enkoder Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Nie ukrywam, że design plecaka bardzo mi się podoba, uwagę moją zwróciła także jego waga 400g, choć to nie jest aż takie ważne. Chodzi o ten plecak - http://www.lowealpine.com/eng/prod_app_det.php?catid=10&itemid=916&type=man Mam plecak foto tej f-my Lowepro CompuTrekker AW od kilku ładnych lat, chodził ze mną po lasach, górach, a jego jakość wykonania stoi na b. wysokim poziomie, zamki nigdy się nie zacinają, materiał świetny itd. Z kolei widząc plecak, który waży 400g, może być różnie, dlatego chciałbym zasięgnąć informacji od kogoś, kto posiada plecak, jak w temacie. Do plecaka zazwyczaj pakuję polar, portfel, telefon, dysk przenośny, czasem lustrzankę, stąd pojemność plecaka nie może być mała. W grę wchodzi jeszcze Deuter Bike I, ale pojemność minimalnie mniejsza i cena minimalnie wyższa.
lajtspid Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Lowepro i Lowe Alpine to dwie zupełnie różne firmy. Lowepro robi tylko plecaki i torby fotograficzne, Lowe Alpine natomiast cały asortyment sprzetu outdoorowego. W tym plecaku z linka nie widac jakie ma plecki, a to kluczowa sprawa na rowerze. Jak dla mnie to wygląda on bardziej na plecak do biegania i chodzenia po górach, niż rowerowy. Ja brałbym Deutera.
Peterp079 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Na te rzeczy co napisałeś potrzebujesz aż 25 litrowego plecaka?? Przecież do takich ludzie się pakują na 2dniowe wyprawy a nie na zapakowanie polara, dysku i lustrzanki... Ja bym to zmiescil w 10l spokojnie.
cobraMC Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Mam coś takiego http://www.rowerowys...l_279_7093.html , właśnie sprawdziłem i zmieści się tam canon 5d z gripem i obiektywem 24-105 (czyli całkiem spory) i spokojnie jest miejsce na inne rzeczy które wymieniłeś, no może z grubym polarem był by problem, ale jakaś 200 by się zmieściła. Lowe pro i Lowe alpine to firmy założone przez tego samego człowieka Grega Loewe
enkoder Napisano 6 Lutego 2012 Autor Napisano 6 Lutego 2012 @ lajtspid, team Lowe jest podzielony na dwie firmy, dwóch braci, jeden jest fotografem i zajmuje się LowePro, a drugi jest "wspinaczem" i zajmuje się Lowe Alpine. Co do plecków, są usztywniane z możliwością wyjęcia usztywniacza, do tego jakiś system AIR ale nie widziałem, gdzieś na jakimś zachodnim forum przeczytałem. @ Peterp079, mam aktualnie plecak Hi-Tec Muchos i po włożeniu ww. rzeczy jazda nie jest komfortowa. Jeździłem tak rok temu ze swoim 40D + 70-200/f4 L i się mieści, nie mówię że nie, ale wierz mi, na dłuższą trasę nie jest to komfortowe.
Peterp079 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 @ Peterp079, mam aktualnie plecak Hi-Tec Muchos i po włożeniu ww. rzeczy jazda nie jest komfortowa. Jeździłem tak rok temu ze swoim 40D + 70-200/f4 L i się mieści, nie mówię że nie, ale wierz mi, na dłuższą trasę nie jest to komfortowe. Bo ten plecak to jest nieporozumienie i porażka. I nie jest to plecak na rower. Dobrze zaprojektowany i ROWEROWY plecak będzie komfortowy, dobrze układał się na plecach, nie bujał, itd, itd.
lajtspid Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 @ lajtspid, team Lowe jest podzielony na dwie firmy, dwóch braci, jeden jest fotografem i zajmuje się LowePro, a drugi jest "wspinaczem" i zajmuje się Lowe Alpine. Masz rację. Nawet logo mają bliźniaczo podobne...teraz to zauważyłem. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że te firmy mają coś wspólnego. Dzięki za oświecenie
Peterp079 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Deuter dobry wybór poparty doświadczeniami i zadowoleniem z użytkowania wielu ludzi z tego i innych forów.
enkoder Napisano 9 Lutego 2012 Autor Napisano 9 Lutego 2012 Przybył do mnie wczoraj, Deuter Bike I, świetny plecak, dzięki wszystkim za sugestie. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.