góry, tam już tylko pierscień na rure sterowa i zakrywka i wszystko? można juz mostek przykręcić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 W ramie są wbite miski sterów półzintegrowanych .. Do misek trzeba włożyć łożyska ... dolna bieżnia, górna bieżnia, kapsel sterów ... Powinno wystarczć kupuć stery zintegrowane (bez misek bo są już wbite) i będzie komplet. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.