Mlody2224 Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Siemano Chciałem przedstawić Wam mój rowerek Rower służy do jazdy po mieście czasami wypad do parku czy lasu Obecnie z oryginalnego Krossa A2 została tylko rama Pancerze chce wymienić jednak na czarne bo te białe jakoś mi tutaj nie pasuję no i chyba trzeba będzie je skrócić. Do wymiany jeszcze amortyzator tylko nie mam pojęcia co kupić, radziłem się tutaj na forum ale każdy poleca coś innego;) miałem na niego 800 zł ale niestety z przyczyn finansowych mogę dać max 700 zł Pełna specyfikacja roweru: Rama Kross A2 Amortyzator - XCM V3- Wymiana na coś innego do 700 zł Hamulce - V-BRAKE XT Obręcze - MAVIC 317 Piasty - DEORE XT Szprychy - DT CHAMPION Przerzutka przód - DEORE M591 Przerzutka tył - DEORE M592 Korba - Deore 590 Kierownica - AMOEBA Mostek - AMOEBA Stery - FSA Opony - RACE KING 2.2 Kaseta - DEORE Łańcuch - DEORE Manetki - DEORE Chwyty - BONTRAGER Pancerze - Jagwire Linki - Clarks Pedały - Exustar E-PM90 Klamki - Deore Siodło - ITALIA SHIVER FLOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 No właśnie jak je tutaj dodać ? https://lh5.googleusercontent.com/-u-gdir1d_QI/Ty2d8T-muSI/AAAAAAAAABA/HV39ZYQmpLA/w745-h559-k/2011-12-19%2B11.15.49.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 4 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Najlepiej będzie jak sobie założysz tu konto Picasa Web Albums: free photo sharing from Google dodasz zdjęcia i tu wstawisz linka. Albo wstawisz zdjęcie przy pomocy ikonki o nazwie grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-TYDfGt0BIL8/Ty20QTi7pTI/AAAAAAAAABk/7Bh5-qPEOsw/s912/2011-12-08+13.42.27.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Wiesz może jak wagowo się prezentuje ? Jak wymienisz amora to fajny będzie I skróć obowiązkowo te pancerze, ja do niedawna takie miałem - ktoś na forum zwrócił na to uwagę i słusznie bo teraz nie dość, że lepiej wygląda to i lepiej pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nie mam pojęcia jak z wagą ale na pewno z 12 kg Jak amorka zmienie to spadnie z 500 gram bo ten co mam to waży z 2600 A pancerze mam już kupione tylko że czarne bo te mi się w ogole nie podobają i trzeba będzie skracać tylko mam obawy co do skręcania kierownicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 No u mnie też sporo schudł jak zmieniłem amorka. Co do skracania pancerzy, to możesz zobaczyć sobie u mnie w temacie jak ja skróciłem, przed skróceniem skręciłem kierownicą i uciąłem ile trzeba było Tylko do tylnego hamulca trochę za dużo uciąłem i będę musiał zamienić pancerz z przodem. Wszystkie czarne ? Może zrób sobie do przerzutek czarne, do hamulców białe albo odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Albo tak jak mówisz białe bo przerzutek czarne do hamulca Co jeszcze może wymienić w rowerze żeby lepiej wyglądał:> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verianel Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Albo tak jak mówisz białe bo przerzutek czarne do hamulca Co jeszcze może wymienić w rowerze żeby lepiej wyglądał:> ? Ja bym odwrócił mostek i dał prostą kiere Ale pewnie skoro wymieniłeś na takie to lubisz mieć wysoko PS: Mam takiego samego krossa tyle, że na tarczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Kierownica nie jest aż tak wysoka jak wydaje się na zdjęciach po prostu jakieś takie ujęcie;) Miałem prostą kierownicę ale strasznie nie wygodnie mi się jeździło. Dla tego postanowiłem dać lekko wygiętą Zastanawiam się czy nie kupić dwóch kółeczek KCNC czerwonych do przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie lepiej odkładać na amorka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Kołka będę mieć za 30 zł nowe więc wiesz;) okazja zastanawiam się jeszcze co do koloru amortyzatora biały czy czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 mi tam sie twój rower podoba:) amorek raczej biały bo ten masz czarny i bynajmniej w moje oko nie wpada Dobra robota i oby tak dalej Jak możecie to zerknijcie TU http://www.forumrowerowe.org/topic/105538-rower-nowy-rower-max1500/ aby mi pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikavior Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam! Zostawiłbym czarny amorek. Zastanów się nad dodatkami, na ramie masz czerwone wstawki, więc pomyślałbym nad czerwonymi śrubkami i detalami. Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Do roweru kupuję już tylko czarne białe lub czerwone rzeczy . W sumie wszystkie części mam już wymienione . Zostały jeszcze tylko stery bo te które mam już są troszkę zajechane no i amortyzator. Co do koloru jeszcze się zastanawiam. A z tymi dodatkami to jest problem bo kolorowe rzeczy są strasznie drogie np. 2 śrubki KCNC kosztują 20 zł :/ Do korby śrubki z 40 zł... Myślałem nad czerwonymi podkładkami KCNC pod mostek tylko nie wiem jak to będzie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikavior Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Śrubek szukaj na vincere . pl , dołożyłbym jeszcze czerwony koszyk na bidon. Jeśli nie wiesz jak będą wyglądały czerwone podkładki to przerób zdjęcie w Photoshopie, np: Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 O dziękuję Ci bardzo nawet fajnie to wygląda;) Koszyk na bidon ma firmy elite kolor czarno czerwony PS: Proszę mi jeszcze powiedzieć jeżeli kupuję te kółka do przerzutki KCNC to górne kółko od dolnego czym się różni ?? Bo coś tak sobie przypominam że to dolne kółko w Deore M592 jest sztywne a górne lata lekko na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekLevelA2 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam z czerwonymi śrubkami i białym amorem spoko wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 · Ukryte przez Franio, 17 Lutego 2012 - Nabijanie postów Ukryte przez Franio, 17 Lutego 2012 - Nabijanie postów no ja bym najpierw ten amorek zmienił Odnośnik do komentarza
Basiq Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ja bym poszedł za projektem ikavior (białym) tyle, że nie dawał bym czerwonej podkładki pod mostek i do niego wsadził czarne śruby. Wymienił bym sztycę, siodło i hamulce na białe oraz czarne rogi natomiast amorek z czerwonym opisem. Ideałem była by czerwona osłonka pod łańcuch. Kolorystyka osprzętu "wyznaczona" przez malowanie ramy z czerwonymi dodatkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No proszę Cię będę wydawać kasę na nowe hamulce siodło i sztycę... jak wszystko kupiłem nowe poza tym gdzie znajdę białe vbrake XT po drugie po co mi rogi skoro nie korzystam z tego po trzecie białe siodło dla mnie to mega lipa po paru jazdach całe brudne już jest... tak samo białe chwyty. MI nie chodziło o to co wymienić z części na inne ( inny kolor ) tylko dodatki śrubki, koszyk na bidon, podkładki itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 po co mi rogi skoro nie korzystam nie korzystasz, bo nie masz ew. " po co mi rogi skoro nie będę z nich korzystać" białe siodło dla mnie to mega lipa po paru jazdach całe brudne już jest miałeś, że tak piszesz ? tak samo białe chwyty tego nie proponowałem... pół sezonu przejeździłem na czarno białych praktycznie jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody2224 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Rogi mam w innym rowerze i jakoś ani razu ich nie używałem Tak miałem i mam białe siodło w tym samym rowerze w którym mam rogi. I niestety ale po paru jazdach jest już brudne i wygląda tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To musi być z Ciebie straszna fleja... u mnie w domu ja zajmuje się wszystkim co jest związane z rowerami (a więc i myciem) i obserwuję, że białe Velo mojej żony nie wygląda tragicznie po dwóch sezonach, a większą uwagę zwróciłem mu dwukrotnie - po zakończeniach obu sezonów i dalej wygląda ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.