spawes Napisano 4 Lutego 2012 Napisano 4 Lutego 2012 Witam jako iż dopiero zaczynam moja przygodę z forum proszę o wyrozumiałośc. Mój problem polega na tym, że mam koło z piastą 145mm w której zepsuł się bębenek. Moja piasta to deorge (jakis stary model nie wiem dokładnie jaka jak cos to dodam zdj) szukałem bębenka do owej piasty lecz bez powodzenia. Jako iż chcę zrobić rower jak najtaniej znalazłem całe nowe koło za 65 zł + dostawa. Problem polega na tym właśnie że nowe koło ma piastę 135mm a moja stara ma 145mm. Co musiał bym przerobić abym mógł jezdzic na nowym kole? Zaciski w tym momencie na tyle mam 16,5 cm które idealnie pasuja do ramy (nie są za krótkie) a stara piasta popada w miejsca dla niej przeznaczone (nie wiem jak to sie nazywa). Nowe koło ma piaste 135mm więc nie będzie tam wogóle popadało. Co będę musiał zrobic aby jezdzić ? Dodam że mam ten oto rower :http://allegro.pl/mtb-deore-rst-alivio-alu-biria-tektro-ritchey-i1979811418.html Proszę o odpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.