rkopec16 Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, chciałbym wam przedstawić na czym jeżdżę Aktualnie jeszcze w budowie, do następnej niedzieli będzie skończony. specyfikacje Rama - 19'5" KELLYS protec 6061 sport geometry. Czarny mat Widelec - Sr suntour XCT V3 (mały tuning) Kierownica - n/n, gięta Mostek - Alloy a-head UNO Sztyca - n/n Siodło - KBIX DriveLine PRO-Comp Manetki - Sram x7 Przerzutka przednia - Sram x5 Przerzutka tylna - Sram x5 Hamulce - ARTEK alloy v-brake Kaseta - SRAM PG950, 11-32T Łańcuch - KMC Korba - Truvativ Blaze Suport - Truvativ Power spline Obręcze - Kellys draft 32otw. Piasty - kellys alloy przód/ novatec nt-802 tył Szprychy - n/n Opony - kellys cobra 26x2.0 Dętki - kellys Rogi - brak Linki/pancerze - shimano / jagwire / alpina Zacisk sztycy - n/n Stery - VP Gripy - Dartmoor Ozzy Dźwignie hamulcowe - avid fr Pedały - wellgo platformowe Najbliższe plany: - Pedały SPD shimano - Piasta przód prawdopodobnie dt swiss 370/350 Dalsze plany: - Hamulec przód Shimano SLX 665/666 - sztyca, mostek, kiera Najdalsze plany - amor, prawdopodobnie manitou lub rock shox - obręcze mavic Zdjęcia dodam póżniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 niedługo jeszcze opony: kendy karmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=GNVR_0Cv_fs&context=C359f99aADOEgsToPDskKHclgpWeO2d3pCfPisLQtt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nóżka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dokładnie, nóżka won! A końcowy odcinek pancerza do tylnej przerzutki jest chyba za długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Co to za tuning XCT V3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 nóżka się czasem przydaje i nie jest na stałe Co do amora to jest w nim 1 sprężyna bo pod 2 nie działa zbyt dobrze, chyba tyle tuningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Marca 2012 Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Odkręciłem nóżkę sporo czasu temu i nie widzę żadnych wad wynikających z tego posunięcia. Za to jest lżej i bezpieczniej w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Skróć ten pancerz przerzutki, bo szkoda patrzeć na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 okej, skrócę zaraz. Nóżki już nie ma Niedługo: oponki schwalbe pedały sh m520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 no i jest - shimano pd-m520 - nobby nic 2.40 przód -fat albert 2.25 tył (tymczasowo) -sztyca carbon będzie we wtorek wiem wiem, jakość okropna :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Tak się przyglądam, patrzę, i normalnie nie mogę sobie wyobrazić ,jak się jeździ w takiej konfiguracji kokpit/wysokość siodełka. Mostek na minus, gięta kierownica i sztyca wysunięta na kilometr. Normalnie moja psychika tego nie ogarnia.... Opony dałbym odwrotnie- Alberta ,który ma lepszą trakcję i jest nieco węższy na przód, NN na tył. Po co taka szeroka opona ( NN 2.4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Chyba czas zacząć myśleć o mniejszej ramie a potem o sztycy z plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 tył stoi na krawężniku więc wydaje się wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Tfu, kurde chciałem napisać większej. Tak mi utkwiło to co widzę że się pomyliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 teraz mostek leci do wymiany geometria nieco się polepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 tył stoi na krawężniku więc wydaje się wysoko. Nie zmienia to faktu,że różnica wysokości między kokpitem a siodełkiem jest przerażająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ile masz wzrostu? Ta sztyca rzeczywiście wygląda niepoważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 wzrostu mam 184cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 trochę się zmieniło -hamulec tył avid 2.0 + okładziny na mokre warunki -sztyca carbon 350mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Pałamiesz ramę przy tak wyciągniętej sztycy. 350mm to zdecydowanie za mało żeby tak wysoko wyciągać. Pomijam już fakt, że masz za małą ramę tak jak koledzy pisali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 W takim razie, jaki powinienem mieć rozmiar ramy przy 184cm wzrostu? (sztycę obniżyłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Powinieneś mieć taki rozmiar jaki Ci pasuje. Kup dłuższą sztycę - 400mm i ustaw sobie siodełko na takiej wysokości na jakiej jest Ci wygodnie. Wielkości podawane w calach np. 18" to długość rury podsiodłowej. Im dłuższa rura podsiodłowa tym teoretycznie powinna być dłuższa rama, jednak czasami te różnice to wartości symboliczne, więc lepiej wziąć mniejszy rozmiar i mieć lżejszy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbacz Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 to co On ma to jeszcze nic xD Ja mam 173cm rama 15" i sztyca 400mm zobacz na mój w garażu ;D I wygodnie mi się tak jeździ oczywiście wiem że rame powinienem mieć 18" lecz tą dorwałem okazyjnie za 150zł więc nie mam na co narzekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 W takim razie, jaki powinienem mieć rozmiar ramy przy 184cm wzrostu? (sztycę obniżyłem) Rozmiar tutaj niewiele ci powie, bo masz 19,5" ja mam 20" czyli raptem pół cala różnicy a to są 2 różne ramy. Jak chcesz mieć sportową pozycję to potrzebujesz dłuższej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
rkopec16
Witam, chciałbym wam przedstawić na czym jeżdżę Aktualnie jeszcze w budowie, do następnej niedzieli będzie skończony.
specyfikacje
Rama - 19'5" KELLYS protec 6061 sport geometry. Czarny mat
Widelec - Sr suntour XCT V3 (mały tuning)
Kierownica - n/n, gięta
Mostek - Alloy a-head UNO
Sztyca - n/n
Siodło - KBIX DriveLine PRO-Comp
Manetki - Sram x7
Przerzutka przednia - Sram x5
Przerzutka tylna - Sram x5
Hamulce - ARTEK alloy v-brake
Kaseta - SRAM PG950, 11-32T
Łańcuch - KMC
Korba - Truvativ Blaze
Suport - Truvativ Power spline
Obręcze - Kellys draft 32otw.
Piasty - kellys alloy przód/ novatec nt-802 tył
Szprychy - n/n
Opony - kellys cobra 26x2.0
Dętki - kellys
Rogi - brak
Linki/pancerze - shimano / jagwire / alpina
Zacisk sztycy - n/n
Stery - VP
Gripy - Dartmoor Ozzy
Dźwignie hamulcowe - avid fr
Pedały - wellgo platformowe
Najbliższe plany:
- Pedały SPD shimano
- Piasta przód prawdopodobnie dt swiss 370/350
Dalsze plany:
- Hamulec przód Shimano SLX 665/666
- sztyca, mostek, kiera
Najdalsze plany
- amor, prawdopodobnie manitou lub rock shox
- obręcze mavic
Zdjęcia dodam póżniej
95 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.