Skocz do zawartości

[Amortyzator] Amortyzator przedni GT Avalanche 3.0 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, jest to mój pierwszy temat więc proszę się nie wkurzac jak by co...

Mam rower GT Avalanche 3.0 z amortyzatorem Sr Suntour XMC V2 100mm. chcę wymienic amor na większy. Ogólnie chce teraz na tym rowerze trochę poskakac itp. Nie wiem jaki amortyzator kupic, żeby nie skopac geometrii ramy, a także żeby wyrobic się w ok. 400zł. Jakie amortyzatory polecacie, i jaki mogę miec maxymalny skok?

Dodam że ważę 43kg, więc żeby nie był zbyt twardy.

Napisano

Przy tak niskiej wadze tylko widelec powietrzny, sprężyna stalowa nie będzie prawie wcale pracować. Szukaj sr suntour raidon, może znajdziesz epicona. Avalanche bez problemu wytrzyma jazdę z widelcem 130 mm, ale do skakania to się nie nadaje. Natomiast na wszelkiego rodzaju wertepach czy nawet górach bez problemu da radę. Geo z większym widłem jest fajniejsze niż oryginalne.

Napisano

Przy tak niskiej wadze tylko widelec powietrzny, sprężyna stalowa nie będzie prawie wcale pracować. Szukaj sr suntour raidon, może znajdziesz epicona. Avalanche bez problemu wytrzyma jazdę z widelcem 130 mm, ale do skakania to się nie nadaje. Natomiast na wszelkiego rodzaju wertepach czy nawet górach bez problemu da radę. Geo z większym widłem jest fajniejsze niż oryginalne.

Ten amortyzator Sr Suntour był sprężynowy, a chodził jak na moją wagę całkiem przyzwoicie. A na tym GT też skakałem od maja 2011 i jeszcze się nic nie zepsuło, więc nie wiem czy nie zainwestowac w niego, ponieważ nie mam kasy na rower do takiej dyscypliny. Ale bardzo dziękuję za radę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...