Mily97 Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Siema, jest to mój pierwszy temat więc proszę się nie wkurzac jak by co... Mam rower GT Avalanche 3.0 z amortyzatorem Sr Suntour XMC V2 100mm. chcę wymienic amor na większy. Ogólnie chce teraz na tym rowerze trochę poskakac itp. Nie wiem jaki amortyzator kupic, żeby nie skopac geometrii ramy, a także żeby wyrobic się w ok. 400zł. Jakie amortyzatory polecacie, i jaki mogę miec maxymalny skok? Dodam że ważę 43kg, więc żeby nie był zbyt twardy.
bartolinii Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Przy tak niskiej wadze tylko widelec powietrzny, sprężyna stalowa nie będzie prawie wcale pracować. Szukaj sr suntour raidon, może znajdziesz epicona. Avalanche bez problemu wytrzyma jazdę z widelcem 130 mm, ale do skakania to się nie nadaje. Natomiast na wszelkiego rodzaju wertepach czy nawet górach bez problemu da radę. Geo z większym widłem jest fajniejsze niż oryginalne.
Mily97 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Napisano 5 Lutego 2012 Przy tak niskiej wadze tylko widelec powietrzny, sprężyna stalowa nie będzie prawie wcale pracować. Szukaj sr suntour raidon, może znajdziesz epicona. Avalanche bez problemu wytrzyma jazdę z widelcem 130 mm, ale do skakania to się nie nadaje. Natomiast na wszelkiego rodzaju wertepach czy nawet górach bez problemu da radę. Geo z większym widłem jest fajniejsze niż oryginalne. Ten amortyzator Sr Suntour był sprężynowy, a chodził jak na moją wagę całkiem przyzwoicie. A na tym GT też skakałem od maja 2011 i jeszcze się nic nie zepsuło, więc nie wiem czy nie zainwestowac w niego, ponieważ nie mam kasy na rower do takiej dyscypliny. Ale bardzo dziękuję za radę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.