Gość Wazu Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Zastanawiam sie nad wyborem tych dwóch rowerow który mi polecacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Za te pieniądzę rowerki nie są super. Ja bym nie kupiła żadnego, popatrzył bym na starsze roczniki. Kupił bym ten, osprzęt ma 10 razy lepszy. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-flite-2011.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AuthorTraction2010 Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Nie wiem jak Kross, ale kupiłem dziewczynie ww Meridę i powiem, że jak na rower szosowo turystyczny... PORAŻKA. Może i wygodny, dotychczas bezawaryjny, ale to co merida zrobiła w kwestii oporów toczenia to tragedia. JAK CZOŁG. Wg mnie szosówka to powinna być tylko troszkę wolniejsza od kolarki. A tu niemiłe zaskoczenie.. Jeździmy razem codziennie do pracy. (teren mocno pagórkowaty). Śmigam na Authorze Tractionie 2010. Dziewczyna z górki pedałuje (i to nie lekko), a ja na hamulcu jade, żeby nie wyprzedzać. Opony to chyba z 6 atm, hamulce nie trzymają. Nie wiem co jest z tym rowerem. Także pod względem oporów jazdy odradzam. Reszta, odpowiednia do ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 ... jak na rower szosowo turystyczny... ?? Od kiedy Merida MATSS TFS 100D jest rowerem turystycznym ... a już szosowym to w ogóle ... ? Pomijając kwestie szufladkowania roweru polecam oddać rower do serwisu. Skoro "ciężko chodzi" musi być ku temu jakaś przyczyna... Jeśli chodzi o bohaterów wątku. Zdecydowanie Kross jest lepiej wyposażony i posiada niższą cenę. Kross ma lepszą przerzutkę przód/korbę(octalink)/manetki (alivio) i fajniejszy amortyzator bo z blokadą skoku na kierownicy. Z takich drobnostek to kross ma lepsze opony (schwalbe) i fajniejsze siodełko. Proponowany Unibike pewnie i jest fajniejszy i lepiej wyposażony ... Jeśli jesteś wysoki to możesz się nad nim zastanowić bo widzę że jest dostępny jedynie w rozmiarze 21 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość skoczek Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ladny ten unibicke czy rama 26 bedzie odpowiednia dla kogos z wzrostem 186 cm i waga okolo 80 kg ? bo tez wlasnie sie zastanawialem nad tymi dwoma modelami kross i merida, w krosie sie zakochalem odrazu jak go zobaczylem rowerek wyglada przepieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ram 26 cali nie widziałem Na 186 cm wzrostu rama 19,5-21 cali powinna być odpowiednia. Osobiście przy tym wzroście posiadam ramę o wielkości 19,5cala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A ja mam sentyment do Meridek 7 lat moja rama ma i nic sie z nia nie dzieje. W tym tygodniu kupuje nowy rower RÓWNIEŻ merida> POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 .. Jeździmy razem codziennie do pracy. (teren mocno pagórkowaty). Śmigam na Authorze Tractionie 2010. Dziewczyna z górki pedałuje (i to nie lekko), a ja na hamulcu jade, żeby nie wyprzedzać. Czy ty kiedykolwiek jeździłeś na rowerze w grupie? Jak jedziesz na rowerze za kimś w miarę blisko z górki to normalne, że musisz hamować (jadący z tyłu ma znacznie mniejsze opory powietrza). Następnym razem ty jedź pierwszy a dziewczyna za tobą to szybciej dojedziecie:D. Co do oporów to jeśli rower ma założone opony Merda 2.1 to na asfalcie rzeczywiście stawiają one duży opór. Zmiana na semislicki 1.75 powinna rozwiązać problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Wazu
Zastanawiam sie nad wyborem tych dwóch rowerow który mi polecacie??
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.