kamfan Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Czy ktoś z Was posiada lub wie gdzie kupić, mapę/atlas rowerowy obejmującą obszar Alp pomiędzy miastami Leoben, Linz a Wiedniem... Ja w necie znalazłem tylko mapy Freytagu, jednak nie ma tam żadnego atlasu rowerowego i żeby objąć interesujący mnie obszar musiałbym nakupić map za 120 zł... więc jakiś atlas byłby dużo lepszym rozwiązaniem
boney Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Może w Empiku mają? ja w empiku rok temu kupilem mape ALPY. Laminowana... obejmuje obszar od wiednia, po venecje, aż do francji... czyli cale alpy.
Mod Team anarchy Napisano 8 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2012 Serwus Nie wiem do czego potrzebne Ci te mapy-jeśli szosa wystarczy dobrej klasy atlas samochodowy, całe lata temu (około 19?) przejechaliśmy Europę na atlasie Shella i sięsprawdziła. Jeśli zaś myślisz o terenie-nie pozostaje nic innego jak kupić "kupę map" w skali 1:20-25 000 (KOMPASS). Ja tak zrobiłem dwa lata temu jadąc transalp i nie żałuję wydatku. Nie ma nic gorszego niż ruszyć w trasę bez dobrego zestawu map.
szy Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 ja w empiku rok temu kupilem mape ALPY. Laminowana... obejmuje obszar od wiednia, po venecje, aż do francji... czyli cale alpy. ... jeśli dobrze pamiętam, to skala 1:600 000? :] To zbyt wielu mniejszych dróg na niej nie zobaczysz. Dla nas minimum wyprawowym to 1:200-300 000 i taka jest chociażby 'Austria' Marco Polo, która obejmuje też całe Alpy Wschodnie - Dolomity, Włochy ze Stelvio, trochę Szwajcarii - a więc część która właśnie jest 'robiona' przez rowerzystów z Polski. Jednak jeśli skala 1:600 000 naprawdę Ci wystarcza, to możesz zamówić zamiast tego bezpłatną mapę kempingów z austriackiej organizacji turystycznej, na dobrym podkładzie samochodowym. Skala 1:500 000. :] Szy.
AnnaWr Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Całkiem nieźle rozpisane są trasy wraz z mapami na stronach austia.info http://www.austria.info/pl/austria-aktywny-urlop/rowerem-przez-austrie-1492453.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.